Brutalitat policial per a dissoldre la manifestació

Dimissió immediata de la Delegada del Govern de Madrid! Prou repressió!

En el dia d’ahir, 20.000 persones vam recórrer Madrid en solidaritat amb el poble de Catalunya, per la llibertat dels presos polítics i contra la brutal actuació policial i la criminalització creada per l’Estat i els mitjans de comunicació de la burgesia contra aquesta lluita exemplar. Dies abans, unes altres 5.000 persones ens vam concentrar a Sol pel mateix motiu. En ambdós casos la mobilització va finalitzar amb una brutal intervenció policial, carregant contra manifestants i vianants indiscriminadament.

Aquestes mobilitzacions demostren que el poble de Catalunya no està a soles, i que hi existeix un gran potencial per a aixecar un ampli moviment de solidaritat a la resta de l’Estat. És per a això que la policia actua de forma brutal, per a intentar tallar qualsevol mostra de solidaritat i tractar de generar por. És per això que els mitjans de comunicació, començant per La Sexta, oculten la brutal actuació policial tant en Madrid com a Barcelona, malgrat, fins i tot, que hi ha hagut nombroses agressions a periodistes i malgrat les denúncies de nombrosos organismes de drets humans. Les imatges de la policia a Callao i a la Gran Via carregant sense miraments, ens recorden les que vam viure durant el 15M, durant les Marxes de la Dignitat i a totes les lluites que hem protagonitzat durant els darrers anys contra la austeritat i les retallades. Exigim la dimissió immediata de la Delegada del Govern del PSOE, María Paz García Vera, com a responsable d’aquesta actuació.

Al mateix temps que se’ns criminalitza, veiem la complicitat existent amb els grups nazis i feixistes, tant per part de la policia com per part de molts mitjans de comunicació. Així va ocórrer el dimecres a Sol, quan es van apropar amb la intenció de rebentar la mobilització un grup de nazis vestits de paramilitars, qualificats per molts mitjans de comunicació com a manifestants amb banderes de Espanya. Per una altra banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Díaz Ayuso, ja li ha dit al Govern que extremi les autoritzacions per a convocatòries com la de dissabte. És a dir, que comenci a restringir el dret de manifestació!

Cal dir que, tot i la brutal repressió, la campanya salvatge de criminalització i mentides dels mitjans de comunicació de l’Estat espanyol i la penosa posició de les i els dirigents de Podem i EU milers de madrilenyes i madrilenys van sortir ahir als carrers per a denunciar l’intent d’aixafar la lluita del poble de Catalunya. És per això que les declaracions i la posició de Pablo Iglesias i Alberto Garzón, posant-se de perfil, i fins i tot en aquest moment, incentivant la campanya d’intoxicació és un autèntic crim.

Per què Podem o Esquerra Unida no se sumen i impulsen mobilitzacions de solidaritat i contra la repressió a la resta de l’Estat? Per què cal complir la llei i acatar la sentència? Per què cal respectar la Constitució del 78? No es tractava d’assaltar els cels, d’acabar amb el regim del 78, d’incomplir les sentències que desnonen centenars de famílies? No es tractava de lluitar contra les cloaques de l’Estat? És que no estem vivint l’actuació en viu i en directe de les cloaques de l’Estat? O és que l’única cosa que importa són els càlculs electorals i, llavors, els principis i les grans declaracions les deixem a banda?

Unides Podem i Esquerra Unida han de rectificar immediatament, i abandonar allò que en la pràctica és una posició de unitat d’acció i lleialtat amb el Govern en funcions del PSOE, que a la mateixa vegada reprodueix els arguments de la dreta espanyolista del PP i Ciutadans, i d’un aparell de l’Estat plegat de franquistes, donant ales a la reacció.

En aquest moment el poble de Catalunya està protagonitzant una lluita exemplar, amb manifestacions i mobilitzacions multitudinàries i pacífiques, silenciades i amagades pels mitjans de comunicació. Ho hem vist amb la vaga general estudiantil de 72 hores convocada pel Sindicat d’Estudiants de Catalunya, amb manifestacions exemplars i pacífiques de més de 200.000 estudiants a Barcelona tant el 17 com el 18 d’octubre. També s’ha vist en la impressionant Vaga General que sí va paralitzar Catalunya, malgrat el nefast paper de CCOO i UGT, que es van negar a convocar vaga i van actuar en tot moment de la mà de la patronal. La manifestació que va tancar aquesta meravellosa jornada de lluita va agrupar sols a Barcelona un milió de persones.

Intenten llançar sorra als ulls de les i els treballadors madrilenys, andalusos, asturians, etc., per tal de dividir-nos, per a intentar enfrontar-nos i així poder continuar amb les seves retallades, les seves polítiques d’austeritat, els seus atacs als serveis públics, la repressió dels nostres drets democràtics amb la Llei Mordassa, etc. És contra tot això contra allò que lluiten les masses a Catalunya. Per una República catalana, però de les i els treballadors, que acabi amb els desnonaments i la pobresa energètica, amb les retallades, que pugui garantir salaris dignes, que acabi amb la repressió, etc... La lluita de Catalunya és la nostra lluita. No passaran!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01