Fora de la Universitat empreses que col·laboren amb el sionisme!

Este dilluns 27 vam començar la setmana en la UPV, després de quinze dies d'acampada per Palestina, amb una concentració d'urgència en resposta a la massacre sionista en Rafah. I l'endemà vam decidir continuar les accions traslladant les nostres tendes de campanya al lloc on s'anava a celebrar el Fòrum d’Ocupació els dies 29 i 30 de maig, amb l'objectiu de denunciar la presència d'empreses que fan negoci amb l'Estat sionista. En esta fira anaven a participar multinacionals com ADI, HP, GMV i bancs com el Santander, que contribuïxen activament al genocidi a Gaza.

Sembla ser que el rector José E. Capilla considera que tendes, pancartes i banderes palestines són un acte criminal i imperdonable que embruta massa la imatge de la UPV. Per això, ahir a la vesprada, va decidir llançar a la seguretat privada de la universitat contra l'acampada, perquè arrancaren les nostres tendes de manera violenta. I quan això no els va funcionar, rectorat va demanar la intervenció de la Policia Nacional dins de la universitat. Una desena de furgons antiavalots i uns 50 agents van entrar al Campus per a tractar de ficar-nos por i desallotjar-nos però la resistència pacífica estudiantil ho va impedir.

Agarrats dels braços, fent un cordó per a protegir l'acampada, 200 estudiants deixarem clar que d'ací no ens anem fins que complisquen amb les nostres reivindicacions. I qui es va haver d'anar va ser la Policia Nacional al càrrec de Marlaska.

És una vergonya que, el mateix dia en què el Govern espanyol reconeixia a l'Estat palestí, el rector d'una universitat pública i la Delegació de Govern a València, dirigida pel PSOE, decidiren impedir el legítim dret dels estudiants a mostrar la nostra solidaritat amb Palestina. Els qui de veritat lluitem contra el genocidi a Gaza exigim que es tallen relacions totals amb l'Estat sionista. La resta és propaganda, paraules buides i teatre.

Rectorat menteix per a tractar d'aïllar-nos i desallotjar-nos

Com la repressió no els va funcionar, el rector està llançant una campanya de criminalització contra nosaltres, assenyalant-nos com a violents i responsables de la cancel·lació del Fòrum d’Ocupació. Atenció al comunicat oficial de la Universitat on comuniquen esta decisió:

“Hemos observado un preocupante incremento de actos violentos, vandalismo y agresiones al patrimonio. […]A pesar de los esfuerzos del personal de seguridad de la UPV para gestionar la situación de manera pacífica, los manifestantes respondieron de forma agresiva”.

Cal tindre poca vergonya!

Si este Fòrum s'ha cancel·lat és perquè a la universitat li incomoda molt que assenyalem durant este esdeveniment la seua complicitat amb el genocidi. I demostra, també, que la nostra demanda (que es vetés d'ací a les empreses que participen directament o indirectament amb el genocidi) es podia haver complit sense problema. Però han preferit cancel·lar completament el Fòrum abans que expulsar a les empreses sionistes d'ell!

També hem de denunciar que l'única violència que es va viure ahir al campus va ser la que van exercir els segurates de l'empresa Clece. Primer, tractant de desmuntar les tendes i, hores després, agredint a les nostres companyes i companys, espentant-nos i insultant-nos.

Esta és la seguretat que hi ha en les Universitats públiques: goril·les d'extrema dreta amb uniforme i porra.

La repressió no ens callarà. El Sindicat d’Estudiants cridem a totes i tots els estudiants, joves i treballadores, a participar i enfortir l'acampada de la UPV. Ja són 16 dies d'acampada i no pararem fins que la UPV trenque totes les seues relacions amb l'Estat sionista d'Israel.

Que visca la lluita del poble palestí!

La lluita és l'únic camí!