Prou signatures a la nostra esquena! Prou retrocessos!

El 20 d’octubre els dirigents de CCOO i UGT desconvocaven la vaga del metall després de signar un acord de misèria que suposarà una nova pèrdua de poder adquisitiu durant els propers 4 anys, juntament amb altres retrocessos importants. I ho feien sense ni tan sols organitzar una assemblea de treballadors, sense consultar-nos o demanar l’opinió de les plantilles. Un comportament més propi d’un cap de personal que d’un representant sindical al servei dels seus companys.

Però a més, després de la signatura de l’acord, ens menteixen sense cap pudor assenyalant que l’acord “garanteix el poder adquisitiu”. Res més lluny de la realitat! Ells mateixos expliquen que han signat una pujada del 6,4% per al 2022 i del 3,4% per al 2023. Com es pot dir que se’ns garanteix el poder adquisitiu el 2023 amb una pujada del 3,4%, quan la inflació va camí de superar els 10 punts a finals d’any? Són entre 5 i 7 punts de pèrdua salarial! I això si les coses no empitjoren.

És cert que per al 2022 s’ha aconseguit una pujada propera a l’IPC del 2021 (que va ser del 6,5), però ni tan sols això compensarà la inflació que estem patint mes a mes el 2022. I a més signen un acord a 4 anys, acceptant el 2,8% per al 2023 i el 2,4% el 2024 quan organismes econòmics internacionals com l’FMI plantegen altes taxes d’inflació fins al 2026. La patronal ha d’estar fent salts d’alegria.

Això sí, han introduït una clàusula tècnica de revisió salarial que suposaria recuperar el 85% del poder adquisitiu el 2026!!, quan finalitzi i el Conveni. Aquesta clàusula, que la patronal està fent servir en molts altres convenis per garantir que els sindicats signin, és pur paper mullat. Res no impedeix que quan arribi el moment la patronal la incompleixi. Però, a més, el 85% ni tan sols és el 100%. Aquest 15% seran centenars o milers d’euros perduts, segons evolucioni la inflació. I òbviament no tindrà caràcter retroactiu, perdent-se milers d’euros de salari el 2023, 2024 i 2025. I el mateix podem dir respecte a l’eliminació de la compensació i absorció, que ja estava a l’anterior conveni, però que els empresaris incompleixen mitjançant tot tipus de trucs sense que CCOO i UGT actuïn per impedir-ho.

Ens trobem davant d’un mal acord que ens empobrirà, que se signa sense ni tan sols lluitar, i a l’esquena de la majoria dels treballadors i treballadores. En un any de negociació, UGT i CCOO no han convocat assemblees de treballadors i treballadores per a debatre quines reivindicacions presentar ni quin pla de lluita seguir. Així, sense la participació de les i els treballadors, sense assemblees, sense mobilització, sense vagues, des de la comoditat dels despatxos i les moquetes, només es poden aconseguir aquests acords penosos.

Per això mateix, necessitem aixecar una alternativa sindical combativa, democràtica, de classe, que depassi aquests negociadors sindicals que en el dia a dia no ens representen. Aquesta alternativa l’estem aixecant els sindicats combatius, com ara FTC-IAC, els únics que hem convocat activament, amb pamflets i cartells, aquesta vaga que ara han desconvocat. Una alternativa que aixequem dirigint-nos fraternalment, en unitat d’acció, a les i els delegats i afiliats de CCOO i UGT, que tampoc se senten representats moltes vegades pels alts dirigents del seu sindicat que s’asseuen a la taula de negociació.

Han signat el Conveni, però molts rebutgem aquesta signatura d’esquena a nosaltres i sabem que, tal com estan les coses, hi haurà noves batalles. I probablement més aviat que tard. Ens hem de preparar per a aquestes batalles aixecant la bandera de la lluita als carrers i organitzant un sindicalisme de combat.

- Pujada salarial d’acord amb l’IPC real acumulat, que ja ronda el 10% i podria continuar pujant.

- Eliminació real de la compensació i absorció.

- Reducció de la jornada anual. Setmana de 35 hores amb manteniment de salaris.

- Reducció del període de prova a la meitat.

- 100% de salari en cas de malaltia o incapacitat, ja sigui comuna o laboral

- Jubilació als 62 anys amb el 100% de la pensió.

Uneix-te a nosaltres! Lluitem per un sindicalisme democràtic i combatiu!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01