uneteMovilmex 01
bannerafiliacion2 01


La reacció està envalentida i ataca els nostres drets democràtics.

L'esquerra ha de respondre.

El segrest de l'últim número de El Jueves ha posat en evidència molta de la hipocresia que caracteritza el règim polític de l'Estat espanyol. La imatge dels prínceps caricaturitzats practicant sexe ha estat caracteritzada pel fiscal general de l'Estat de "
infamante y injuriante".

La veritat és el jutge Del Olmo s'ha limitat a aplicar el punt 2 de l'Article 491 del Codi Penal, on s'estableix que "s'imposarà la pena de multa de sis a vint-i-quatre mesos al que utilitzés la imatge del Rei o de qualsevol dels seus ascendents o descendents, o de la Reina
consort o del consort de la Reina, o del Regent o d'algun membre de la Regència, o del Príncep hereu, de qualsevol forma que pugui danyar el prestigi de la Corona" Un article que demostra que el Rei no és "el trempat bon jan que va salvar la democràcia el 23-F i que no té cap poder efectiu" com tracten una vegada i una altra d'enganyar-nos.

El Rei conserva importants poders. És el comandant en cap de l'exèrcit, té la potestat de sancionar les lleis i una brutal immunitat judicial que li fa estar per sobre de la llei. És una figura
intocable i si a la Constitució del 78 van mantenir les seves prerrogatives no era per "ser un símbol d'unitat" sinó perquè els hereus del franquisme i els defensors del capitalisme necessitaven un Rei amb poders perquè els pogués utilitzar quan fos necessari per a defensar el sistema establert.


Què va significar la Transició

La mal anomenada "Transició" realment va ser una lluita revolucionària contra la dictadura franquista. La classe obrera i la joventut es va aixecar i va lluitar no només per a conquerir els drets democràtics bàsics que Franco negava, sinó també perquè aspiraven a un món millor i a unes condicions de vida dignes. Realment els 70 va ser un període en el qual es va qüestionar el propi sistema capitalista i només l'actitud
pactista dels dirigents del PCE, PSOE, CCOO i UGT amb el vell règim va impedir que es poguessin aprofitar aquests anys per a transformar la societat. Aquests dirigents obrers van arribar a un acord amb els capitalistes i els representants del franquisme perquè, a canvi de reconèixer algunes llibertats democràtiques, no canviés res de substancial del sistema polític i social de l'Estat espanyol.

Molts polítics franquistes es van fer "demòcrates de tota la vida" de la nit al dia i tant l'aparell judicial com el militar van quedar indultats de tots els crims comesos durant 40 anys de dictadura. L'aparell de l'Estat continua sent el mateix hereu del franquisme (vegi's casos com els
GAL, la repressió sistemàtica en les mobilitzacions obreres, la trajectòria de molts polítics del PP). Com part d'aquest aparell de l'Estat, els jutges no són ni independents ni objectius. La "justícia" no deixa de ser un altre instrument més de domini de la societat capitalista, defensora de la propietat privada i dels privilegiats. Als capitalistes no els preocupa concedir algunes llibertats democràtiques, sempre que puguin seguir tenint en les seves mans el control de les palanques fonamentals de la societat. Encara que votem cada quatre anys els veritables amos són els consells d'administració de les grans empreses i bancs.


Les nostres conquestes estan en perill

Però fins i tot els drets democràtics que es varen conquerir als 70 avui dia estan en perill. Les magnifiques lluites que van provocar la caiguda del PP el 2004 no només eren producte de l'odi a la dreta de la majoria de la classe obrera i la joventut, sinó que expressaven tot el descontentament acumulat contra un sistema social que ens impedeix tenir unes condicions de vida dignes. Anys i anys de reculades salarials, de deterioració de la situació laboral, augment de la precarietat, falta d'expectatives de futur es van canalitzar a través de les lluites contra la guerra imperialista, el desastre del
Prestige i la mobilització contra la manipulació dels atemptats de l’11-M.

No és casualitat que des de llavors la reacció estigui histèrica i hagi pres els carrers una vegada i una altra. Acebes, Rajoy i Esperanza Aguirre reflecteixen precisament l'odi de la dreta als joves i treballadors, el seu menyspreu de classe, la por que ens tenen i la situació d'enorme polarització política que des de llavors es viu a l'Estat espanyol. Les nostres mobilitzacions van espantar els fatxes. Els va fer entendre que s'han de preparar per a un futur de contestació social perquè saben que la política econòmica que necessiten seguir aplicant per a incrementar els beneficis dels capitalistes seguirà incrementant el descontentament de la classe obrera i la falta d'expectatives de futur: es preparen grans mobilitzacions i lluites i per això la classe dominant es prepara augmentant la repressió.

Casos com els dels sindicalistes asturians
Cándido i Morala dirigents de l'emblemàtica Naval Gijón, arrestats acusats injustament de trencar un fanal, o esdeveniments com els d‘Alcorcón de febrer o la repressió en la plaça del 2 de Maig a Madrid a l'abril són més exemples del mateix. Així mentre que el delegat del govern permetia el passat 18 de juliol celebrar una manifestació de feixistes honrant el cop d'estat del 36, la independent justícia segrestava la portada d'una revista crítica amb el sistema. Ataquen El Jueves però la COPE o Telemadrid poden seguir divulgant les seves barbaritats feixistes.


L'única sortida: la lluita de les esquerres

Davant tots aquests esdeveniments els dirigents del PSOE, IU,
CCOO i UGT no només s'han mantingut de braços creuats davant les provocacions de la dreta, del PP o de la Jerarquia eclesiàstica, sinó que en la seva política quotidiana han cedit a la pressió reaccionària acceptant molts dels seus plantejaments. Així, des del govern s'han incrementat els privilegis de l'Església, s'ha aprofundit en les retallades dels drets democràtics exigits per la dreta: il·legalització de manifestacions de l'esquerra, entre unes altres les del Sindicat d'Estudiants de Barcelona del 26 d'octubre del 2006 o de Alcorcón del 25 de gener, desplegament de la policia en els instituts, repressió en les manifestacions de l'habitatge, etc.

L'esquerra socialdemòcrata accepta i acata tots els pilars de l'ordre capitalista perquè pensen que el capitalisme és l'únic sistema possible. Organitzacions que van néixer per a defensar a la classe obrera i lluitar per la transformació de la societat avui es troben dirigides per individus que no confien en els treballadors, així que es lliuren als braços de la reacció. Des del Corrent Marxista Internacional - Militant i el Sindicat d'Estudiants pensem que un altre món sí és possible: el socialisme, és a dir posar en mans de la immensa majoria de la societat els recursos que la classe obrera crea. Vivim en un sistema injust dominat per un grapat de grans capitalistes que l'única cosa que fan és enriquir-se a la nostra costa. Una genuïna llibertat i democràcia només es pot aconseguir acabant amb els poders capitalistes, els únics interessats a mantenir la situació actual.

Tot el que en el passat vam conquerir està una vegada i una altra en perill. Ningú ens ha regalat res. Només confiant en les nostres pròpies forces, la força de la classe obrera i la joventut, podrem defensar els drets democràtics i aspirar a un món digne. Per això, la tasca avui de tots els quals som d'esquerres i revolucionaris és organitzar-nos i lluitar. 
 
Defensem els nostres drets democràtics: Prou de repressió!

Un altre món és possible amb el socialisme