Feminisme revolucionari!

En els últims mesos, amb la crisi de la Covid-19 i els confinaments domiciliaris, han sigut moltes les dones joves i treballadores que han patit en carn pròpia la xacra de la violència masclista d'una forma encara més cruel: les nostres cases s'han convertit en presons en les quals ens hem vist obligades a conviure a temps complet amb els nostres agressors, sent exposades a les tensions que provoca una crisi d'aquesta magnitud i havent de romandre en silenci davant el maltractament i les agressions per por a ser assassinades.

Per això aquest dimecres 25 de novembre, en el Dia Internacional contra la violència masclista, continuarem denunciant alt i clar la violència que patim milions de dones i al sistema capitalista que l'empara.

La força irresistible que ha demostrat el moviment pels drets de les dones treballadores i joves és imparable i continua sent un exemple molt poderós. Així ho han demostrat les mobilitzacions que han recorregut els carrers de diferents països durant aquests últims mesos. A l'Argentina contra les sentències patriarcals i pel dret a l'avortament, a Mèxic contra els feminicidis o la recent rebel·lió de les nostres germanes a Polònia que han sacsejat el país contra l'atac del Govern de l'extrema dreta als drets reproductius. Després de dies i dies de protestes, una marxa de més d'un milió a la capital i la convocatòria d'una exitosa vaga general, han aconseguit tombar aquest atac! Sentim com a nostra aquesta victòria i ens omple d'inspiració per a continuar la lluita contra el masclisme en l'Estat espanyol.

Aquest sistema ens condemna a la violència, l'opressió i l'esclavitud

Les dades del propi Ministeri d'Igualtat, durant els mesos del confinament són esgarrifosos: les trucades al telèfon 016 d'atenció a les víctimes de violència masclista van augmentar un 60% en el segon mes de confinament –un augment del 37,6% en comparació amb el primer mes. Les consultes online van créixer un 586%, sent 295 les registrades el mes de maig i 1.283 persones van sol·licitar suport psicològic des que es va habilitar aquest servei el 21 de març.

Aquestes dades posen una vegada més en evidència la profunditat i el caràcter sistèmic de la violència i l'opressió que patim les dones treballadores i joves i els límits de l'escut social del Govern de coalició, que ha de donar un gir de 180 graus. Els 100.000 milions que han regalat a la banca i a l'IBEX35 durant la pandèmia, haurien d'haver anat a l'educació i la sanitat públiques, als serveis socials, a garantir drets i salaris dignes per als treballadors, combatre la precarietat i la desigualtat…

Per a combatre de manera efectiva la violència masclista és necessari posar en marxa de manera urgent mesures molt concretes: l'habilitació de cases refugi per a totes les dones maltractades posant els milers d'habitatges buits dels grans bancs i fons d'inversió a aquest servei. Garantir un subsidi de desocupació indefinida, prohibir per llei els desnonaments, incorporar a milers de professionals de l'àmbit de la psicològica al sistema públic de salut, derogar la reforma laboral per a posar fi a la precarietat i la bretxa salarial i garantir uns sous dignes. Impulsar un servei públic gratuït d'escoles infantils, residències, bugaderies, menjadors, tintoreries i neteja de la llar per a acabar amb l'esclavitud de les tasques domèstiques i la cura de persones grans i infants. Depurar a tots els masclistes i feixistes de la policia, l'Exèrcit i el sistema judicial per a acabar amb les sentències patriarcals i la violència d'aquest sistema.

Només amb aquestes mesures, que milions hem exigit als carrers cada 25N, cada 8M, cada vegada que hem plantat cara a sentències masclistes i franquistes, és com aconseguirem acabar amb la violència i opressió que patim.

Així, amb polítiques veritablement d'esquerres que suposen una transformació completa de les nostres vides, és com podrem combatre l'odi i el verí de l'extrema dreta, les i els mateixos que continuen negant la violència contra nosaltres, que ens culpen com a responsables de l'extensió de la Covid19 per la manifestació del 8M, quan han estat precisament les seves polítiques de retallades, privatitzacions i de regal de diners públics al sector privat els qui han aplanat el camí a aquesta catàstrofe.

Com l'experiència demostra, només amb l'organització i la lluita aconseguirem arrancar nous drets i protegir els que ja hem guanyat. No permetrem que els i les mateixes de sempre, els hereus de la dictadura, continuïn defensant els seus privilegis a costa de la nostra opressió.

Per això som molt conscients que la lluita contra la violència masclista és la lluita contra la reificació i la mercantilització dels nostres cossos, contra la tracta, els ventres de lloguer, la prostitució i la pornografia. És la lluita per uns salaris justos i uns llocs de treball dignes. És la lluita contra aquest sistema per una societat nova on ningú conegui l'explotació, la injustícia ni la misèria.

Uneix-te a Lliures i Combatives!

El 25N totes i tots contra la violència masclista!