Aquest diumenge 7 de juny, desenes de milers de persones hem omplert els carrers en nombroses ciutats de l'Estat espanyol, en una impressionant mostra de força i solidaritat internacionalista amb el moviment antiracista que sacseja els Estats Units. Igual que a Berlín, Londres o París, Madrid ha estat escenari d'una gran manifestació amb més de 50.000 assistents, mentre a Barcelona, Sevilla, Màlaga, Oviedo, Bilbo o València milers més es sumaven a l'acció contra la violència policial racista i el feixisme.

Una multitud de veus cridant 'Les vides negres també importen', 'Sense justícia no hi haurà pau' o 'digues el seu nom: George Floyd', entre moltes altres, han ressonat amb força per les places i carrers que hem abarrotat. Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants hem estat en primera línia impulsant aquesta mobilització, i juntament amb els companys del Sindicat de Manters hem jugat el paper decisiu perquè a Madrid es produís la manifestació antiracista més gran en anys.

Madrid serà la tomba del racisme

La concentració convocada davant l'Ambaixada dels EUA a Madrid ha estat totalment desbordada per una afluència massiva. A falta de mitja hora per a l'inici de la cita, milers subjectàvem les nostres pancartes preparats per protagonitzar un dia de lluita històric i elèctric. A les 11h, al Carrer Serrano no hi cabia ni una agulla. Després d'enviar un missatge de solidaritat amb els nostres germans i germanes nord-americans, de mantenir un minut de silenci agenollats i amb els punys en alt -símbol de les protestes als EUA- en record de George Floyd i tots els assassinats a mans de la policia, 50.000 persones hem començat a marxar pels carrers de Madrid, rere les pancartes del Sindicat de Manters, el Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària.

"Donald Trump és un criminal", "Floyd, hermano, nosotros no olvidamos", "Policia, assassina" "La llei d'estrangeria mata gent cada dia", "Madrid serà la tomba del racisme" eren corejades a ple pulmó a la manifestació antiracista més multitudinària de les últimes dècades a la capital. Les nostres veus no han deixat de sonar pel centre de la ciutat i la Milla d'Or, on, uns dies enrere, empresaris, rendistes i feixistes embolicats en banderes d'Espanya, amb pals de golf i bosses de marca -encoratjats pel PP i per Vox- reclamaven "llibertat". Avui, per aquests mateixos carrers, hem enviat una contestació demolidora a Abascal, Casado i a tots aquells que defensen el mateix model de societat autoritària, racista, classista i policial.

Desenes de milers de joves i treballadors negres, llatins, asiàtics, blancs... en un moviment unificat per sobre de barreres racials -unit per la pertinença a la classe obrera- els hem assenyalat a ells, i al sistema capitalista que amb tant ardor defensen, com a culpables de la nostra opressió.

La millor resposta contra l'extrema dreta és la mobilització massiva. Aquest és el camí!

No és cap casualitat que Vox i el Partit Popular hagin manifestat el seu suport incondicional a Donald Trump i estiguin recolzant la seva proposta d'il·legalitzar les organitzacions de l'esquerra i antifeixistes que estan participant activament en les protestes per tot els EUA. La brutalitat policial i la campanya de manipulació dels mitjans de comunicació amb la qual estan intentat desarticular les mobilitzacions, és la mateixa fórmula que la ultradreta espanyola utilitza per criminalitzar l'esquerra i els col·lectius i organitzacions combatives que durant tots aquests anys no hem deixat de sortir dels carrers pels drets de la dona treballadora, contra el racisme, pels serveis públics o en defensa dels nostres drets democràtics.

La força imparable que ha omplert la Puerta del Sol és la millor resposta que podem donar a aquells i aquelles que ens condemnen a la pobresa, a l'exclusió, als pitjors treballs i a sous de misèria, als que no ens contracten pel color de la nostra pell, i als que fan de el racisme, la xenofòbia, el masclisme... una bandera per tractar de colpejar-nos. A tots ells i elles, els i les defensores d'aquest sistema podrit, avui els hem dit prou. Així és com frenarem l'ofensiva de l'extrema dreta: amb la mobilització enèrgica!

Lamentablement, des d'algunes veus de les organitzacions que sustenten al Govern PSOE-UP, en lloc de celebrar la resposta antiracista demolidora que ha esclatat als carrers de l'Estat, han assenyalat que, tot i que la mobilització era lícita, ha estat una irresponsabilitat prendre els carrers a hores d'ara i que no podem rebaixar-nos al nivell de les "protestes" de l'extrema dreta, col·locant així el jovent i els treballadors que ens hem mobilitzat en la mateixa categoria que a la morralla reaccionària dels barris rics de Madrid.

No! El que és una irresponsabilitat i un greu error polític és tractar de paralitzar -imposant l'estratègia de la pau social i la Unitat Nacional- a la classe obrera i al jovent que volem lluitar per aconseguir una vida lliure de racisme i de tota mena d'opressió, mentre s’aplaudeix que les terrasses dels bars estiguin plenes, que els empresaris puguin obrir els seus negocis i posar a produir les seves fàbriques encara que no respectin les mesures de seguretat, i que a l'Ibex 35 i la CEOE els hi ploguin milers de milions d'euros del pressupost públic. No, la lluita no és el problema. El problema és cedir a les pressions dels nostres enemics de classe.

A aquells que volem defensar la memòria de Floyd, però també de Mame Mbaye, de Breonna Taylor, de Lucrecia Pérez, de Samba Martine, dels nostres quinze germans ofegats en el Tarajal, de les desenes de milers que jeuen a la Mediterrània... no ens mouen altres interessos que la solidaritat de classe. Som els mateixos i les mateixes que hem estat anys batallant contra les retallades socials, i que ara batallem per defensar i protegir la sanitat pública, no amb gestos buits i demagògia, sinó exigint milers de contractacions i recursos materials suficients.

En aquest sentit, el Govern PSOE-UP té una tasca molt concreta i immediata que dur a terme. Com hem recordat en les manifestacions d'avui, el racisme i la violència policial no és quelcom que només passi als Estats Units, sinó que a l'Estat espanyol també es cobra vides cada dia. Un govern d'esquerres hauria de lluitar decididament per posar fi a aquesta xacra, acabant amb tota manifestació de xenofòbia i racisme institucional, començant per la regularització dels treballadors i treballadores immigrants, per la depuració dels racistes i feixistes dels cossos policials i l'aparell de l'Estat, derogant de forma urgent la llei d'estrangeria i tancant les presons per a migrants que són els CIEs.

Cal acabar amb aquest sistema racista, classista i masclista!

L'assassinat de Floyd ha estat la gota que ha fet vessar el got. Les imatges de la seva mort s'han sumat a un atur massiu i una crisi econòmica que està condemnant als sectors més pobres de la societat a nivell mundial, a una crisi sanitària que hem pagat durament per les retallades de la dreta mentre vèiem com es regalaven quantitats ingents de recursos públics a l'elit empresarial i als banquers. A l'aplicació de la Llei Mordassa i la brutalitat policial amb què en ple confinament s'ha seguit perseguint a la població negra. La pandèmia del coronavirus només ha destapat l'olla podrida del capitalisme i la bretxa social que no para de créixer.

Contra tot això ens hem aixecat avui. Som els oprimits i les oprimides en peu de guerra contra un sistema assassí que només ens ofereix la repressió i explotació més despietada.

La lluita ha de continuar, organitzant noves manifestacions, fent una crida a tota la població a participar, mitjançant l'establiment de comitès antiracistes i antifeixistes en tots els barris i localitats, i cal dotar aquest explosiu moviment d'un programa anticapitalista i revolucionari, que assenyali l'ADN reaccionari, racista i classista del sistema capitalista.

Aquesta és la millor manera de seguir enviant tota la nostra força i solidaritat internacionalista a tots els nostres germans i germanes que es manifesten a tot el món i d'aconseguir les nostres reivindicacions. Lluitar per la transformació socialista de la societat és una qüestió vital per als oprimits del món.

Black Lives Matter!

Uneix-te a el Sindicat d'Estudiants! Uneix-te a Esquerra Revolucionària!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01