Prou retallades, acomiadaments, EROs i ERTOs! Defensar tots els llocs de treball i els drets laborals!

Signa aquest manifest clicant aquí i difon-lo en la teva empresa i sindicat

La crisi del coronovarirus ha despullat la catàstrofe social provocada després d'anys de retallades, privatitzacions, baixos salaris, precarietat i atacs als drets de la classe treballadora, i la dictadura que el capital financer exerceix sobre el món.

En aquests moments a l'Estat espanyol hi ha milers de contagiats i la xifra de morts es farà cada dia més gran. El govern ha decretat l'Estat d'alarma, la sanitat pública està completament desbordada, les UCI saturades, i el personal sanitari esgotat per l'esforç realitzat. Aquest és el preu a pagar per les retallades i la privatització salvatge a la qual ha estat sotmès el sistema públic de salut. El dramàtic cas de la Comunitat de Madrid n’és un exemple i una situació similar es repetirà a tots els territoris. Únicament l'esforç i compromís de la immensa majoria de metges, infermeres i infermers, zeladors, netejadores... ha fet possible que la situació no sigui encara pitjor.

Hem d'assenyalar que les mesures adoptades pel govern PSOE-Unides Podem són completament insuficients. És inadmissible que la sanitat privada encara no hagi estat intervinguda i posada íntegrament sota el control del sistema públic per atendre els milers de malalts i contagiats que s'estan produint cada dia. O pitjor encara, que l'Executiu estigui disposat a fer d'or aquests empresaris amb nous contractes milionaris, perquè "ajudin" en aquesta crisi sanitària, i que sagnen encara més els recursos públics.

D'altra banda, la CEOE i les grans empreses han exigit el Govern un decàleg de demandes perquè els plats trencats els paguem els de sempre. Exigeixen rebaixes per a l'impost de societats, l'exempció de les quotes a la seguretat social i l'increment dels fons públics per als expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), centenars i centenars dels quals ja estan sent presentats. Tot això quan ja han posat damunt la taula l'acomiadament de desenes de milers de treballadores i treballadors.

Mentre les decisions del govern PSOE-UP només recullen declaracions buides sobre la suposada "protecció del benestar de les famílies treballadores", les accions per garantir els beneficis empresarials són molt concretes. Per la seva banda, les direccions de CCOO i UGT, lluny de mobilitzar la classe obrera per impedir una situació que suposarà una cascada insuportable d'acomiadaments, reduccions salarials, més precarietat i pobresa... han fet front comú amb la patronal acordant amb els representants empresarials donar via lliure als ERTOs i a totes les seves exigències. Aquest és el preu a pagar per un sindicalisme de pacte, submissió i desmobilització permanent!

Els sotasignats, treballadores i treballadors que estem afiliats a diferents sindicats, manifestem la necessitat d'aixecar un front unit de la classe obrera per defensar els nostres llocs de treball, aturar l'ofensiva patronal i exigir al govern PSOE-Unides Podem que actuï en favor dels interessos de la majoria de la població i no d'un grapat de grans capitalistes.

Aquest front unit, que hem d'impulsar els delegats i delegades combatius de tots els sindicats de classe, ha de servir per forçar les nostres organitzacions a establir un pla de lluita contundent:

1. Que el govern aprovi amb caràcter d'urgència un decret llei perquè l'Estat prengui el control de tota la sanitat privada, dels seus recursos humans i tècnics, hospitals i clíniques sense cap cost per a les arques públiques. Que aquesta llei els obligui a atendre de forma gratuïta tots els malalts de coronavirus garantint totes les proves clíniques i els mitjans per a la seva hospitalització i curació. Aquelles empreses, clíniques i hospitals que es neguin a complir amb aquest decret han de ser expropiats i passar a titularitat pública.

2. Contractació immediata de 20.000 professionals sanitaris (metges/esses, infermers/es, investigadors/es, tècnics/ques, personal de suport, ambulàncies ...). Obertura de totes les instal·lacions hospitalàries públiques, reforç i ampliació de les UCI i compra de material mèdic i quirúrgic necessari. Coordinació dels recursos a escala estatal amb un pla unificat. Assegurar els descansos necessaris perquè el personal sanitari pugui realitzar les seves tasques en condicions dignes.

3. Un pla de xoc per garantir les operacions programades i seguir atenent la població malalta i en risc. Cal posar fi a les llistes d'espera i la massificació de la medicina ambulatòria i de família.

4. Nacionalització de el sector farmacèutic ja, gratuïtat de totes les medicines necessàries per enfrontar el coronavirus i la resta de les malalties! Fora totes les retallades i el copagament. Els hospitals privatitzats han de ser renacionalitzats immediatament. Cap euro públic al negoci de la sanitat privada.

5. Els permisos no retribuïts, les reduccions de jornada o la flexibilització laboral no resolen res, i carreguen aquesta crisi sobre les esquenes de la classe treballadora implicant brutals reduccions salarials. A totes les treballadores i treballadors que tenen al seu càrrec fills i filles o familiars dependents se'ls ha d'aplicar l'article 37.3 d) de l'Estatut dels Treballadors. D'acord a aquest, quan es té un deure inexcusable, com és la cura d'una persona dependent, el treballador té dret a absentar-se de la feina amb el 100% de la seva retribució i sense que sigui computable com a temps de vacances. D'altra banda totes les baixes mèdiques han de ser conservant el 100% del salari.

6. Cap acomiadament, ERTO o ERO a l'empara del coronavirus. Cap reducció salarial, cap dret menys. Que el Ministeri de Treball d’Unides Podem estableixi un servei gratuït d'assistència legal per a totes i tots els treballadors, de cara a evitar el complet desemparament, com ja està passant, davant de les decisions de la patronal i els seus grans bufets d'advocats. Que els empresaris posin la seva part de tots els beneficis acumulats aquests anys! Que es torni els diners dels rescats patronals i bancaris!

7. Reducció per llei dels preus dels productes fonamentals per a la vida diària de les famílies treballadores i persecució contundent de l'especulació. Ja n’hi ha prou que les grans cadenes de supermercats i les multinacionals del sector alimentari es facin d'or!

8. Anul·lació per llei de tots els desnonaments, i garantia de la suspensió temporal del pagament dels lloguers, electricitat, aigua i serveis de telecomunicacions per a les famílies treballadores que ho necessitin. Mobilitzar els recursos públics per assegurar l'alimentació i una vida digna per a tota la població en risc: menjadors públics gratuïts, increment dràstic en la dotació material i humana dels serveis socials.

9. Cap restricció a la llibertat d'expressió, manifestació i organització. Formació de comitès de personal sanitari, usuaris i delegats sindicals en els centres hospitalaris per controlar la qualitat de l'atenció mèdica i poder reclamar els mitjans necessaris.

10. Nacionalització de la banca per posar els recursos gegantins del sector financer al servei de les necessitats sanitàries i socials. Aquesta és l'única manera efectiva de lluitar contra la desocupació i la pobresa a la qual els responsables de les institucions econòmiques internacionals i els governs al seu servei ens empenyen.

Estem davant d’un desastre general del sistema capitalista, que demostra la urgència de lluitar per la transformació socialista de la societat. Cal posar tota la riquesa que produïm sota el control democràtic de la classe obrera si volem resoldre les necessitats socials inajornables. Cal trencar amb la dictadura del capital financer que ens aboca a una barbàrie segura.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., per estar informat, rebre assessorament sindical i participar en les accions i reunions que celebrarem.

1.-Xaquín García Sinde, comitè d'empresa drassanes Navantia (Ferrol), CGT.
2.-Javier Losada Martínez, comitè d'empresa drassanes Navantia (Ferrol), CGT.
3.-Vicent Ferrer Casal, comitè d'empresa drassanes Navantia (Ferrol), CGT.
4.-Carmen Sixto Beceiro, delegada secció sindical CGT, drassanes Navantia (Ferrol).
5.-Luis Cortegoso Fernández, CCOO Construcció i Serveis (Ferrol).
6.-Erico Pose Varela, afiliat a CCOO, treballador a Pull & Bear (Narón).
7.-Salvador Aranda Martínez, secretari general de la secció sindical de CGT a SERMUNEGISA-Girona.
8.-Carlos Pineda, president del comitè d'empresa de Luvata per CCOO. Guadalajara.
9.-Roberto Guerrero García, delegat sindical per CCOO a Böttcher Iberica. Madrid.
10.-Esteban Albacete Fernández, delegat sindical per CCOO a Böttcher Ibèrica. Madrid.
11.-Jonás Vega Ayerza, delegat sindical per CCOO a Bottcher Ibérica. Madrid.
12.-Esteban Manuel Barreto Pérez, delegat sindical per CGT a la Fundación Nuestra Señora del Camino (RESCO), Federació d'Ensenyament. Madrid.
13.-Daniel Reyes Molón, delegat sindical per CCOO al centre La Rosa, Federació d'Ensenyament CCOO. Madrid.14.-Antonio García Sinde, membre del comitè d'empresa per Co-bas a ViewNext, Sector TIC. Madrid.
15.-Aitzol Arribillaga Berechinaga, membre de comitè d'empresa per CGT a Prestina S.L. Madrid.
16.-Antonio Soler, membre de comitè d'empresa de Co-bas a l’Institut Municipal d'Esports Ajuntament de Madrid.
17.-Felipe Boluda Cabrera, Secretari general de la secció sindical de Sindicalistes de Base del centre de Goya d’El Corte Inglés Madrid.
18.-Juan Arjona Huertas, president de Comitè Intercentres de DXC-ES / FDS, Federació de Serveis CCOO Madrid.
19.-Adrián Naya Larios, membre de comitè d'empresa per CCOO de DXC-ES / FDS, Federació de Serveis CCOO Coslada Madrid.
20.-Juan Félix Castejón Henche, Delegat LOSL Secció Sindical CCOO DXC-ES / FDS, Federació de Serveis CCOO Madrid.
21.-Iban Sadaba Layana, afiliat a CCOO, president del comitè d'empresa de MediaMarkt Plaza Mayor, Màlaga.
22.-Santiago Jiménez Torres, membre de l’executiva de la Federació d'Indústria de CCOO Sevilla.
23.-Antonio Muñoz Avecilla, delegat sindical a UTE ELEMEC, empresa auxiliar de la drassana de Navantia-Puerto Real, afiliat a CGT.
24.-Manuel Vidal afiliat a IAC-FTC, president del comitè d'empresa de COMSA SERVICE. Tarragona.
25.-Ismael Pérez Segovia, afiliat a IAC-FTC, membre de comitè d'empresa de COMSA SERVICE. Tarragona.
26.-Nicolas Vettas, afiliat a IAC-CATAC, delegat sindical a la FUNDACIÓ PERE MATA. Tarragona.
27.-Xosé Lorenzo Puime, afiliat a STR, membre de comitè d'empresa d’ACTIVAIS. Tarragona.
28.-Rui Pérez González, afiliat a la CIG, professor a l'IES Blanco Amor, Ourense.
29.-Fernando Setién Peloche, treballador autònom afiliat a CCOO
30.-Vicent Sala Enguix, professor a l'IES Provençana, L’Hospitalet de Llobregat, afiliat a CCOO. Barcelona.
31.- Alejandro García Iglesias, Starbucks La Finca, Pozuelo de Alarcón. Secretari d’Organització de la secció sindical de CGT Starbucks Comunitat de Madrid.
32.-Teresa Prado Delgado, afiliada a CCOO Barcelona.
33.-Antonio Daniel Pino, afiliat a CCOO, treballador a la Junta d'Andalusia. Sevilla.
34.-Gloria Carneiro Carneiro, afiliada CCOO, Administració Pública, Santiago de Compostel·la.
35.-David Bernardo Nevado, advocat laboralista autònom, afiliat a CCOO. Màlaga.
36.-Raúl Rivas Serrano, afiliat a CCOO, Federació de Serveis Madrid.
37.-Lidia Fernández Saldaña, afiliada UGT, treballadora de Madrid Digital, Madrid.
38.-Antonio Condes López, afiliat CCOO, treballador de Madrid Hospedaje, Federació de Serveis Madrid.
39.-José María Fernández Menéndez, afiliat FSP-UGT a l'Ajuntament de Parla Madrid.
40.-José Luís Ruiz-Valdepeñas Moreno, afiliat FSP-OGT a l'Ajuntament de Parla, Madrid.
41.-David Parrilla Bejerano, afiliat CCOO, treballador en la Junta de Castella-la Manxa, Toledo.
42.-Luis Jesús de las Olivas Recio, afiliat CCOO a la Federació de Pensionistes Madrid.
43.-Aida Díaz Núñez, afiliada a la FECOHT CCOO, Madrid.
44.-Miquel Ángel Reyes Molón, afiliat de CCOO Madrid.
45.-Jesús Serrano, delegat sindical de el sector autonòmic de CCOO a Guadalajara, Tècnic d'orientació laboral.
46.-Carlos Rodríguez, afiliat a STAS, auxiliar tècnic educatiu, Guadalajara.
47.-José María Gil, expresident de el comitè d'empresa de Progalsa. Guadalajara.
48.-Enrique Alejandre, delegat sindical de CCOO al CAMF IMSERSO, Guadalajara.
49.-Sergio Simón, afiliat a CCOO, treballador de el sector logístic. Guadalajara.
50.-Mariano River, afiliat a CCOO, treballador de l'ajuntament d'Azuqueca d'Henares, Guadalajara.
51.-Felipe Palacios, afiliat a CCOO, treballador a DANOSA. Guadalajara.
52.-Taida Trujillo Sirgo, afiliada a CCOO, treballadora d'Alimerka Los Moros, Gijón.
53.-Alejandro Fernández Fernández, afiliat a CGT, carter rural a l'oficina postal de Salas-Astúries.
54.-Anahí López Creu, afiliada a CCOO, treballadora comerç minorista Astúries.
55.-Graciela Fernández Borrego, afiliada a CCOO, treballadora Carrefour Los Fresnos, Gijón.
56.-Pilar Úbeda Fernández, afiliada CCOO, Telefónica Móviles Madrid.
57.-Alicia Lucio León, afiliada CCOO, Federació d'Ensenyament Madrid.
58.-Beatriz de Diego Allende, membre de la Coordinadora de Madrid per a la Defensa del Sistema Públic de Pensions Madrid.
59.-Manolo Franco Álvaro, membre de la Coordinadora de Madrid per a la Defensa del Sistema Públic de Pensions Madrid.
60.-Carmen Turrero Jaro, membre de la Coordinadora de Madrid per a la Defensa del Sistema Públic de Pensions Madrid.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01