El dijous 5 de maig va tenir lloc en el Casal Marxista de Tarragona un acte públic en commemoració del 80 aniversari de la proclamació de la segona república i amb això, l'inici d'un ampli procés revolucionari. 

Aquest acte, organitzat per la Fundació Friedrich Engels i Militant, forma part d'una gira estatal en defensa de la Memòria Històrica en la qual la Fundació està presentant la seva nova publicació. Es tracta del primer volum del llibre Revolució Socialista i Guerra Civil (1931-1939) de Juan Ignacio Ramos, consagrat a l'estudi d'aquest esdeveniment històric. Com l'autor va explicar en l'acte, la revolució espanyola, per la seva profunditat, només va ser comparable amb la revolució russa. Va ser un esdeveniment que va donar protagonisme a milions d'homes i dones, treballadors anònims del camp i la ciutat, que van creure amb passió en una vida millor i que es van aixecar, una vegada i una altra, contra l'opressió i la injustícia. 

Com ha vingut sent en la resta de la gira, l'acte va ser un gran èxit. Unes 20 persones van participar i la introducció va calar molt entre els participants. Així ho demostra l'ampli torn de paraules que vam tenir i el gran entusiasme que va generar la reunió. Entre els participants es trobaven des de la generació més jove que està començant a participar en la lluita per la transformació de la societat fins als més veterans, l'experiència passada dels quals és inestimable per a tots i una gran font d'inspiració. 

Al final, per qüestió de temps, vam haver de finalitzar el torn de paraules però seguim discutint de forma informal. Va ser un acte molt positiu i d'un caràcter actiu i combatiu, ja que al cap i a la fi, l'objectiu d'aquesta gira i de qualsevol acte de la Fundació, no és estudiar esdeveniments passats des d'un punt de vista acadèmic, sinó treure les lliçons necessàries per a fer la nostra lluita pel socialisme més efectiva, i aquest objectiu va ser complert.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01