Que es plantegi que els treballadors de Metro tenen feina fixa i a temps complet, o que la vaga no està justificada perquè l'empresa no plantejava retallades, és una argumentació completament fal·laç i deplorable. En primer lloc perquè tracta d'assenyalar als treballadors de Metro com una "elit", buscant enfrontar a uns treballadors precaris contra altres fixos i amb millors condicions. 'No, no i no !! Els únics privilegiats són els directius de TMB, que cobren més de 100.000 euros de salaris i complements, el conseller delegat de TMB, que cobra 105.000 euros, o els Directors de Servei, que cobren gairebé 90.000 euros. Evidentment tots aquests càrrecs contribueixen a augmentar notablement el salari mitjà dels treballadors del metro, en estar inclosos en Conveni. Que no es manipuli si us plau !! Aquest no és el camí !! Al costat d'aquests càrrecs directius hi ha altres, més de 300, opacs, i denunciats per això pel Comitè d'Empresa, que fins i tot ha obtingut una sentència favorable que obliga fer-los públics. Davant la sol·licitud dels treballadors de conèixer aquests contractes opacs i les seves condicions, s'ha indicat per part de l'Ajuntament que no es pot per "impedir" la llei de Protecció de Dades. Increïble! Ada Colau i Barcelona en Comú tenen l'obligació de donar llum i transparència al que passa a TMB amb aquesta casta d'intocables, netejar l'empresa de corrupció i de privilegis inacceptables, i deixar de llançar acusacions contra una plantilla que només defensa el que és just.

L'altra excusa plantejada, que no s'han posat retallades sobre de la taula, demostra la perillosa pendent argumentativa per la qual llisquen els companys de Barcelona en comú, que consideren acceptable tot el que no suposin retallades directes. Doncs no companys, els treballadors volen recuperar el terreny perdut, i condicions dignes per a tots els seus companys. No només es tracta de frenar els atacs, sinó de passar a l'ofensiva, com tu mateixa, companya Ada, has manifestat en multitud d'ocasions. Prou d'excuses, els canvis reals requereixen valentia i passar a l'ofensiva a favor dels treballadors!

Culpar els treballadors per donar una imatge "responsable" de ciutat davant els multimilionaris organitzadors de l'elitista Mobile World Congress, on l'entrada més barata és de 749 euros, és a allunyar-se a marxes forçades de la base social que la impulsà a l'alcaldia, de tots aquells que amb il·lusió vam acudir a les urnes per donar un cop als nassos del PP, CiU i tota la vella política. És hora dels fets i no només de les paraules. Ada, companya, recorda el crit de guerra que et va permetre arribar-hi: Sí que es pot !! Ara sí que pertoca!!

Barcelona en Comú i Ada Colau han de rectificar urgentment, escoltar els treballadors, i situar-al costat d'ells i les seves reivindicacions.

 

TOTS AMB LA LLUITA AMB ELS TREBALLADORS DEL METRO DE BARCELONA !!

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01