Dissabte 28 de gener a la tarda, més de 5.000 joves a Bilbo i més de 2.500 a Iruñea ens vam mobilitzar, convocats per GKS, contra l'ofensiva dels capitalistes i la patronal, i en defensa d'un projecte comunista i internacionalista. Des d'Esquerra Revolucionària - Ezker Iraultzailea vam fer una crida a participar activament a les manifestacions.

Els treballadors i joves que vam prendre els carrers ho tenim molt clar: cap millora en les nostres condicions de vida vindrà de la mà d'un pacte amb els mateixos empresaris que dia rere dia ens ataquen als nostres llocs de treball, que s'omplen els butxaques amb la inflació desbocada mentre devaluen els nostres salaris. Malauradament, els dirigents de l'esquerra reformista continuen defensant aquesta agenda, que no ha fet res més que arrossegar-los a aplicar les mesures dictades pels capitalistes.

A continuació, publiquem la octaveta que hem repartit a la mobilització de Bilbo i que va ser acollida molt positivament.

***

Davant la crisi capitalista: Construir una alternativa comunista i internacionalista!

El capitalisme enfronta una crisi devastadora que recau sobre les espatlles de la classe treballadora i el jovent, però que alhora proporciona beneficis rècord per als grans empresaris, els monopolis, les indústries armamentístiques i la banca.

Com demostra l'experiència, no caminem cap a més democràcia. Tot al contrari. La dictadura del capital financer només pot oferir un futur de barbàrie i misèria, autoritarisme, guerres imperialistes i devastació del medi ambient. La tasca de la transformació socialista de la societat se’ns imposa no com un horitzó utòpic, sinó com una necessitat urgent.

En aquest context, les mobilitzacions convocades per GKS a Bilbo i Iruña sota el lema 'Davant l'atac dels empresaris i les autoritats: joves treballadors a lluitar!', suposen un pas endavant al qual donem suport sense reserves. Unes mobilitzacions que tenen per eix no només denunciar les conseqüències de la crisi, sinó també la necessitat d'organitzar-nos i reivindicar un programa comunista per transformar radicalment la societat, és part d'una estratègia d'acumulació de forces molt necessària.

Des d'Ezker Iraultzailea - Euskal Herria Socialista ens sumem a aquestes mobilitzacions, ja que volem contribuir activament, juntament amb els companys de GKS, i nombrosos activistes de l'esquerra, a aixecar aquest moviment revolucionari i comunista, internacionalista i de combat.

El fracàs del reformisme i de la política institucional

Tal com assenyalen les i els companys de GKS, al capdavant d'aquesta ofensiva autoritària del capital es col·loca l'Estat, les institucions i les forces armades i els partits que han decidit gestionar les polítiques de la patronal, tant de la dreta com de la socialdemocràcia tradicional, i de la nova socialdemocràcia.

La idea que defensen tan obcecadament els dirigents de l'esquerra reformista, d'UP o d'EH Bildu entre d'altres, que es pot arribar a una entesa amb els capitalistes, i mitjançant els mecanismes parlamentaris aconseguir un repartiment més just de la riquesa, ha fracassat del tot. A la pràctica, el que significa és que els dirigents d'aquests partits han acabat cedint i aplicant l'agenda dictada pel capital financer i per l'imperialisme occidental en la seva lluita per l'hegemonia. I aquesta capitulació l'emmascaren acusant la classe obrera d'una suposada manca de consciència, quan són ells precisament els responsables de garantir la pau social i de desarmar ideològicament la classe treballadora.

Acceptar i supeditar-se a la lògica capitalista, gestionar les conseqüències devastadores de la crisi està asfaltant el camí a l'extrema dreta. Una amenaça molt seriosa que només es pot combatre amb la lluita més contundent de la classe treballadora i el jovent i defensant fermament un programa revolucionari.

Cal aixecar una alternativa comunista revolucionària

Les condicions per construir una alternativa comunista revolucionària són favorables tant a Euskal Herria com internacionalment. Les i els companys de GKS han posat fil a l'agulla. Nosaltres des d’Ezker Iraultzailea - Euskal Herria Socialista també.

La lluita de classes està colpejant durament Europa, l’Amèrica Llatina i molts altres territoris. Els treballadors irrompen com la força vertebradora d'aquestes mobilitzacions, aixecaments i fins i tot insurreccions, com hem vist a Gran Bretanya, França, Xile o Perú, deixant clar qui és el subjecte de la revolució socialista, i contestant en els fets tots els que van posar el RIP sobre la classe obrera. I aquesta també és la perspectiva per a Euskal Herria i l'Estat espanyol.

La tasca principal a la qual ens enfrontem els comunistes és guanyar l'oïda d'aquestes masses per a les idees de la revolució socialista. I és a l'experiència d'aquestes lluites on es posa a prova la fallida de la col·laboració de classes del reformisme. Per això és imprescindible, tal com explicava tan insistentment Lenin, que els comunistes participem al si d'aquests moviments i en les seves expressions organitzatives, colze a colze amb els treballadors, per confrontar en l'acció amb les burocràcies sindicals i amb les idees i mètodes socialdemòcrates. Llegir avui el llibre de Lenin, L'esquerranisme, malaltia infantil del comunisme, és una guia per a l'acció, per a la intervenció pràctica en la lluita de classes i per contrarestar la influència paralitzant dels reformistes.

Acabar amb tota opressió social, nacional i de classe a Euskal Herria i a la resta del món, aquest és l'objectiu pel qual lluitem i ens uneix als comunistes revolucionaris. Per això mateix, els que ens reivindiquem com a tal ens hem d'esforçar per treballar conjuntament, debatent fraternalment els nostres matisos i diferències, i actuant en unitat d'acció per impulsar la lluita als carrers contra els capitalistes i contra els defensors de l'ordre social capitalista.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01