El divendres 19 de juny, l'empresa Océ, concessionària del servei de reprografia de l'UAB, va acomiadar dues treballadores amb més de 20 anys d'antiguitat: Amparo, del servei de reprografia de la facultat de Lletres, i Yolanda, del de Ciències. Aquests acomiadaments formen part d'un pla de reorganització del servei, en el que sembla ser que està previst suprimir més d'un punt d'atenció al campus de Bellaterra, amb el que és previsible que dins dels plans hi hagi més acomiadaments.

En els últims dies hi ha hagut intenses reunions entre l'Universitat Autònoma de Barcelona i l'empresa Océ, amb la qual cosa la direcció de l'UAB ha d'estar al corrent del pla d'acomiadaments. De fet, l'empresa concessionària del servei de fotocòpies no pot dur a terme cap variació en la plantilla sense l'aprovació de l'UAB. De forma immediata, quan es va conèixer allò dels 2 acomiadaments, els delegats sindicals del PAS, al costat de les delegades d'Océ, van preparar un pla de mobilització per llançar enrere els plans de l'empresa. El dijous 25 de juny hi ha hagut una concentració amb més de 150 PAS, professors, estudiants i treballadores de reprografia a l'edifici del Rectorat i s'ha presentat un comunicat a la gerència de l'UAB perquè parin de forma immediata els acomiadaments.

Océ és una multinacional europea que té una facturació mundial de 2.900 milions d'euros a l'any (més de 100 milions a l'estat espanyol i Portugal). És ben clar que Océ pretén aprofitar la situació econòmica actual per dur a terme els seus plans d'acomiadaments. Océ busca millorar les seves xifres de negoci en l'UAB a costa de la part més dèbil, les treballadores de copisteria de l'UAB. Però la resposta del PAS, professors, estudiants, està sent molt positiva. En pocs dies s'estan recollint milers de firmes de suport. I estem convençuts que l'UAB haurà de rectificar i denegar a Océ els seus plans de "reorganització".

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01