Aquestes noves detencions, que tenen com a objectiu figures influents del HDP i del moviment kurd, representen un moviment sense precedents. Marquen una nova etapa a la repressió que esta vivint Turquia contra tot el que es posi al camí del president Erdogan i del seu partit governant, l’AKP, enfortint així la seva adherència al poder.

L’HDP esta a la línia de foc per ser la principal força d’oposició del país que no s’ha alineat amb el denominat “consens nacional” que va seguir al cop d’estat del 15 de Juliol. L’HPD és vist per Erdogan com el principal obstacle polític al camí d’assegurar les condicions necessàries per establir una dictadura presidencial.

Després del cop d’estat fallit d’aquest estiu s’ha produït un contracop, els atacs als drets democràtics al país s’han intensificat de manera tràgica. A l’objectiu estan totes les veus de l’autèntica oposició; han detingut a molts acadèmics, periodistes i activistes polítics, milers d’empleats públics han perdut la seva feina i han tancat arbitràriament mitjans de comunicació. El passat dilluns van arrestar a l’editor i a membres de la plantilla del Cumhuriyet, un dels principals periòdics de l’oposició a Turquia.

Al mateix temps, s’ha escalat la guerra per augmentar el prestigi d’Erdogan i les seves ambicions regionals. Això representa un risc de més vessament de sang i inseguretat per tota la població de Turquia, Kurdistan i la regió en general.

El Sosyalist Alternatif i el CIT condemnem aquestes noves detencions i exigim l’alliberament immediat de tots els representants del HDP. Recolzem les mobilitzacions de masses i les protestes, no es pot caure a la trampa de respondre a les provocacions de l’Estat amb accions violentes individuals. Aquest matí ha explotat un automòbil a Diyarbakir, possiblement com a resposta als arrestos, han mort vuit persones, aquesta és la classe de resposta contraproduent que tan sols facilitarà els objectius repressius i divisors del règim. Aquests actes soscaven la construcció d’un moviment efectiu d’oposició unida al govern d’Erdogan.

Més que mai és necessària la unitat de la classe treballadora i la solidaritat contra la repressió, el terror i la guerra. El moviment de treballadors i estudiants i la resta de l’esquerra, a ambdues bandes de la divisió ètnica, necessita unir-se per discutir una resposta urgent a l’atac de l’estat turc. S’haurien d’organitzar manifestacions massives i vagues a tot el país, ajudades amb accions de solidaritat internacional, per aconseguir una lluita ininterrompuda capaç de desafiar la política d’Erdogan.

Llibertat immediata de tots els parlamentaris i dirigents del HPD

Rehabilitació dels alcaldes escollits democràticament

Fi de l’estat d’emergència i de tota persecució contra les veus dissidents

Plens drets democràtics, incloent el dret a l’organització i a la manifestació

Llibertat d’expressió, premsa i mitjans de comunicació

No a noves guerres i ocupacions, retorn de les tropes a casa

Per la unitat de les protestes a tota Turquia i internacionalment, com punt de partida per la construcció de la lluita contra el govern d’Erdogan

Fora Erdogan i el règim capitalista de l’AKP

Per favor, envieu cartes de protesta a Ministre de Justícia turc:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Envieu copia a

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01