No podreu empresonar tot un poble!

La vaga general estudiantil convocada pel Sindicat d'Estudiants, i a la qual també s'han sumat els companys del SEPC i Universitats per la República, ha estat un èxit rotund. En aquests dos dies la vaga ha anat creixent fins a fer-se massiva en els Instituts i en la majoria de les universitats de Catalunya, mentre a la manifestació d'avui a Barcelona hem participat més de 40.000 estudiants que hem abarrotat el centre de la ciutat i omplert de gom a gom la plaça de Sant Jaume, i milers més ens hem manifestat en altres capitals i ciutats. L'èxit de la convocatòria del Sindicat d'Estudiants, plantant cara a una persecució escandalosa per part de la dreta i dels seus mitjans de comunicació, cobra encara més relleu a hores d'ara. Enfront de l'ofensiva de la reacció espanyolista, de l'Estat i del govern central, i les seves amenaces de descarregar un cop brutal contra els nostres drets democràtics, el Sindicat d'Estudiants, al costat de la joventut catalana i les organitzacions que avui s'han mobilitzat, hem demostrat que no anem a retrocedir en la defensa de la llibertat i del dret a decidir del poble de Catalunya.

Les desenes de milers d'estudiants que avui hem protagonitzat aquesta mobilització exemplar hem donat un rotund NO a la violència policial, a l'article 155 que anul·la l'autonomia catalana, i hem exigit la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de ANC i Omnium, empresonats per les seves opinions, per mobilitzar pacíficament davant de la repressió autoritària i salvatge del PP. Hem dit prou ja a la declaració de guerra contra els drets d'expressió, reunió i manifestació. Hem dit prou ja al franquisme d'aquest govern i d'aquest Estat.

Com hem assenyalat en reiterades ocasions, els hereus del franquisme i els seus aliats parlen de defensar l’anomenat "Estat de dret" i la "democràcia". Però sabem perfectament que les lleis no es fan servir per empresonar corruptes del PP, ni per ficar entre reixes als banquers que han robat a mans plenes, ni contra els que exerceixen violència contra les dones, ens desnonen de les nostres cases, o retallen l'educació i sanitat pública. No, les lleis es fan servir per defensar els interessos de l'oligarquia i dels rics. Des del govern, Ciutadans i el PSOE se'ns diu que allò que no és legal, no és democràtic. Els recordem que fa no gaire temps les dones no podien votar, com tampoc ho era votar als 18 anys; no era legal el dret al divorci o l'avortament, no era legal el dret a vaga dels estudiants, o el matrimoni de persones del mateix sexe. I per ventura aquesta legalitat que aixafava els nostres drets era democràtica? Per descomptat que no.

El govern del PP, Ciutadans i el PSOE han aplaudit l'empresonament dels "Jordis" i la limitació de drets fonamentals de la població catalana. Demà totes aquestes mesures es poden aplicar en qualsevol altre territori de l'Estat, es pot empresonar a qualsevol activista que organitzi una vaga estudiantil o qualsevol tipus de protesta social legítima. Què té això a veure amb "l’Estat de dret" i la defensa de la "democràcia"? Absolutament res.

La resposta del poble català a la violenta repressió que hem viscut ha estat exemplar. Milions vam acudir a votar l'1 d'octubre tot i viure un autèntic estat d'excepció policial. Centenars de milers vam participar de forma valenta en l'organització del referèndum, la defensa dels col·legis electorals i la protecció de les urnes, enfrontant-nos a policies armats fins a les dents, rebent cops i cops de porra. Aquesta ferma voluntat es va tornar a repetir a la vaga general del 3 d'octubre i en les manifestacions multitudinàries que van desbordar els carrers de tot Catalunya.

Des del govern del PP i Ciutadans, des de l'Estat centralista i la Corona, des de la direcció del PSOE-PSC que s'ha lliurat completament a la dreta, pretenen que els milions que ens hem mobilitzat pels nostres drets democràtics ens agenollem. Busquen acovardir-nos perquè no sortim al carrer, tapar-nos la boca perquè no lluitem contra les injustícies. Saben que la força de la joventut i els treballadors al carrer, units i organitzats, és imparable.

Aquesta aliança reaccionària ha recorregut a tot el seu arsenal per tractar d'aixafar la voluntat democràtica de tot un poble: des de les amenaces i la repressió més salvatge, passant per l'organització de mobilitzacions en defensa de "l'Espanya, una, gran i lliure", fins la desfilada de les més de 1500 empreses anunciant el trasllat de les seves seus socials fora de Catalunya. Els oligarques, els rics i els banquers catalans, han llançat un missatge al poble mobilitzat: estem al costat dels capitalistes espanyols, del seu Estat i del seu govern de dretes, i us advertim que si continueu amb el vostre afany us enfonsarem en el caos i la misèria. El mateix tipus de xantatge que va patir el poble grec per part de la Troica, de la UE, després de votar massivament en un referèndum contra les retallades i l'austeritat!

Tots els esdeveniments indiquen que el govern del PP i els seus aliats, i l'Estat, volen donar una lliçó exemplar al poble de Catalunya, als joves i els treballadors. No ho aconseguiran! Des del Sindicat d'Estudiants cridem a la joventut de Catalunya a continuar la lluita per derrotar aquesta estratègia autoritària, i mostrar junts la nostra unitat i voluntat de derrotar la repressió i conquerir una República Catalana lliure d'oligarques i d'opressió.

Uneix-te al Sindicat d'Estudiants!

Fora el 155!