Un nyap mortal

Mentrestant, un gran nombre de personal mèdic i d’infermeria denuncien la falta de seguretat en el tractament als dos religiosos repatriats: guants ajustats amb cinta aïllant, ús de vestits de talles petites que no cobrien bé, cap informació als sanitaris sobre com fer correctament el protocol  i un llarg etcètera de riscos que, al final, han fet possible el contagi d’Ebola a Europa, posant en risc les vides, en primer lloc del personal sanitari, i de tota la població. El mateix conductor de l’ambulància que va traslladar a la infermera a l’hospital ha denunciat com es va continuar fent servir aquest vehicle sense haver estat tractat ni desinfectat. És una rere l’altra.

L’última ocurrència del govern ha estat la de matar el gos de l’auxiliar d’infermeria amb Ebola, que per ara és l’únic que ha pagat pel contagi. Enfront de l’oposició unànime de centenars d’experts que van recomanar aïllar i estudiar el gos per avançar en la investigació del virus, ahir es va sacrificar l’animal entre protestes. Ni criteris sanitaris, ni científics, ni de seguretat guien les mesures que s’estan prenent. Les imatges del trasllat en una ambulància amb sirenes, envoltada de cotxes i motos de la policia, és una altra representació teatral més, i no hi ha qui se l’empassi perquè prové del mateix govern que tracta d’obligar a les treballadores de l’empresa de neteja de l’hospital a netejar les zones que poden estar infectades fent servir una bata com a únic mitjà de protecció.

El cinisme del govern

Des que a l’auxiliar d’infermeria de l’Hospital Carlos III se li va diagnosticar el contagi del virus tota la maquinària d’un govern putrefacte es va posar en marxa per amagar les seves responsabilitats. El resultat ha estat, un cop més, que la culpable del contagi és... la malalta, la vida de la qual està en risc!

El mateix dia que els telenotícies informaven d’aquest escàndol, una altra notícia s’obria pas: l’Audiència Provincial de la Corunya que investigava l’accident de tren de Santiago de Compostel·la desimputava a tots els càrrecs d’ADIF i responsabilitzava únicament al conductor de l’Alvia de l’accident en què van morir 79 persones. Un altre despropòsit que se suma a la mateixa estratègia per la qual es va culpar al conductor de metro de València de l’accident del 2006, en què hi van morir 43 persones, o per la qual es va fer responsables als pilots de l’accident del Yak 42, amb 62 morts.

Segons el govern, la culpa de les catàstrofes sempre és dels altres, habitualment del treballador de torn que, viu o mort, carrega públicament i penalment amb la responsabilitat.

Però no, la culpa la té el PP, que ens està portant a una situació insuportable, que està arruïnant les vides de milions de famílies. Un govern de corruptes finançats amb sobres, que fa servir el poder per inhabilitar als jutges que els investiguen a ells i als seus, com a Garzón per investigar el cas Gürtel, o com ara pretenen fer amb Elpidio Silva enviar a la presó a l’expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, responsable dels centenars de milers d’afectats per les preferents.

És el moment de la mobilització!

I és que la política del Partit Popular mata, i no només mata la ministra Ana Mato, maten tots ells, maten a diari. El suïcidi és, des de fa uns quants anys, la primera causa de mort no natural a l’estat espanyol. Un govern que fa pudor, que és indiferent a la vida de les persones, que no té cap vergonya per culpar els treballadors en precari dels efectes mortals de les seves retallades, de les seves martingales i dels seus negocis amb banquers i empresaris.

Un govern com aquest no pot aguantar ni un minut més. L’Ebola ha vingut a confirmar el desastre a què ens aboca aquesta gentussa. I per això els hem de fer fora. Després de l’escàndol de Bárcenas, després que més de mig milió de famílies s’hagin quedat sense casa seva, després de milers de suïcidis de gent que no suporta més, després de les mentides i de tota la brutícia que cada dia ens hem d’empassar mentre ens prenen els nostres drets, ens prenen la feina i ens posen en el precipici, hi ha més motius que mai per prendre el carrer exigint la dimissió immediata del PP i la convocatòria d’eleccions anticipades.

No hi ha excusa perquè a dia d’avui no s’hagi convocat encara cap mobilització general per sortir a protestar i fer fora el PP. La posició de Pedro Sánchez, assegurant-li a Rajoy que el PSOE “serà responsable en aquesta crisi” i la del portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, dient que “no és convenient que la ministra abandoni el lloc” són un autèntic escàndol. Van en la mateixa línia que les declaracions lamentables de Toxo i Méndez, que diuen que “no és el moment de demanar responsabilitats”. Un cop més estan recolzant aquest govern decrèpit i fent oïdes sordes als treballadors sanitaris, que des del primer dia han sortit a protestar en els seus centres de treball (a La Paz, a la Fundación Alcorcón, a la Fe de València,...) exigint responsables i la dimissió d’Ana Mato.

L’Ebola els assenyala a tots, al govern per mentir, retallar i jugar amb les nostres vides, a l’oposició de vellut dels socialdemòcrates del PSOE per no oposar-se a res i a les direccions sindicals per no mobilitzar.

No és el moment de condemnes de postal, de commocions personals i gestos de cartró pedra, sinó d’organitzar la rebel·lió social contra el govern del PP i contra el sistema que representa, el capitalisme. Estan en joc les nostres vides!

Sí es pot fer fora el PP!