Punxa aquí per veure la galeria de fotos i vídeos

La vaga feminista ha estat un èxit rotund als instituts i universitats de tots els territoris. La convocatòria de 24 hores de vaga realitzada pel Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives ha estat secundada de manera multitudinària: més de 90% de seguiment a l'ensenyament secundari i més del 80% a la universitat. Més de 150.000 joves hem abarrotat les més de 90 concentracions i manifestacions que hem organitzat.

Des de la Plaça Sant Jaume de Barcelona on no hi cabia ni una agulla, passant per la Puerta del Sol plena amb milers de companyes, a Vigo, Ferrol, Gijón, Bilbo, Gasteiz, Donosti, Tarragona, València, Sevilla, Màlaga, Cadis, Salamanca, Guadalajara... i en desenes de ciutats més, el crit de Ens volem vives, lliures i combatives!, ha estat ensordidor.

Milers d'estudiants s'han unit en aquestes setmanes a Lliures i Combatives, només aquest matí més de 1.000. I és que necessitem un feminisme de combat, revolucionari i anticapitalista, que denunciï alt i clar al patriarcat capitalista, però també al govern del PP, a Ciutadans, i a tots aquells que acceptant la lògica del sistema retallen els nostres drets, els nostres salaris, la nostra sanitat i la nostra educació, estenen la precarietat i defensen la justícia masclista que empara als maltractadors.

Des Lliures i Combatives hem assenyalat que en aquesta gran batalla per nostre alliberament no totes les dones són les nostres aliades. Com avui s'ha assenyalat en les intervencions de les nostres companyes a les places, nosaltres no tenim res en comú amb Angela Merkel, amb Cristina Cifuentes, Inés Arrimades, o Ana Patricia Botín. Elles defensen el sistema, i assumeixen la discriminació masclista i la violència contra la dona treballadora per que és la font dels seus privilegis i del seu poder. Elles ens exploten igual que els homes amb els que comparteixen butaca al Consell de Ministres, en els consells d'administració de les grans empreses, o en els Parlaments.

El clam de les estudiants i les treballadores contra l'opressió capitalista, contra el patriarcat i la seva violència sistèmica, contra el govern de la dreta i les seves retallades, constitueix una fita històrica i marca un abans i un després en la lluita dels oprimits de l'Estat espanyol i de tot el món. La possibilitat que se celebrin les mobilitzacions més importants des del 15M mostra com les dones treballadores, i les joves, ens hem col·locat a l'avantguarda de la batalla per la igualtat de drets i contra la injustícia social del capitalisme.

Fem una crida a totes les estudiants i totes les treballadores a continuar la batalla pel nostre present i el nostre futur. Les manifestacions unitàries del vespre seran un autèntic terratrèmol, amb milions de dones, i també de companys que estan al nostre costat, que ompliran tota la geografia de l'Estat espanyol. Per això la lluita ha de continuar els 365 dies de l'any. Per això hem d'aixecar un feminisme allunyat del postureig, de la moqueta, de l'espectacle del sistema. Volem un feminisme que no sigui assimilat pels i les poderoses. Un feminisme de classe, revolucionari i anticapitalista.

Construeix-lo amb nosaltres! Uneix-te a Lliures i Combatives!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01