El govern de Pedro Sánchez, còmplice de la matança!

Prou vendre armes i fer negocis amb el sionisme

El genocidi desfermat pel govern supremacista i feixista de Netanyahu contra el poble palestí a la Franja de Gaza no té precedents. Més de 35.000 morts, d’entre els quals 15.000 nenes i nens, i milers sota la runa. Entre morts, ferits i desapareguts, 100.000, el 5% de la població de la Franja de Gaza, i centenars de milers en el llindar de la fam, la pitjor fam en aquest moment del planeta segons les Nacions Unides.

Execucions extrajudicials i tortures, no només a Gaza sinó també a Cisjordània, i ara hem conegut casos de violacions massives contra dones palestines per part de l'exèrcit israelià. Es comporten igual que les SS nazis a l'est d'Europa, quan perseguien i massacraven jueus, gitanos, russos o militants de l'esquerra.

I ara a més, Netanyahu es prepara per a l'ofensiva final contra Rafah, a la frontera amb Egipte, on s'amunteguen en condicions infrahumanes més d'1,5 milions de palestins i palestines. Una ofensiva que ja ha començat amb bombardejos aeris, i que, si es porta a terme, multiplicarà la matança de gazatians i gazatianes, de dones i nens, per deu o per cent. Volen expulsar definitivament els palestins de Gaza per colonitzar-la de nou, i si pot ser construir resorts turístics i hotelers a les costes. Són sionistes feixistes, però també són àvids inversors capitalistes.

I davant d'aquesta situació de barbàrie, què fa l'anomenada comunitat internacional? Què fan les democràcies occidentals, els EUA i Europa? Què fa el govern “progressista i feminista” de Pedro Sánchez? Què fan les nacions àrabs? No fan res, o millor, sí, legitimen i implementen el genocidi amb la seva plena col·laboració.

Egipte construeix un nou mur per poder tancar els gazatians que fugin davant la nova ofensiva militar sobre Rafah. Els EUA veten per tercera vegada al Consell de Seguretat de l'ONU una resolució per exigir un alto el foc, alhora que aproven un nou paquet d'ajuda militar per a Israel de 13.000 milions de dòlars. I Europa plora llàgrimes de cocodril, mentre manté totes les relacions i negocis amb l'Estat sionista, incloent-hi el comerç d'armes, tant la venda com la compra.

I el govern de Pedro Sánchez, i els seus socis d’esquerra, Sumar, IU o el PCE, directament intenten enganyar-nos dient que no es venen armes a Israel des del 7 d’octubre, quan al novembre es van vendre armes a l’Estat sionista per valor d’un milió d'euro, el 52% de les vendes europees d'aquest mes. Unes vendes que se sumen les compres d'armes a Israel, que segueixen sense interrupció tant per l'Estat espanyol com per la resta de països europeus, i que es venen a més publicitant-les com a provades en combat, és a dir, provades en massacres contra la població palestina.

La realitat és que tota aquesta destrucció genocida contra els nostres germans palestins es podria aturar fàcilment, trencant qualsevol relació econòmica amb l'Estat d'Israel. Sense armes, o amb les limitades que puguin produir, sense petroli o gas, i sense subministraments per part del món, l'economia israeliana col·lapsaria i la campanya militar s'hauria d'aturar. Però no ho fan perquè els imperialistes i els capitalistes només tenen una preocupació, els seus negocis i els seus espuris interessos geoestratègics. No ho fan els EUA i Europa, però tampoc no ho fan els països àrabs i l'OPEP, Rússia o la Xina, amb poder per generar seriosos problemes a l'Estat sionista.

Això sí, tots dansen davant el Tribunal Internacional de Justícia de l'ONU per exposar els seus arguments sobre el genocidi que està cometent Israel, sobre la il·legalitat de l'ocupació i els assentaments, i sobre la necessitat de garantir un Estat palestí. Un tribunal, dirigit per una exresponsable del Departament d'Estat nord-americà, que escolta, discuteix i delibera lentament, sense adoptar ni una sola mesura efectiva, mentre continua desenvolupant-se el genocidi. Aquesta és la comunitat internacional a la qual apel·la una part de l'esquerra!

Per això és tan important que el 25 de febrer omplim els carrers de les més de cent ciutats de l'Estat espanyol on hi ha convocades mobilitzacions, com seguim veient a la resta del món: als EUA, Alemanya, França, Gran Bretanya… assenyalant els seus governs còmplices que amb el seu suport al sionisme impulsen la ultradreta més reaccionària.

Mobilitzacions combatives, de classe i internacionalista amb un objectiu, denunciar el nostre govern, Pedro Sánchez, Yolanda Díaz o Enrique Santiago, secretari general del PCE, que van tenir la barra, alhora que aproven la compra i venda d'armes a Israel, de convocar una ridícula manifestació en solidaritat amb el poble palestí el cap de setmana passat. Quin cinisme i quina vergonya!

Només la lluita als carrers podrà acabar amb aquesta barbàrie. Una lluita no només contra el sionisme, sinó contra la seva arrel, de l'extrema dreta més reaccionària, que és el sistema capitalista en conjunt. Una lluita per forçar el govern perquè trenqui totes les relacions amb Israel, expulsant fulminantment l'ambaixadora sionista, i per impulsar la lluita del poble palestí pel seu complet alliberament, acabant amb l'Estat sionista, expropiant la burgesia israeliana i les burgesies àrabs, còmplices de l'ocupació, i lluitant per una Federació socialista de tot el Pròxim Orient.

Visca la lluita del poble palestí!

Socialisme o barbàrie!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01