El dilluns 10 de maig, avions israelians van començar una operació de bombardeig a la Franja de Gaza, causant almenys 35 morts, entre ells 10 nens, i centenars de ferits. Aquesta ofensiva és part de la política de càstig aplicada als territoris ocupats, especialment a Gaza, que s'ha traduït en el col·lapse de les condicions de vida de la població. A l'escassetat d'electricitat, aigua potable o sistema sanitari s'ha sumat en els últims mesos la negació de vacunes per als palestins per part d'Israel.

L'Estat israelià ha justificat la nova operació militar en resposta al llançament de coets per Hamas contra ciutats israelianes, però oculta de manera criminal que ha passat durant les setmanes anteriors.

Mentre es repetien les manifestacions de colons israelians d'extrema dreta, s'han incrementat les protestes contra l'ocupació israeliana, amb l'epicentre a la Jerusalem ocupada –contra el tancament d'alguns accessos per als palestins o al barri de Sheij Yarrah contra el desallotjament de famílies palestines a favor de colons israelians–. En els últims dies els antiavalots israelians van carregar amb brutalitat a l'interior de la Mesquita d'Al-Aqsa, utilitzant bales recobertes de cautxú, gas i granades atordidores, causant 200 ferits el divendres 7 i 300 el dilluns 10.

L'Estat sionista s'enfronta a la major protesta àrab-israelià en el seu territori en anys.

L'operació de càstig a Gaza es produeix a més enmig de la crisi política més profunda de la història d'Israel. Després de quatre eleccions en només dos anys encara no s'ha pogut formar un Govern mínimament estable i Netanyahu afronta processos judicials que poden significar la seva entrada a la presó. Ha perdut la seva oportunitat de formar govern i ha donat ales a l'actuació policial i a les marxes de colons de les setmanes anteriors per generar una situació d'excepcionalitat. El factor de la política interior israeliana, la crisi del règim i del capitalisme sionista, s'ha tornat a cobrar el seu preu en vides palestines.

Així mateix, aquesta matança destapa de nou la farsa del Govern nord-americà de Biden, un president al servei de Wall Street que ha continuat la política exterior de Trump respecte a Israel. El seu suport a l'Estat sionista és total i sense fissures, i s'ha limitat a repetir les mateixes frases hipòcrites usades durant dècades: que "les dues parts" rebaixin la tensió, equiparat les víctimes amb els botxins.

El paper de la Unió Europea ha estat exactament el mateix, donant cobertura a una nova matança de l'Estat sionista.

L'esquerra i el moviment obrer han de cridar a la mobilització massiva per aturar aquesta massacre.

Solidaritat amb el poble palestí! Aturem els bombardejos israelians! Fora l’Estat capitalista sionista, per l'internacionalisme proletari i la unitat de classe. Per una alternativa socialista!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01