Per la república catalana dels treballadors i el poble

El judici contra els presos polítics acusats d'organitzar el referèndum de l’1 d'Octubre posa una vegada més en evidència tant el caràcter antidemocràtic i reaccionari de l'Estat espanyol com la decisió del govern del PSOE de menysprear les aspiracions democràtiques del poble de Catalunya, d’enfilar-se al carro del reaccionari nacionalisme espanyol i d’actuar com els més ferms defensors del règim monàrquic del 78.

Llibertat presos polítics

La Fiscalia i l'Advocacia General de l'Estat designades pel govern de Pedro Sánchez no només han fet seus els arguments dels fiscals del PP, considerant com a delicte l'exercici del dret a decidir en un referèndum democràtic com el de l'1-O; les penes que sol·liciten al Suprem per als encausats, entre 7 i 25 anys de presó més altres tants d'inhabilitació, han escandalitzat juristes i organitzacions de drets humans a tot el món. El PP i Cs van obrir la porta, però el govern de Pedro Sánchez passarà a la història com el que va permetre que es dugués a terme aquest judici polític similar als que organitzava la dictadura franquista.

Estem davant d'una farsa judicial en tota regla. El veredicte ja està decidit i l'únic objectiu és escarmentar als milions de persones que vam votar l'1-O per la república, així com a tots aquells que -dins i fora de Catalunya- lluitem contra el règim monàrquic del 78. Un atac d'aquesta transcendència només pot ser respost amb una mobilització massiva als carrers com la que va paralitzar Catalunya l'1 i 3 d'Octubre de 2017.

La millor manera de garantir que la vaga general, les mobilitzacions de masses per la llibertat dels presos polítics i el reconeixement de la república aconsegueixen els seus objectius, és unir aquestes reivindicacions a la lluita contra les retallades, els desnonaments o la pobresa energètica, contra el masclisme, la justícia patriarcal i el racisme, per la creació d'ocupació en condicions dignes, en defensa de millors salaris i una sanitat i educació públiques de qualitat.

Això incorporaria a la lluita no només als que lluiten pels drets democràtics-nacionals i per la república sinó també a joves i treballadors que rebutgen a Vox, PP i Cs, que no confien en el govern del PSOE però recelen també del procés a causa de les polítiques de retallades, privatització i atacs als seus drets, aplicades durant anys i anys per la dreta catalanista de CiU i ara PDeCAT, i fins i tot pels dirigents socialdemòcrates d'ERC al Govern.

Per un front únic de l'esquerra que lluita. Batallar per la república amb un programa socialista!

El Govern de Torra, el PDeCAT i molts dirigents d'Esquerra exigeixen la llibertat dels presos polítics en els seus discursos i criden a la unitat en abstracte per "fer república", però en la pràctica estan fent tot el possible per a impedir que continuï i creixi el moviment de masses als carrers. El seu objectiu és un acord amb Pedro Sánchez i els dirigents del PSOE, malgrat que aquests han deixat meridianament clar que consideren el dret d'autodeterminació innegociable i estan permetent que l'escala repressiva iniciada pel PP prossegueixi.

Una vaga general contundent per la llibertat dels presos i el reconeixement de la república, acompanyada d'un pla de lluita que li doni continuïtat fins a aconseguir aquests objectius, pot tenir enorme impacte en l'actual context social. Un context marcat per la imminent vaga general feminista i manifestacions del 8M, que tornaran a ser massives, i pel fet que cada vegada més treballadores i treballadors, dins i fora de Catalunya, estan traient la conclusió que davant de les promeses buides del PSOE i l'amenaça d'un govern de PP-Cs amb suport de Vox, l'única alternativa és prendre els carrers i unificar les lluites per tots els nostres drets i reivindicacions i contra totes les formes d'opressió: nacional, de gènere, de raça, de classe...

Per això és imprescindible construir un Front Únic de l'esquerra: CUP, CDRs, sindicats alternatius, les bases de ANC i Òmnium, sectors de Podem i Catalunya en Comú disposats a lluitar per la república, organitzacions feministes i estudiantils. Un front únic que desplaci als sectors de dretes que volen frenar la lluita del moviment i que li doni a aquest un programa socialista. La república catalana per la qual lluitem no és una república perquè tot segueixi igual sinó una república socialista, dels treballadors i el poble, que porti a terme un veritable alliberament nacional i social i acabi amb totes les xacres i formes d'opressió a les que avui ens sotmet el capitalisme.

Des d'Esquerra Revolucionària donem suport a la vaga del 12 de Febrer i fem una crida a organitzar una mobilització el més àmplia, contundent i massiva possible. Els dirigents de ANC i Òmnium, així com els de sindicats com la IAC, CGT, COS,... han d'unir-se també a aquesta convocatòria i posar tots els mitjans necessaris per a garantir el màxim seguiment. Alhora, cal exigir als dirigents de CCOO i UGT de Catalunya que deixin de mirar a un altre costat, trenquin amb la seva política de pactes i se sumin de manera inequívoca a la convocatòria de vaga general i a la lluita per la defensa dels drets democràtics, inclòs el reconeixement de la república per la qual va votar majoritàriament el poble de Catalunya l'1 d'octubre.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01