Fa dues setmanes, la direcció d’Helados Alacant va notificar a José Covelo, germà del treballador mort en un accident laboral el 2017 mentre realitzava tasques de manteniment, que interposaria una demanda contra ell. En aquesta, l'empresa li exigia 18.000 euros per injúries, calúmnies i danys d'honor a l'empresa, pel simple fet d'haver denunciat el reiterat incompliment de les mesures més bàsiques de seguretat a la fàbrica de Sant Vicent del Raspeig.

Ràpidament, des Sindicalistes d'Esquerra i Esquerra Revolucionària, amb el suport de diferents col·lectius socials i organitzacions sindicals, vam impulsar una intensa campanya de denúncia a Alacant i a tot l'Estat perquè l'empresa es veiés obligada a retrocedir en els seus plans. Després d'uns dies de pressió, finalment l'empresa ens ha comunicat telefònicament que no seguiria endavant amb el procés judicial. Una clara i contundent victòria!

Contra les agressions de la patronal: sindicalisme de classe i combatiu

En menys d'una setmana, la campanya que hem impulsat ha tingut un abast formidable: més de 526 resolucions de delegats i treballadors de pràcticament tots els sindicats de l'Estat (CCOO, UGT, CIG, SAT, ELA, LAB, CGT, Intersindical Valenciana...) exigint la retirada de la demanda, centenars de trucades a gerència denunciant l'avarícia patronal, una roda de premsa a les portes de l'empresa i un repartiment de fulls a la plantilla per donar a conèixer la situació. Volem agrair a tots els companys i companyes que ens han donat suport i han difós aquesta injustícia: des de Solidaritat Obrera, a la COESPE, a les Kellys, els Bombers Forestals de València, la naval de Benidorm, treballadors de l'administració en els Ajuntaments de Relleu , Alacant, Sant Vicent del Raspeig... Si toquen a un, ens toquen a tots!

En el moment d'escriure aquestes línies, seguim a l'espera de rebre per escrit la comunicació oficial que l'empresa abandona la querella judicial. Tot i que seguim vigilants per evitar qualsevol maniobra i noves agressions, aquest fet prova que la defensa d'un sindicalisme combatiu i de classe és l'única eina que pot frenar els atacs i les agressions de la patronal.

Helados Alacant ha mostrat el seu total menyspreu per la vida i la seguretat dels treballadors i ha imposat una política de terror dins de les seves quatre parets. L'accident mortal de 2017, la fuita d'amoníac de 2019, que va causar greus cremades a un treballador, els acomiadats al juny d'aquest mateix any per la seva lluita en la negociació el conveni col·lectiu i recentment, l'acomiadament disciplinari a un treballador per momentàniament retirar-se la mascareta... són una mostra clara d'això.

L'empresa intenta colpejar la plantilla i mantenir-nos separats, però com la retirada de la demanda a en José demostra, si colpegem units i defensem un programa de lluita, podem aconseguir les nostres reivindicacions. Aquí es veu la força dels treballadors quan estem organitzats!

Per defensar la llibertat sindical i d'expressió i per aconseguir la readmissió dels treballadors acomiadats, ni un pas enrere en impulsar un sindicalisme de classe, combatiu, assembleari i democràtic.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01