Liberté pour Valérie Bacot!

 “Un infern quotidià”. Amb aquestes paraules ha definit Valérie Bacot la seva vida des dels 12 anys. A partir d'aquesta edat, el seu padrastre (Daniel Paulette) la violava cada nit. En 1995, quan ella tenia 15 anys i després de la denúncia d'un familiar, l'agressor va ser condemnat a quatre anys de presó. Quan va sortir de presó, va continuar violant-la a casa seva com si res hagués passat.

Aquest criminal, gairebé 30 anys major que ella, la va deixar embarassada als 17 anys i la seva mare la va fer fora de casa. Sense recursos, ni mitjans, espantada i sola, i per a “evitar un escàndol”, es va veure obligada a casar-se amb ell. Els 18 anys que va durar el matrimoni, la humiliava, l'agredia, la violava i la prostituïa.

A conseqüència de les constants violacions, van tenir quatre fills, als quals aquest repugnant maltractador utilitzava per a continuar torturant Valérie. Cada cop que volia que ella li obeís o fes alguna cosa en contra la seva voluntat, amenaçava els nens amb una pistola. A pesar que van intentar anar a la policia, dels antecedents de l'agressor, i que la seva dramàtica situació era un secret a veus, ni la policia, ni jutges ni fiscals van fer res.

En 2016, completament desesperada i aterrada i amb l’objectiu de protegir els seus fills, Valérie va assassinar al seu maltractador. La Policia la va detenir en 2017 i després de passar un any a presó preventiva, ara es troba en llibertat condicional pendent de judici, que començarà el 21 de juny, on s'enfronta a la petició de cadena perpètua per part de la Fiscalia.

La tortura i la violència masclista i institucional que ha sofert Valérie ha commocionat tota França. Una dona que des de nena ha sofert la violència més extrema, obligada a casar-se i conviure amb el seu maltractador fins i tot després que aquest hagués passat per la presó per haver-la violat, amenaçada de mort durant més de 20 anys… ara s'enfronta a perdre la seva llibertat per salvar la seva vida i la dels seus fills. Tot això després d'haver estat abandonada pel mateix sistema que ara vol jutjar-la. Una vegada més, la justícia patriarcal persegueix la víctima.

El Comitè de Suport a Valérie Bacot ha iniciat una petició perquè sigui absolta i quedi en llibertat que ja suma prop de 500.000 signatures. També s'estan convocant mobilitzacions coincidint amb els dies del judici per a impedir l'empresonament de Valérie i exigint la fi de la violència contra les dones.

Des de Lliures i Combatives enviem tot el nostre suport a Valérie i al moviment feminista a França. Us transmetem la nostra solidaritat, la nostra força i ens sumem al vostre crit: Liberté pour Valérie Bacot!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01