En defensa de l’ensenyament públic!

Pel futur de la joventut, que la crisi la paguin els capitalistes!

 

La jornada de protesta estudiantil convocada pel Sindicat d’Estudiants el 30 de març ha estat una passa endavant en la resposta de la joventut contra la política de retallades socials decidida pels governs del PSOE i CiU.

Al llarg de la jornada d’avui, han estat més d’un miler els instituts paralitzats per la vaga estudiantil a tot l’estat espanyol, i milers els estudiants que hem sortit al carrer a les desenes de manifestacions i concentracions organitzades a nombroses ciutats i localitats. A totes aquestes accions, l’ambient que es respirava era de combat, entusiasme i confiança en la lluita. “El fill de l’obrer a la universitat”, “Boti boti boti, Botín qui no boti”, “la crisi, que la paguin els capitalistes”, “si no hi ha solució, hi haurà revolució”, i moltes altres consignes han estat corejades per milers de joves, que a més també han reivindicat la seva solidaritat amb la revolució del poble àrab i la seva total oposició a la intervenció imperialista a Líbia.

A la manifestació de Madrid, a la que han participat 2.000 joves, el company Tohil Delgado, secretari general del Sindicat d’Estudiants, ha tancat la marxa amb un míting final a la Puerta del Sol, on ha denunciat la capitulació del govern davant dels poders empresarials i la gran banca, el transvasament continu de recursos públics als comptes dels grans capitalistes, i la situació d’atur massiu, precarietat i retallades salvatges de la despesa educativa imposats pel govern de Rodríguez Zapatero. A la seva intervenció, el company Tohil ha subratllat la força de la classe obrera i la joventut per enfrontar-se a l’ofensiva dels capitalistes i dels governs que segueixen els seus dictats, posant com a exemple les mobilitzacions meravelloses que en dies i mesos previs han tingut lloc a Portugal, Gran Bretanya, França, Grècia i, per descomptat, a la revolució que el poble àrab, amb milions de joves al capdavant, està protagonitzant i que ha escombrat a dictadures sagnants. En aquest context, la classe treballadora i la joventut a l’estat espanyol també s’han de fer sentir i lluitar contra l’estratègia de desmobilització i pau social que els dirigents d’UGT i CCOO estan enarborant. El company Tohil va dedicar una part important de la seva intervenció a criticar durament la política de pactes i concessions defensada pels màxims dirigents sindicals, que estan avalant les retallades socials del govern i generant una atmosfera d’escepticisme molt perillosa perquè prepara el terreny per al triomf del PP. Amb la jornada de protesta del 30 de març, des del Sindicat d’Estudiants hem deixat ben clara la nostra oposició a  aquesta estratègia dels dirigents de CCOO i UGT de desmobilització, que no serveix per fer front als atacs, ni prevé que altres nous es produeixin.

El treball desenvolupat pel Sindicat d’Estudiants de cara a aquesta jornada de protesta ha significat també la celebració de centenars d’assemblees a centres d’estudi de tot l’estat, a les que han participat milers de joves, i el repartiment de més de cent mil pamflets, repartiments fets pels afiliats i activistes del Sindicat d’Estudiants. Aquesta acció política contra les retallades socials, contra les concessions a la banca i la gran patronal, contra la política de desmobilització i pau social practicada pels dirigents sindicals, s’ha guanyat la simpatia activa de desenes de milers d’estudiants i d’una àmplia capa de treballadors, i esdevindrà la llavor de noves lluites, més massives, extenses i contundents a favor d’un futur digne de la joventut.

 

-           En defensa de l’ensenyament públic. Augment dràstic dels pressupostos per als centres d’estudi. Ni discriminació ni imposició de la selectivitat per a la FP.

-           No a la selectivitat econòmica i acadèmica per accedir a la universitat. Prou d’augmentar les taxes acadèmiques i d’endurir les normes de permanència i d’accés a la universitat pública. No volem que hi hagi milers de no admesos com passa tots els anys. Els diners públics per a la universitat pública: ni un euro per a les universitats i l’ensenyament privat.

-           Per un lloc de treball digne en acabar els estudis. No als contractes escombraria aprovats al pacte firmat pel govern, la CEOE i els dirigents de CCOO i UGT. Ocupacions dignes i ben pagades.

-           No a l’atur juvenil. Subsidi indefinit de 1.100 euros al mes per a tots els aturats fins trobar una ocupació.

-           Prou de regalar diners públics als banquers, empresaris i especuladors. Que es nacionalitzi la banca per emprar els recursos que generen els treballadors en obres públiques, sanitat i educació, donant ocupació a milions d’aturats!

 

És hora de lluitar pel nostre futur!

Prou d’atacs als treballadors i la joventut!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01