El divendres 6 de juny, el neonazi Óscar Colino Damián es va presentar a la seu que comparteixen la Fundació Federico Engels, el Sindicat d'Estudiants, l'Associació Emakume Langilearen Defentsan i El Militante, abillat de la simbologia feixista al complet: sivella amb una gran bandera d'Espanya i l'àguila franquista, samarreta i jaqueta de cuir negres amb símbols nazis, etc. Una vegada dins de la seu, el subjecte en qüestió va llançar greus amenaces als allà presents quan se li va comminar a abandonar el local.

El neonazi Óscar Colino va ser candidat en les últimes eleccions per Alianza Nacional, un grup ultradretà racista, xenòfob i violent. Aquest atac organitzat per les bandes feixistes de Gasteiz als nostres locals és part de la cadena d'agressions que sofrim fa poc més d'un any. Fins fa molt poc n'hem tingut una de pintada al local que deia "viva el rey". La cal·ligrafia era del mateix autor que en ocasions anteriors. Era una forma d'exercir pressió contra el nostre local sense que cridés tant l'atenció com les esvàstiques i altres símbols més explícits que ens van pintar fa un any.

Organitzar una campanya massiva

L'entrada al nostre local de l'esmentat individu, després de la resposta que les organitzacions sindicals i polítiques de l'esquerra vam donar a les bandes feixistes a Vitòria durant l'hivern passat, presagia una nova cadena d'agressions d'aquestes bandes a què hem de respondre col·lectivament. Per aquesta raó estem duent a terme una campanya per reorganitzar la Plataforma Antifeixista de Gasteiz amb el major nombre possible de col·lectius socials, sindicats de classe i organitzacions d'esquerres i progressistes. L'objectiu més immediat és que aquests es dirigeixin al conjunt de la classe treballadora amb fulls i cartells denunciant les múltiples agressions feixistes que han ocorregut a Gasteiz durant l'últim any als voltants del Gaztetxe (casa de la joventut), a la Casa de les Américas on s'agrupen les associacions d'emigrants llatins amb pintades racistes i xenòfobes a més d'esvàstiques, etc., a la seu de LAB i als nostres propis locals, com ja hem assenyalat. L'objectiu és que la Plataforma Antifeixista faci una crida a una concentració de suport als agredits i denunciï a les bandes feixistes, que serà a les portes del Jutjat el dia en què se celebri el judici contra el feixista Óscar Colino.

Expulsar els feixistes de l'UGT

Es dóna la circumstància que aquest neonazi està afiliat a l'UGT i el dia de l'agressió havia visitat els serveis jurídics de la seu ugetista de Vitòria. Una vegada conegut aquest fet, no podem sinó lamentar i denunciar que un conegut neonazi sigui membre de l'UGT d'Àlaba. Els responsables de l'UGT de Vitòria i Àlaba, Vicente de Bustos i Felipe García, ja han mostrat en el passat una incomprensible tolerància amb aquests individus i una absoluta incomprensió del paper que juguen els feixistes. Durant tres anys van mantenir un altre conegut neonazi com a guàrdia de seguretat a la porta del sindicat, i van mostrar una absoluta i deplorable passivitat quan es van produir agressions, per part de l'esmentat guàrdia i un altre neonazi dins de la pròpia seu d'UGT, contra dos afiliats, membres al seu torn de la Fundació Federico Engels. Dins d'UGT s'ha llançat la iniciativa per part de col·laboradors d'El Militante de recollir firmes d'afiliats per exigir a la direcció que expulsi aquest feixista i qualsevol altre que s'hagi pogut afiliar. És inacceptable que un sindicat de classe, que es reivindica socialista, permeti a les seves files aquesta classe d'elements.

Bandes feixistes i crisi capitalista

La crisi del capitalisme porta com a conseqüència atacs ferotges a la classe obrera, com estem veient actualment. La Unió Europea ha aprovat una directiva per augmentar la jornada laboral de 65 hores setmanals, mentre adopta mesures xenòfobes i racistes contra els treballadors immigrants.
La burgesia sap que la classe treballadora respondrà a aquests atacs i en previsió està enfortint l'aparell coercitiu de l'Estat. Es retallen els drets democràtics, es fiquen penes de presó i fortes multes als treballadors i petits autònoms que participen en piquets o manifestacions, com en la vaga del transport, o s'utilitza cada vegada més l'exèrcit en tasques policials, com a l'Expo de Saragossa; i mentre això passa es tracta a les bandes feixistes amb guant blanc per a què impunement facin el seu treball d'atacar a les organitzacions d'esquerra, cremar els seus locals o agredir salvatgement els seus militants.
La lluita contra el feixisme és en última instància una lluita física que la classe treballadora i la joventut hem d'afrontar defensant els nostres locals, les nostres reunions i la nostra activitat política. La lluita per defensar les organitzacions obreres contra aquestes bandes i la lluita per la transformació socialista de la societat és una i la mateixa lluita. Des d'El Militante, el Sindicat d'Estudiants i la Fundació Federico Engels fem una crida a tots els joves, a treballadors i a treballadores amb consciència de classe a organitzar-se amb nosaltres per canviar la societat. La lluita revolucionària i classista serà la tomba del feixisme.

Última hora Amenaça de mort · 10 de juliol: judici i concentració

El dia 3 de juliol, un individu d'uns 30 anys, amb samarreta feixista, cap rapat, i motxilla tipus militar, ha tornat a presentar-se davant l'aparador del local amenaçant de mort, amb un ganivet a la mà, el company que es trobava en l'interior. L'objectiu d'aquestes amenaces és intimidar-nos davant del judici que se celebrarà dijous 10 de juliol, a les 11 del matí, aquell dia en aquella hora convoquem una concentració antifeixista davant els jutjats.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01