ATUREM LA MASSACRE IMPERIALISTA A GAZA!

22 DE GENER

JORNADA DE SOLIDARITAT ESTUDIANTIL AMB EL POBLE PALESTÍ

ATURADES I CONCENTRACIONS A LES 12.00 H. ALS CENTRES D’ESTUDI

 

El passat 27 de desembre l’exèrcit israelià va començar els bombardejos a Gaza, emprant avions F-16, helicòpters apatxe i avions automàtics. El dissabte 6 de gener començava l’ofensiva terrestre, el major atac contra els territoris palestins des de la guerra del 1967. La massacre contra el poble de Palestina ha deixat un saldo de destrucció desolador: els morts es compten per centenars i els ferits per milers, la immensa majoria són civils indefensos i, en bona mesura, nens. La brutalitat sionista arrasa amb escoles, amb fàbriques i conreus, en un territori ja de per si submergit en l’atur i la misèria pel bloqueig continu.

 

El Sindicat d’Estudiants manifesta el seu més absolut rebuig a l’agressió contra el poble palestí de Gaza. Ens sentim solidaris amb el dolor i la ràbia de tants joves, tants treballadors, tants nens i en general de tota la població palestina. Exigim la immediata paralització dels bombardejos i la retirada militar israeliana. Exigim l’aixecament sense condicions del bloqueig a Gaza, així com el final de l’ocupació israeliana de Cisjordània.

 

La hipocresia de l’imperialisme

 

Els governs dels països imperialistes, erigint-se en jutge en nom de la “democràcia”,  han lamentat de manera hipòcrita el patiment palestí i no han dubtat en condemnar ràpidament “la violència d’ambdues parts”. D’aquesta forma igualen a l’oprimit amb l’opressor, al botxí amb la víctima.

 

La resposta que ha donat els EUA és molt reveladora. L’administració nord-americana, que ha recolzat a Israel en tots els seus atacs militars a més a més de finançar-los (els EUA van aprovar un ajut econòmic a Israel, que Obama va recolzar, de 3.000 milions de dòlars anuals durant deu anys), ha justificat de nou l’agressió contra els palestins amb el dret d’Israel a l’”autodefensa”. No es pot trobar un desvergonyiment més gran. És el mateix tipus d’arguments que van emprar per justificar davant l’opinió pública mundial la guerra imperialista contra l’Iraq, que ja ha provocat més de 200.000 víctimes civils i el desplaçament de dos milions d’iraquians convertits en refugiats.

 

La Unió Europea també ha demostrat, en aquests dies de massacre, tota la hipocresia de la que és capaç. Es lamenta de l’ús “desproporcionat” de la força, però no mou un dit per a impedir la incursió de l’exèrcit israelià. En el cas de l’estat espanyol, el govern de Zapatero no ha fet a penes res excepte declaracions diplomàtiques. Amb la retirada de les tropes de l’Iraq sembla que es va acabar la seva empenta en política exterior (empenta que realment va ser producte del moviment de milions de persones en contra de la guerra). L’augment de tropes a l’Afganistan, la intervenció a Haití i al Líban, i la recent decisió d’eliminar el límit en el nombre de militars que el govern podrà enviar a l’exterior sense passar prèviament pel parlament confirmen que el govern té una política exterior seguidista respecte de les potències imperialistes, siguin els Estats Units, França o Alemanya.

 

Sota el capitalisme i l’ocupació militar mai hi haurà pau a l’Orient Mitjà

 

Des del Sindicat d’Estudiants recolzem els drets del poble palestí i la seva resistència contra l’imperialisme i el sionisme, en canvi rebutgem rotundament els mètodes i la política de la direcció fonamentalista de Hamàs. Hamàs no té una alternativa al problema palestí.  El seu programa reaccionari, integrista i sectari i els seus atemptats indiscriminats contra la població civil israeliana només serveixen per justificar la brutal reacció sionista davant dels ulls dels treballadors jueus.

 

Només un programa revolucionari i autènticament socialista pot donar una solució al malson que pateix el poble de Palestina i tot l’Orient Mitjà. L’única alternativa al militarisme i la guerra és la lluita conjunta dels treballadors i les masses explotades de totes les nacionalitats, per sobre de les fronteres artificials imposades per l’imperialisme. Una lluita que ha de tenir com a objectiu l’enderrocament dels règims titelles de l’imperialisme, establint una Federació Socialista de l’Orient Mitjà. D’aquesta manera es crearien les condicions per a un desenvolupament econòmic sense atur i sense misèria. Amb una Federació Socialista basada en el control democràtic de la majoria de la població, no hi hauria lloc per als odis religiosos i sectaris i els pobles de l’Orient Mitjà podrien arribar a una convivència fraternal i en pau.

 

22 DE GENER, JORNADA DE LLUITA ESTUDIANTIL

AMB LA LLUITA DEL POBLE PALESTÍ

 

Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida als treballadors i joves de tot el món a seguir manifestant-se massivament per exigir la immediata paralització dels bombardejos i la fi de l’ocupació militar israeliana. Per contribuir a aquesta lluita i per mostrar el suport del moviment estudiantil de l’estat espanyol amb la causa palestina, fem una crida a tots els estudiants a participar en una jornada estatal de solidaritat amb el poble palestí per al 22 de gener. Una jornada en la que proposem organitzar aturades de les classes a les 12 h. a tots els centres d’estudi, perquè es puguin fer concentracions, assemblees, votacions de resolucions, condemnant la massacre imperialista a Gaza i exigint la retirada incondicional de l’exèrcit israelià.

 

ATUREM LA MASSACRE IMPERIALISTA A GAZA!!

RETIRADA IMMEDIATA DE LES TROPES D’OCUPACIÓ ISRAELIANES!!