En defensa de l’educació pública!

Creació de places suficients per FP i Universitat!

Per un lloc de treball digne en acabar els estudis!

Pel futur de la joventut, que la crisi la paguin els capitalistes!

NO ENS RESIGNEM!

Juntament amb els treballadors, els joves de l’Estat espanyol i els de tot el món, sofrim durs atacs contra els nostres drets i el nostre futur. Els qui els promouen són precisament els responsables de l'actual crisi: els grans capitalistes, els banquers i els governs que es pleguen als seus dictats traint les aspiracions i els interessos de la majoria de la població.

En els últims anys s’ha deslligat una important campanya de desprestigi i criminalització de la joventut, on se’ns acusa de ser uns ganduls i uns consentits que no volem ni estudiar ni treballar. Mentides i més mentides que oculten la realitat del present que se’ns imposa. On res es diu dels 50.000 no admesos en FP aquest curs, de l’enduriment i imposició de la selectivitat als estudiants de Batxillerat i FP de grau superior, contra el que ens vam manifestar a Barcelona 5.000 estudiants el passat 16 de febrer. Tampoc es diu res de l'increment d’un 30% del preu de les matrícules universitàries i de l'intent de penalitzar-nos amb fins a 15 vegades el seu preu per la repetició d'una assignatura. Amb aquestes dades damunt de la taula, com es pot dir que els joves no volem estudiar? El que succeeix és que no ens deixen!

Amb les possibilitats de treballar succeeix exactament el mateix. Amb una taxa de desocupació juvenil propera al 50% (actualment més de 900.000 els joves aturats), els contractes escombraria, la precarietat i els salaris miserables són la única alternativa que ens ofereixen.

Però els joves no ens resignem a convertir-nos en víctimes de l’atur i de les retallades educatives. Els joves estem disposats a lluitar pel nostre futur. Sempre hem estat en primera línia de la mobilització: contra la guerra imperialista, en les vagues generals convocades en aquests últims anys, en defensa dels drets democràtics, contra les agressions feixistes... La joventut sempre s'ha manifestat contra les injustícies d'aquest sistema, i avui ho tornem a veure en les magnífiques mobilitzacions dels nostres companys a Gran Bretanya, contra la brutal pujada de les taxes acadèmiques; a Itàlia, contra les contrarreformas educatives del govern Berlusconi; a França, contra la contrarreforma de les pensions i per l'ocupació juvenil, o en la meravellosa revolució de Tunísia i Egipte on la joventut ha tingut un paper protagonista indiscutible.

Mentre llancen totes aquestes mentides contra nosaltres la única cosa que ens ofereixen són retallades de la despesa en l’educació pública, en els mitjans materials dels nostres instituts. El govern de CiU a Catalunya ha anunciat noves retallades en educació i sanitat del 10%, la qual cosa aprofundirà la degradació dels serveis públics. Fan que l'accés a un habitatge digne estigui vetat per a tota una generació, alhora que l'oci que ens ofereixen és embrutidor, per després cínicament criminalitzar-nos per això. Els joves estudiants de tot l'Estat hem de dir prou! Nosaltres no som els responsables d'aquesta crisi i ens neguem a ser les seves víctimes.

Tots a la lluita el 30 de març

Per totes aquestes raons, des del Sindicat d'Estudiants cridem a la mobilització de tots els estudiants i els joves. Després de l’èxit de la Jornada de Lluita contra l’enduriment de la selectivitat del passat 16 de febrer, amb cinc mil estudiants en la manifestació de Barcelona, la lluita contínua el 30 de març. Cal organitzar una àmplia i massiva jornada de protesta estudiantil i juvenil, amb aturades als centres d'estudi i manifestacions a les ciutats i localitats de tota la geografia per deixar clara la nostra oposició als atacs que patim i defensar el nostre futur:

-          Perquè la crisi l’han provocat els capitalistes, els grans banquers i especuladors, que s’han lucrat amb la especulació immobiliària i de la Borsa gràcies el suport i consentiment de tots els governs.

-          Perquè una vegada que la crisi del sistema capitalista ha esclatat, les mesures adoptades només beneficien als més rics i perjudiquen a la majoria de la població. En el cas de l'Estat espanyol, el govern de Zapatero, que va ser aupat amb el vot de milions de joves i treballadors, ha traït les nostres aspiracions i s’ha plegat a les exigències de la banca, els grans empresaris i els especuladors: ha reduït el salari als empleats públics, ha aprovat una contrarreforma laboral en benefici de la patronal, ha lliurat més de 150.000 milions a la banca mentre retalla el pressupost a la sanitat i l'educació pública.

-          Perquè els treballadors i la joventut no guanyem res amb les retallades i els atacs aprovats. L’actitud dels dirigents de CCOO i UGT signant un pacte amb la patronal i el Govern pel qual s’amplia la jubilació als 67 anys i es retallen les pensions, és un aval a una política que va contra els nostres drets i interessos, especialment contra els joves que d'aquesta manera mai aconseguiran una jubilació digna. Els dirigents d'UGT i CCOO s'equivoquen si pensen que així evitaran nous atacs. No, la seva debilitat convida a l’agressió, i amb la seva actitud xoquen amb les aspiracions de la pròpia base dels sindicats i del conjunt de la classe obrera i la joventut, que vol lluitar i mobilitzar-se contra aquestes agressions. Els líders de CCOO i UGT han de rectificar urgentment, deixar de fer aquestes concessions tan greus i recolzar el sentir de la majoria.

-          Perquè sí hi ha una alternativa als atacs del Govern, i aquesta passa per aplicar mesures en benefici de la joventut i els treballadors:

a)     En defensa de l’educació pública. Augment dràstic dels pressupostos per als centres d’estudi. No a la discriminació de la FP.

b)     No a l'enduriment de la selectivitat. Ja n'hi ha prou d’augmentar les taxes acadèmiques de la Universitat Pública i endurir les normes de permanència. Supressió de la selectivitat. Accés directe a la universitat havent aprovat un CFGS o batxillerat, i construcció de 250.000 places a la universitat pública. No volem que hi hagi milers de no admesos com ocorre tots els anys. Els diners públics per a la Universitat pública: ni un euro per a les universitats i l'ensenyament privat.

c)     Per un lloc de treball digne en acabar els estudis. No als contractes escombraria aprovats en el pacte signat pel govern, la CEOE i els dirigents de CCOO i UGT. Ocupacions dignes i ben pagats.

d)     No a l'atur juvenil. Subsidi indefinit de 1.100 euros al mes per a tots els aturats fins a trobar una ocupació.

e)     Ja n'hi ha prou de regalar diners públics als banquers, empresaris i especuladors. Que es nacionalitzi la banca per emprar els recursos que generen els treballadors en obres públiques, sanitat i educació, donant ocupació a milions d'aturats!

Des del Sindicat d'Estudiants cridem a tots els companys dels centres d'estudi a organitzar Comitès de Lluita per preparar la gran jornada de protesta del 30 de març. Difon aquest pamflet, convoca reunions de delegats, realitza assemblees en totes les classes. Passa aquest full als teus professors i també als teus pares, per aconseguir el suport dels treballadors a una mobilització en defensa del nostre futur. Posa't en contacte amb el Sindicat d'Estudiants per organitzar la mobilització, perquè anem al teu centre a realitzar assemblees, i afilia’t per així ser més fortes.

És l'hora de lluitar pel nostre futur!

Ja n'hi ha prou d'agressions als treballadors i la joventut!

Tots a la mobilització el 30 de març!

 

Tots a les manifestacions - 12 hores

Barcelona: Pl. Universitat

 

Uneix-te al Sindicat d'Estudiants!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01