Cal ocupar les plantes i exigir la nacionalització de Nissan i totes les seves subcontractes!

Cal convocar una gran manifestació a Barcelona fent una crida a la solidaritat del conjunt de la societat

Descarrega la resolució en PDF

Des que Nissan va comunicar oficialment el tancament de les plantes de Zona Franca, Montcada i Sant Andreu, els treballadors i treballadores de la plantilla principal, de les subcontractes i proveïdors hem sortit als carrers en repetides ocasions per defensar els 25.000 llocs de treball. En totes elles hem rebut un suport entusiasta de la població.

Com hem pogut veure, la multinacional ignora completament tant a Comitè d'Empresa de Nissan com als de les subcontractes, obviant els arguments sobre la viabilitat de les plantes. Dóna igual que les plantes siguin viables, i tant és que Nissan hagi rebut milions d'euros de diners públics durant tots aquests anys, estan decidits a tancar l'empresa ja que només els importa augmentar encara més els seus beneficis multimilionaris encara que condemnin a la misèria a milers de famílies.

Estem davant d'un moment decisiu i necessitem donar un cop contundent sobre de la taula, demostrant a la multinacional que no acceptarem el tancament i la destrucció de milers de llocs de treball. La lluita ha de donar un pas al front, i hem de donar-lo amb totes i tots, amb els treballadors de la principal i amb els de totes les subcontractes. Units som forts i podem vèncer! Podem, a més, convertir la nostra lluita en un exemple a Catalunya i a la resta de l'Estat, quan milers de treballadors s'enfronten a acomiadaments, ERTOs i futurs EROs.

Però per a això necessitem donar un gir de 180º, i actuar amb decisió. En primer lloc establint una coordinació real i efectiva entre els treballadors de la principal i els de totes les subcontractes. És absurd que ens manifestem per separat i que no agrupem forces quan ens enfrontem tots a l'amenaça de tancament i l'acomiadament. Per a això caldria convocar ja una gran manifestació a Barcelona de Nissan i totes les subcontractes, però cridant a la solidaritat del conjunt de la població. Sens dubte seria un rotund èxit i donaria renovades forces a la nostra lluita.

En segon lloc, cal organitzar ja l'ocupació de les plantes de Zona Franca, Montcada i Sant Andreu, així com de la planta de recanvis del Prat i de les instal•lacions de les diferents subcontractes. Aquesta mesura és fonamental tant per a evitar que puguin abastir altres fàbriques, com han intentat a Barna3, com per a evitar el desmantellament de la maquinària. Si lluitem contra el tancament i creiem que podem frenar-lo, no podem deixar en mans de la multinacional fer el que vulgui amb la maquinària i equips.

Al mateix temps, i vistes les ingents quantitats de diners públics que Nissan ha rebut durant tots aquests anys, cal exigir a la Generalitat i al Govern PSOE-UP la immediata nacionalització de Nissan i de les subcontractes sense indemnització i sota control de les i els treballadors. No val a dir tota l'estona que hem de defensar la nostra indústria, com es fa des del Govern central, i quan ens trobem davant el major atac a la nostra indústria en dècades quedar-se de braços creuats. Si tant el Govern estatal com la Generalitat plantegen que cal defensar la indústria, ho tenen molt fàcil: que expropiïn l'empresa i la nacionalitzin per a garantir tots els llocs de treball i posar aquesta infraestructura al servei de les enormes necessitats socials que existeixen.

Ni un pas enrere! Nissan no es tanca!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01