Dins de quatre anys es complirà un segle des de l’afusellament del sindicalista i teòric marxista James Connolly, a mans de l’exèrcit d’ocupació britànica a Irlanda. Amb crims com aquest finalitzava la fracassada aixecada de Pasqua, a 1916. Volem homenatjar al revolucionari, i a les seues idees, presentant aquesta selecció d’articles, fins ara inèdits en català. L’edició és de la Fundació F. Engels. 

Connolly, nascut a Escòcia de pares irlandesos, va dedicar tota la seua vida a defensar els interessos dels treballadors i les idees marxistes. Des del seu punt de vista, l’alliberament nacional d’Irlanda era inseparable de la lluita pel socialisme; dins del capitalisme era –i és, més que mai, afegim nosaltres- una utopia, com es pot veure en la separació actual de la illa i en l’evolució d’Irlanda del Sud.

James defensava per damunt de tot la independència política de la classe obrera. No existeix cap interès nacional capaç d’unir als treballadors d’un país ocupat i als capitalistes que els exploten. Molt al contrari, els obrers en lluita contra l’opressió nacional, i contra l’imperialisme, ha de buscar els seus aliats entre els obrers dels països opressors, víctimes també de l’explotació realitzada baix la màscara de la unitat nacional. Aquesta és l’essència de l’internacionalisme proletari.

D’aquestes idees volem debatre amb tu. Vine a la presentació i participa!

Si t’interessa el llibre, escriu a la Fundació F. Engels. C/Arquitecte Arnau 19 baix, 46020-VALÈNCIA, o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o bé truca al 96-133 91 20.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01