Read this article in english

Els plans de la dreta, les grans multinacionals i els dirigents del Partit Demòcrata a Seattle han fracassat. La classe dominant de la ciutat va organitzar una campanya antidemocràtica, racista i masclista per forçar la destitució de Kshama Sawant de l'Ajuntament i no ho han aconseguit. Una grandíssima victòria per al conjunt de la classe treballadora nord-americana!

Des d'Esquerra Revolucionària Internacional volem, en primer lloc, felicitar la companya Kshama Sawant, que mantindrà la seva posició com a regidora de l'esquerra combativa a Seattle. I, en segon lloc, felicitar Socialist Alternative, els joves, treballadors i activistes pel dret a l'habitatge, per l'abnegada i exemplar campanya que han realitzat durant setmanes. Més de 1.500 voluntaris que dia a dia han recorregut els districtes, que han aconseguit el suport econòmic de 11.500 persones, i que han pogut recaptar per a aquesta campanya de suport l'espectacular xifra de 1.010.000 dòlars!

Els que han ordit l’anomenada Recall Campaign –des d'Amazon, fins als grans magnats trumpistes, passant pel Seattle Times– comptaven que la caiguda en la participació en aquestes eleccions aconseguiria fer fora Kshama de la seva oficina. Però, ni tan sols col·locant la votació entre el dia d'Acció de Gràcies i el Nadal ho han aconseguit. El vot a favor de Kshama s'ha imposat, i als districtes més obrers, nodrits especialment de treballadors negres i llatins, aconsegueix guanyar amb majories aclaparadores del 70% i 80%.

El que ha passat a Seattle ens deixa grans lliçons. La primera és que, en aquesta època de revolució i contrarevolució, els capitalistes i els seus representants utilitzaran tots els mitjans al seu abast per intentar destruir i desautoritzar aquells dirigents de l'esquerra combativa que aixequen una alternativa anticapitalista davant les polítiques d'austeritat i que són vists amb enorme simpatia per les i els treballadors i els oprimits.

Kshama ha estat reelegida fins a 3 vegades com a regidora de Seattle, malgrat les ingents quantitats de recursos mobilitzats pels magnats, començant per Bezos, perquè s'ha col·locat al costat de les víctimes de la violència policial racista, ha encapçalat reivindicacions a favor del salari de 15 dòlars/hora que han culminat en victòria, s'ha situat al costat del moviment Black Lives Matter obrint-li les portes de l'Ajuntament, i ha aixecat el Tax Amazon perquè aquesta multinacional pagui els impostos que hauria de pagar. Això és el que haurien de fer tots els càrrecs públics que es declaren d'esquerres!

I la segona lliçó, i la més important, és que sí que es pot derrotar les multinacionals, la dreta i els seus mitjans de comunicació. Es pot, però només basant-nos en la mobilització i l'organització, confiant en la força de la nostra classe i no en pactes podrits al terreny institucional. Com va dir la pròpia Kshama després de conèixer els primers resultats: “Si una petita organització revolucionària pot vèncer una vegada i una altra, podem estar segurs que el poder organitzat de la classe treballadora en conjunt pot transformar la societat”.

Enhorabona de nou, la lluita continua. We won’t back down!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01