Active Image

 

Els treballadors d’ACC Spain (antiga Unitat Hermètica) han estat en vaga 9 dies, des del passat dia 12, quan es van trobar de sobte amb que l’empresa els havia tret la prima de producció de la nòmina, que pot representar al voltant de 300 euros al mes per cada treballador. 

 

L’empresa, a més de suprimir la prima, ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació, pel qual pretén que del març al setembre el 100% de la plantilla vegi suspès el seu contracte 63 dies naturals (45 laborables), el que vindria a ser una setmana de cada mes.  

 

Els treballadors continuen les mobilitzacions i segueixen concentrats a les portes de l’empresa per evitar qualsevol intent per part de l’empresa de treure material o maquinària del recinte de la planta. La intransigència i falta de voluntat negociadora de la direcció de l’empresa és exageradament manifesta, fins al punt que va arribar a plantejar un tancament empresarial com a resposta a la vaga dels treballadors. Aquest tancament, finalment, només va durar unes hores, davant la pressió dels treballadors i dels sindicats. 

 

Es dóna la circumstància que ACC va rebre importants subvencions per part del govern de la Generalitat fa uns anys per recol·locar els treballadors de la planta de Lear a Cervera. Uns pocs anys més tard, no queda res dels llocs de treball a Cervera (només resten tres treballadors, que es fan càrrec de les instal·lacions) i tota la producció s’ha portat cap a la planta de Sant Quirze. Actualment la planta de Sant Quirze compta amb una plantilla de 567 treballadors. 

 

El proper dijous 26 de febrer hi ha convocada una manifestació a Sabadell (19 h. Pl. Marcet) pels sindicats UGT i CCOO en contra dels EROs i dels acomiadaments a la indústria. Aquesta és una bona oportunitat per reclamar al govern del tripartit un posicionament clar a favor dels treballadors, de rebuig contundent als EROs.

 

La consellera de Treball, Mar Serna, està basant tota la seva intervenció en aquests conflictes en “potenciar la negociació”, el que en realitat vol dir que el govern es renta les mans i pressiona els treballadors i els sindicats perquè acceptin les condicions inacceptables que els empresaris volen imposar. El que els treballadors i joves esperem d’un govern que es diu d’”esquerres” és que pressioni als empresaris i no als treballadors. Per servir als capitalistes ja estan CiU i el PP. El tripartit i la consellera Mar Serna, juntament amb les direccions d’UGT i CCOO, han de saber que els joves i els treballadors estem farts de la seva política d’aprovar els EROs, un rere l’altre, sense aturar aquesta sagnia d’acomiadaments i de suspensions temporals de contractes.

 

Exigim un gir radical en la política de les direccions d’UGT i CCOO, no podem seguir amb la política del “mal menor”, amb la que els treballadors anem retrocedint en les nostres condicions laborals i salarials. És necessària la convocatòria d’una Vaga General de 24 hores per obligar al govern Montilla i al govern Zapatero a fer una política en benefici dels treballadors i no dels capitalistes.

 

Última hora:

 

Dilluns en assemblea, amb 127 vots en contra i 200 i escaig a favor, es va aprovar el principi d'acord a que van arribar les direccions d'UGT i CCOO, que contempla el pagament de la prima fins al maig (condicionat a una avaluació externa) i l'inici de les negociacions de l'ERO temporal presentat per l'empresa. La planta de Sant Quirze acaba tot just de sortir d'un ERO anterior que ha durat del gener al novembre de l'any passat. Cal preparar-se ja des d'ara per a les batalles que de manera imminent es donaran, perquè el que és ben clar és que aquest acord no resoldrà res.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01