Ja n'hi ha prou de defensar els especuladors i reprimir els que lluitem!

A primera hora del matí del 2 de setembre, la policia acordonava la zona dels voltants del gaztetxe (casal) del barri d’Errotxapea a Iruñea, amb la intenció de desallotjar-lo i procedir a enderrocar l'edifici com més aviat millor. Diversos centenars de joves es van concentrar per a defensar el gaztetxe enfront d'aquest cordó. La policia no va dubtar a carregar contra la protesta disparant pilotes de goma a l'altura del cap, a identificar al voltant de 40 joves i a detenir-ne 6, tot deixant varis ferits al seu pas. El mateix dia per la tarda es va organitzar una nodrida manifestació.

L'ajuntament d'Iruñea, en mans d'UPN, ha deixat molt clar que l'objectiu és enderrocar les naus industrials on es trobava el gaztetxe i construir habitatges. A la nota de premsa declarava: "El desallotjament aquest matí d'una nau ocupada (...) permetrà completar el desenvolupament urbanístic de la zona amb la creació d'una nova illa d'habitatges. L'immoble es troba al costat d'un magatzem propietat de l'Ajuntament de Pamplona ". Es tracta d'una altra operació especulativa per als capitalistes del negoci de l’immoble, quan especialment per als joves de la classe treballadora el preu de l'habitatge és impossible.

Per a la dreta i els defensors d'aquest sistema el tancament dels gaztetxes té un objectiu clar, que va més enllà del negoci: evitar que hi hagi espais on el jovent pugui organitzar-se i polititzar cap a posicions revolucionàries. Aquest va ser l'objectiu que perseguia el tancament del gaztetxe de Maravillas (el 2018 també a Iruñea), i de molts altres per tota Euskal Herria. I ara Errotxapea.

Des d’Ezker Iraultzailea (Esquerra Revolucionària a Euskal Herria) volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat als joves que han aixecat i defensat el gaztetxe, i als que han estat detinguts. La repressió policial no podrà aturar la mobilització i la lluita!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01