No a les maniobres empresarials per revocar el comitè d'empresa d'EMTE Service de Tarragona! No a la repressió contra els delegats sindicals de CCOO!

El passat 6 de juny l'empresa Emte-Service va acomiadar un treballador que té un nen amb càncer, al qual van fer fora després d'haver demanat permisos per acompanyar el seu fill a l'hospital, i en el transcurs de les vacances que havia sol·licitat per no perjudicar l'empresa. Davant d'aquest atac, el Comitè d'Empresa d'Emte-Service, per acord unànime de l'assemblea de treballadors, va convocar vaga i mobilitzacions per lluitar per la readmissió del company i pel compliment del conveni col·lectiu del metall (que l'empresa vulnera en qüestions com el pagament del plus de torn, en l'abonament incorrecte de les pagues extres, etc.).

Després de dues jornades de vaga hi va haver una negociació amb l'empresa que va acabar amb l'acord d'indemnitzar el company amb 45 dies per any treballat (l'empresa al principi només n'oferia 20). El Comitè d'Empresa estava disposat a lluitar fins al final per la readmissió del company acomiadat, però el propi company, davant de la pressió soferta, li va demanar al Comitè que l'ajudés a aconseguir els 45 dies.

Durant el conflicte, l'empresa va fer tot tipus de maniobres i pressions per intentar que es desconvoqués la vaga i per atacar el comitè. Ara continua amb aquestes maniobres, i intenta revocar el Comitè d'Empresa que ha estat al capdavant de la lluita. L'empresa vol un comitè dòcil, no un comitè reivindicatiu i combatiu. La pròpia empresa va convocar una reunió el 23 de juny, a les oficines d'Emte-Service i en hores de treball, per recollir firmes a favor de la revocació entre encarregats i un altre personal. Així mateix, el dia 1 de juliol l'empresa ha distribuït un pamflet anònim convocant una assemblea el 14 de juliol, per revocar el Comitè. En aquest full, que ningú no firma, es diu a més que a aquesta assemblea acudiran representants de la Federació Minerometalúrgica de CC.OO.

Els a baix signants rebutgem totes les maniobres antisindicals per revocar el Comitè d'Empresa d'Emte-Service, l'objectiu del qual és atacar més fàcilment els drets dels treballadors.

A més, considerem greu que l'empresa estigui difonent el rumor que representants de la Federació Minerometalúrgica estan col·laborant amb tot aquest artifici. Demanem a la direcció de CC.OO. que denunciï públicament les maniobres empresarials per revocar el Comitè d'Empresa i l'intent de manipular el sindicat.

Així mateix, manifestem la nostra solidaritat amb els membres del Comitè d'Empresa i demanem que la Federació Minerometalúrgica de CC.OO. posi tota la seva força per parar els atacs contra el sindicalisme de classe a Emte-Service.

Nom i cognoms                DNI                 Firma                     Posició Sindical

 

 

 

Missatges de protesta: Fax 93 480 21 62 e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.Aquesta adreça electrònica està protegida contra els robots de spam, necessites tenir Javascript activat per poder veure-la

Missatges de solidaritat: Fax 977 23 18 09 (CC.OO. Tarragona)

e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Aquesta adreça electrònica està protegida contra els robots de spam, necessites tenir Javascript activat per poder veure-la y Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.Aquesta adreça electrònica està protegida contra els robots de spam, necessites tenir Javascript activat per poder veure-laPERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01