43 assassinades el 2021 al conjunt de l'Estat i 1.125 des del 2003, 173 d'elles a Catalunya, segons dades oficials. La justícia patriarcal protegint els agressors amb sentències infames. Milers de dones pobres i nenes continuen sent víctimes del tràfic, la prostitució, la pornografia i els ventres de lloguer. Drets com l'avortament negats sistemàticament a la sanitat pública. La desigualtat, la bretxa salarial i l'atur colpejant milions de nosaltres.

Mentrestant, l'integrisme catòlic, el PP i l'extrema dreta de Vox continuen escampant el verí de l’LGTBI-fòbia i el masclisme, gràcies a la cobertura política que els atorga el règim del 78. Això s'ha traduït en un augment del 30% de les denúncies per violació –comptabilitzant-se sis diàries a l'Estat espanyol– i també en una escalada d'agressions físiques, fins i tot assassinats, per la nostra orientació o identitat sexual, que queden impunes.

Contra aquesta realitat de violència insuportable i inacceptable, que s'ha empitjorat dramàticament en aquests dos anys de pandèmia, ens rebel·lem milions de dones treballadores i joves.

També hem d'assenyalar que, lamentablement, no hem experimentat millores substancials sota el Govern PSOE-UP. Després de dos anys de gestió, i malgrat tota la propaganda oficial, podem dir que l’autoproclamat “govern més feminista” no ha complert amb les expectatives generades. Renunciant posar fi a les retallades i els desnonaments, sense enfrontar-se al poder de l'Església, sense tocar els negocis dels proxenetes i assumint les sentències patriarcals, enviant els antidisturbis a reprimir la protesta social, o negant-se a què l'assignatura d'educació sexual inclusiva sigui obligatòria a les escoles… Així no es defensen els drets de les dones!

La lluita feminista és antifeixista, antiracista i anticapitalista, i està unida a la de les persones trans i el conjunt del col·lectiu LGTBI. Mai ningú no ens ha regalat res. Tots els nostres drets els hem arrencat amb la mobilització.

El proper 8 de març tenim una gran oportunitat per a cridar un cop més que no tenim por dels que ens volen submises, callades i a casa. Des de Lliures i Combatives, el Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària considerem que és necessari que el conjunt del moviment feminista i els sindicats de classe convoquin vaga general aquest dia. El vergonyós espectacle de l'any passat no pot tornar a repetir-se, quan el govern central i el feminisme institucionalitzat van cridar a no manifestar-se amb l'argument de la pandèmia, mentre se celebraven legalment marxes feixistes o esdeveniments esportius multitudinaris.

El camí per a enfrontar l'ofensiva de l'extrema dreta contra els nostres drets és la mobilització més contundent. Per aquestes raons, Lliures i Combatives, juntament amb el Sindicat d'Estudiants, cridem a totes les i els estudiants a buidar les aules en una potent vaga general estudiantil el 8M i a omplir massivament els carrers amb les manifestacions de les 12h i les convocatòries unitàries de la tarda.

Contra la violència masclista, l’LGTBI-fòbia i el feixisme: totes i tots a la vaga!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01