A la gravetat de la sentència cal afegir-li la celeritat amb que es va executar, doncs a Otegi, a Arkaitz Rodríguez i a Mirin Zabaleta se'ls va comunicar en el calabós, sense presència dels seus advocats i a Rafa Díez a través d'una vista urgent que va concloure amb l'empresonament.

Aquests dirigents de l'esquerra abertzale, als quals se'ls acusa de dirigir i pertànyer a ETA, havien estat els promotors del document de debat que, fet i fet, va portar a la militància de l'esquerra abertzale a apostar per vies exclusivament polítiques. De fet, Otegi, durant el judici, va arribar a declarar davant el tribunal que l'estratègia militar d'ETA “sobra i destorba”.

La sentència del suprem ve a demostrar novament que la justícia dictamina sobre la base dels postulats polítics de la dreta i d'aquells que claudiquen davant ella, com han tornat a fer en aquest cas els responsables estatals del PSOE. De fet ha estat la pressió del fiscal la que ha portat a Rafa Díez a la presó immediata, a pesar que encara existeix dret a recurs i aquest podia haver estat en llibertat fins que finalitzés tot el procés.

Aquesta nova vulneració dels drets democràtics, en la línia de totes les mesures judicials d'excepció que han retallat en aquests anys les llibertats democràtiques amb l'excusa de la lluita antiterrorista, amb l'eslògan arbitrari que tot és un muntatge d'ETA, intenta dinamitar el pas donat per l'esquerra abertzale apostant per les vies polítiques. I molt probablement aquesta seguirà sent l'estratègia d'un futur govern del PP després de les eleccions del 20N. La dreta vol desviar l'atenció atiant el problema nacional i apostant per la repressió, en una època d'atacs salvatges a les condicions de vida i laborals de la classe treballadora.

Els marxistes ens oposem frontalment a aquesta nova sentència i defensem conseqüentment els drets democràtics, perquè gràcies a ells els treballadors, la joventut, podem expressar-nos i actuar en millors condicions contra l'opressió de l'estat capitalista. Com l'experiència ha demostrat, la retallada d'aquests drets amb l'excusa de “lluitar contra el terrorisme” s'ha convertit, en la pràctica, en un ariet contra la llibertat d'expressió, de vaga, d'organització i manifestació, i és utilitzada recurrentment contra l'esquerra combativa.

Des del Corrent Marxista Militant defensem la immediata absolució d'Otegi, Rafa Díez i els condemnats pel Cas Bateragune. Així mateix condemnem tots els judicis parany i totes les mesures d'excepció judicial com la doctrina Parot o la dispersió dels presos, les pràctiques de tortures en comissaries i quarters i la il·legalització de l'esquerra abertzale.

En aquest sentit considerem necessari que les organitzacions sindicals a Euskal Herria uneixin la lluita contra les retallades socials a la lluita pels drets democràtics, vinculant així a tots els sectors oprimits de la societat. Els drets democràtics d'Euskal Herria i de les nacionalitats històriques de l'Estat espanyol, com el dret a l'autodeterminació, només poden veure's satisfets com a part de la lluita unida de la classe treballadora per transformar la societat. En aquesta nova època hi haurà grans possibilitats perquè aquesta lluita es porti amb èxit i per fi el poble basc pugui realitzar plenament els seus drets democràtics.

 

Ja n'hi ha prou de repressió contra els drets democràtics

Llibertat pels cinc del Cas Bateragune

No a la llei de partits. Pel dret d'autodeterminació per a Euskal Herria


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01