Galeria de fotografies

El passat dissabte 22 de gener, centenars de joves i treballadores vam sortir als carrers de forma contundent per a reclamar que la Universitat de Barcelona i el Govern de la Generalitat trenquin l’escandalós contracte que tenen signat amb l’empresa torturadora d’animals Vivotecnia i que suposarà el sacrifici de més de 30 gossos beagle.

Després que ja ens manifestéssim davant del Parc Científic de la UB a mitjans de desembre, en aquesta ocasió més de 2.000 persones ens hem concentrat a la plaça Sant Jaume, davant la Generalitat. En l’acte que hi celebràrem vam assenyalar la responsabilitat del Govern: ja n’hi ha prou de mirar cap a una altra banda, prou permissivitat amb una empresa maltractadora d’animals com Vivotecnia!

El Govern s’escuda en el fet que els gossos són a les instal·lacions de Tres Cantos (Madrid), i que no pot controlar què s’hi fa allà, però aquesta manera lamentable de rentar-se les mans no pot amagar que els diners del contracte amb Vivotecnia provenen directament de l’erari públic i que ell n’és el responsable, amb la Consellera Teresa Jordà al capdavant, d’assegurar que l’activitat de la UB i el Parc Científic respecti els drets dels animals.

En acabar l’acte, vam sortir en manifestació cap al Rectorat de la UB. Rere la pancarta del Sindicat d’Estudiants “Prou maltractament animal. No al contracte UB-Vivotecnia!”, vam recórrer les Rambles fins a plaça Catalunya, ocupant els carrers i rebent salutacions de suport dels vianants que hi transitaven i s’informaven del cas. Centenars de goles cridàvem “Vivotecnia assassins!” i “Tancament total a l’empresa criminal!”.

Finalment, vam arribar per Ronda Universitat a la plaça Universitat-Gran Via, davant de l’Edifici Històric de la UB, on hi ha el Rectorat. Permanentment ens diuen que no hi ha diners per oferir més places universitàries, per reduir taxes, o per beques i ajudes, però sí que n’hi ha per regar empreses privades amb contractes de milers d’euros. No ho acceptarem! Davant del rectorat ho vam dir alt i clar: poseu fi al contracte amb Vivotecnia! La universitat que defensem és una universitat pública, gratuïta i respectuosa amb el medi ambient i el benestar animal!

Aquesta segona mobilització ha estat un pas endavant molt positiu en la lluita. En la última setmana una indignació massiva ha esclatat per xarxes socials i centenars de milers de persones han mostrat el seu descontentament, incloent una recollida de signatures per Change.org que porta ja més de 400.000 adhesions. El Govern i la UB han d’escoltar aquest clam i posar fi al contracte amb Vivotecnia, salvar els beagle i posar fi a la impunitat de les grans empreses biotecnològiques i farmacèutiques i el seu maltractament animal.

Ni un euro públic a la indústria de la tortura!

A baix el contracte de la UB amb Vivotecnia!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01