EL FILL DE L’OBRER A LA UNIVERSITAT

ASSEMBLEA D’ESTUDIANTS PER CONTINUAR LA LLUITA

Dissabte 19 de febrer

11 hores

Casal Marxista – seu Sindicat

(c. Reina Amalia 6 baixos Barcelona METRO Paral·lel o Sant Antoni)

Avui 16 de febrer cinc mil estudiants hem recorregut els carrers de Barcelona contra l’enduriment de la selectivitat. La concentració que teniem inicialment prevista, donada l’assistència massiva, l’hem convertit en una manifestació combativa i pacífica pels carrers de Barcelona.

El seguiment de la vaga entre estudiants de Formació Professional als instituts públics ha sigut massiu, tant en el torn de matí com el de tarda. També han secundat la vaga estudiants de batxillerat i ESO en nombrosos instituts, tot i els obstacles que alguns equips directius han utilitzat per reprimir el nostre dret a vaga i manifestació (amenaces de sancions, intents d’evitar que repartim propaganda i fins i tot en un institut de Manresa l’equip directiu va comunicar que la vaga s’havia desconvocat!).

L’exit de participació en la mobilització ha aconseguit un primer objectiu: trencar la estrategia del Ministeri d’Educació. Van aprovar la imposició de la selectivitat per FP a finals de desembre, sense avisar previament, arribant les noticies als instituts la primera quinzena de gener, amb la clara intenció de jugar la carta de la desinformació. L’exit de la manifestació ha posat de manifest la oposició frontal dels estudiants a l’enduriment de l’accés a la universitat.

El Ministeri està “venent” aquest enduriment com una mesura “en benefici” dels estudiants de batxillerat, amb la clara intenció de que els estudiants de batxillerat i cicles formatius ens barallen entre nosaltres per accedir a la universitat. En realitat, la imposició de la selectivitat per FP d’aquest curs, i la reforma de la selectivitat del curs anterior, formen part d’un mateix enduriment de la selectivitat. I així ho han entés correctament els estudiants, tal i com hem vist en la composició de la manifestació, amb estudiants de batxillerat, ESO i Formació Professional.

Aquest atac no és una excepció, sinó que forma part de la política educativa que està aplicant el govern central i autonòmics amb un únic objectiu: expulsar als fills dels obrers de la universitat.

L’enduriment de la selectivitat perjudica a estudiants de FP i de batxillerat, la falta generalitzada de places públiques a la Formació Professional, la retallada de la inversió pública en educació, que degrada i massifica les aules, l’increment dels diners destinats a l’ensenyament priva concertat, la pujada de taxes universitaries i la implantació del Pla Bolonya. Totes aquestes mesures pretenen convertir l’educació en un negoci i en un privilegi només a l’abast d’una minoria.

Alhora que pretenen fer-nos fora del sistema educatiu, ens expulsen a un mercat laboral que ens condemna a l’atur. Els grans empresaris i banquers, que durant els anys de boom econòmic van amassar beneficis multimilionaris gràcies a l’explotació i la precarietat laboral, ara durant la crisi econòmica estan fent recaure sobre els treballadors i la joventut la factura de la crisi que ells mateixos han generat.

El govern central del PSOE i el govern de la dreta catalana CiU, diuen que no hi ha diners per invertir en educació, sanitat o pensions. Però durant els últims dos anys han regalat 150.000 milions d’euros als bancs i grans multinacionals, diners que haurien d’anar destinats a la educació pública.

El Sindicat d’Estudiants considerem que el Ministeri d’Educació hauria de recular, i fer-se ressó de les reivindicacions de la mobilització d’avui 16 de febrer:

- No a la prova de la selectivitat per a estudiants titulats en CFGS. Accés directe havent superat la nota de tall.

- No a l'enduriment de la selectivitat.

- Ni un estudiant no admès en FP pública. Augment de les places en FP de grau mitjà i superior. Ni un estudiant de batxillerat o de FP sense plaça universitària.

- Supressió de la selectivitat i accés a la universitat en primera opció havent aprovat batxillerat o CFGS

- Construcció de 250.000 places a la universitat públic

- 7% del PIB a l'educació pública. Pla de xoc de 8.400 milions d'euros per garantir una universitat pública de qualitat.

El Sindicat d’Estudiants convocarem en el mes de març una Jornada de Lluita arreu de l’Estat, amb vaga i manifestacions, per donar continuitat a la lluita iniciada avui 16 de febrer.

Els mitjans de comunicació i el govern tracten de vendre una imatge de la joventut totalment falsa. Mentre han fet un silenci mediàtic escandalós envers la mobilització d’avui 16 de febrer, parlen constantment de la “generació ni – ni”, com si la majoria de joves no vulguessim estudiar ni treballar, quan en realitat en que succeeix és que volem estudiar i treballar, però aquest sistema no ens deixa! Els grans empresaris i el govern criminalitzen a la joventut de forma conscient, per evitar que sortim al carrer i lluitem pel nostre futur, com han fet els estudiants i joves a França, Itàlia o Anglaterra. La lluita és l’únic camí! 

La lluita continua!

Cap no admés a la Formació Professional ni a la Universitat pública!

No a la selectivitat! El fill de l’obrer a la universitat!

 

La teva participació és decisiva!

ASSEMBLEA D’ESTUDIANTS PER CONTINUAR LA LLUITA

Dissabte 19 de febrer

11 hores

Casal Marxista – seu Sindicat

(c. Reina Amalia 6 baixos Barcelona METRO Paral·lel o Sant Antoni)

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01