Des d'inici de curs milions de joves hem demostrat el nostre profund rebuig a la contrareforma educativa (LOMCE) impulsada pel govern del PP que pretén retornar-nos a l'escola dels anys 50. Els joves hem participat massivament a les dues setmanes de lluita convocades pel Sindicat d'Estudiants en els mesos d'octubre i febrer, oposant-nos  amb força a una llei que rescata les revàlides franquistes (tres selectivitats des de l'ESO fins a la universitat), que imposa itineraris segregadors i classistes per expulsar prematurament als joves amb majors dificultats dels centres d'estudi i obliga a la pràctica als fills dels treballadors a agafar les opcions més devaluades i amb major massificació. Una contrareforma que ataca greument l'ensenyament del català i augmenta els privilegis de l'Església Catòlica i el seu control sobre l'ensenyament, que suposa reintroduïr l'assignatura de religió de manera pràcticament obligatòria, i que sanciona l'acomiadament de més de 60.000 professors del sistema educatiu públic i una retallada pressupostària de 5.000 milions d'euros. Una llei, en definitiva, que destrueix el nostre dret a un ensenyament públic, gratuït, de qualitat, laic i democràtic. CiU, encara que formalment s'oposa a aquesta llei, ha portat, des que està al Govern, una retallada brutal a l'educació pública, amb l'acomiadament de professors, el tancament de centres públics, etc.

 


Prou d'atacar a joves i treballadors!

En tot aquest temps els joves a més de protagonitzar les mobilitzacions en defensa de l'escola pública, també hem participat activament a les manifestacions contra les retallades, a favor de la sanitat pública. Hem denunciat els escàndols de doble finançament i sobresous il•legals de la cúpula del Partit Popular i tots els altres casos de corrupció (des de la família reial fins a Oriol Pujol), i hem recolzat la crida de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) contra una injusta llei hipotecària que només beneficia a bancs i grans propietaris, mentre deixa en la major de les indefensions a les famílies treballadores més colpejades per la crisi econòmica.
El govern del PP, que porta menys d'un any i mig en el poder, ha demostrat amb les seves lleis i declaracions que està exclusivament al servei dels grans poders financers, dels especuladors, els corruptes i els grans empresaris. El rebuig majoritari del conjunt de la població cap a aquest govern, cap a les seves mesures injustes, els ha deslegitimat. L'aïllament de Mariano Rajoy, els seus ministres i el seu partit mai ha estat tan gran, esquitxats constantment per escàndols com el Gürtel o el cas Bárcenas, o per les amistats dels seus màxims dirigents amb coneguts narcotraficants, com ha desvetllat la premsa respecte al president de la Xunta de Galícia. CiU tracta d'utilitzar el sentiment nacional català per ocultar la seva política de retallades, però també és un fidel representant dels capitalistes i banquers com demostra la nova bateria de retallades que estan preparant amb els pressupostos.
La dreta, davant la seva enorme debilitat, pretén desviar l'atenció amb una campanya de criminalització contra els moviments socials que lluiten en defensa del que és públic, siguem estudiants, afectats pels desnonaments, treballadors o aturats. Ens acusen de violents, fins i tot de terroristes, quan l'única violència és la que exerceixen aquest govern, els banquers i el seu sistema, destruint milions d'ocupacions, saquejant les finances públiques, retallant els nostres drets democràtics, atacant la sanitat, l'educació, estafant a centenars de milers d'estalviadors amb les preferents, i fent fora a centenars de milers de famílies de les seves cases per a major lucre d'un grapat de grans bancs.

Sí es pot!

Gràcies a la mobilització juvenil desenvolupada des de l'inici de curs hem aconseguit que el PP no hagi pogut aprovar la seva contrareforma educativa al mes de desembre i molt menys s’hagi atrevit a posar, ni tant sols sobre la taula, la contrareforma universitària per privatitzar i elititzar encara més l'accés a l'educació superior, cosa que tenien previst haver fet el passat mes de Març.

La mobilització contundent i unitària és l'únic que pot frenar els atacs del Partit Popular i de CiU. Per això des del Sindicat d'Estudiants fem una crida al conjunt del moviment estudiantil a participar durant la setmana del 22 al 28 d'abril en les diferents accions en defensa de l'educació pública promogudes pel MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa, amb pares, professors i estudiants) i la Marea Groga:  tancaments el dijous 25 i manifestació d'educació i sanitat el diumenge 28 d'abril, per seguir demostrant la nostra ferma oposició a la contrareforma franquista del PP i a les retallades de CiU i que serveixi de preparació de la Vaga General de pares, professors i estudiants, que des del Sindicat d'Estudiants proposem realitzar el proper 9 de maig.


9 de Maig: Vaga Estatal de professors, mares, pares i estudiants

Durant tot aquest curs les mobilitzacions estudiantils han comptat amb el recolzament de milers de professors, mares i pares que ens animaven a continuar en la lluita contra les retallades i la contrareforma del ministre Wert. La participació de professors a les centenars d'assemblees en instituts públics que hem realitzat arreu de tot l'Estat, i la presència de milers de mares i pares a les manifestacions organitzades pel Sindicat d'Estudiants, han estat un clar reflex de com tota la comunitat educativa està en peus de guerra contra l'intent del Partit Popular i de CiU de desmantellar l'escola pública.
Finalment, i després d'un curs de lluita estudiantil, la presència continuada dels joves als carrers ha aconseguit que s'organitzi una Vaga General de tota la comunitat educativa pel 9 de maig. El Sindicat d'Estudiants, al costat dels sindicats del professorat i la CEAPA, cridem a tots els professors, pares i estudiants a buidar els centres d'estudi, i participar massivament a les manifestacions del 9 de maig. Així mateix, és necessari enfortir el moviment estudiantil, amb un programa combatiu, democràtic i anticapitalista, organitzant el Sindicat d'Estudiants en tots els nostres instituts.


Taula reivindicativa:

  • Retirada immediata de la LOMCE. Ni revàlides ni selectivitat, el fill de l'obrer a la universitat.
  • Per un ensenyament secundari, FP i una Universitat públiques, dignes, gratuïtes i de qualitat. Contra l'increment i imposició de taxes acadèmiques.
  • Fora la religió de les aules. Prou de privilegis a l'Església Catòlica. Ni un euro del pressupost públic per a l'escola privada.
  • En defensa dels drets democràtics. Respectar el dret a estudiar i aprendre en català, gallec i basc que el franquisme va suprimir.
  • Per la llibertat d'expressió de la joventut. El nostre dret a vaga no es toca!
  • Les retallades per als banquers. Readmissió immediata pels més de 80.000 docents acomiadats aquest curs. Reassignació immediata dels més de 5.000 milions d'euros que el PP i CiU han retallat a l'escola pública.
  • No a l'atur juvenil. No als contractes precaris i les pràctiques a empresa sense remunerar. Per un subsidi de desocupació indefinida per a tots els aturats fins a trobar un lloc de treball.


Organitzar Comitès de Lluita i celebrar assemblees unitàries als nostres centres!
9 de maig: Vaga educativa i manifestacions massives!
Sí es pot!
Uneix-te al sindicat d'Estudiants
!

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01