La manifestació mundial del 15 d’Octubre va tenir un seguiment massiu a Tarragona, on unes 14.000 persones van sortir al carrer per manifestar-se per la defensa dels drets públics i en contra de les retallades socials. Aquesta manifestació va ser convocada conjuntament per la Plataforma en Defensa dels Drets Públics (on participen associacions veïnals, sindicats, entre els quals el Sindicat d’Estudiants, i múltiples entitats) i l’Assemblea 15M de Tarragona, en una nova demostració de força i d’unitat després de l’exitosa manifestació conjunta del 19 de Juny on unes 12.000 persones ja van sortir al carrer en defensa dels nostres drets.   

Un punt molt exitós de la manifestació va ser la sortida, una hora abans, de múltiples manifestacions simultànies des de diferents barris de la ciutat (Bonavista, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau), on centenars de veïns i veïnes es van anar sumant a les marxes, fins a confluir a la Pl. Imperial Tàrraco, centre neuràlgic i punt d’inici de la gran manifestació. La marxa va transcórrer per diversos carrers, inclosa la Rambla Nova, fins arribar al seu punt final a la Plaça de la Font (plaça de l’ajuntament i símbol del moviment 15M de la ciutat) que va quedar plena de gom a gom, i se sobreeixia de manifestants per tots els carrers del voltant. Allí es va llegir un manifest denunciant l’actual situació econòmica i els seus culpables (grans empresaris, especuladors, bancs i els governs que estan al seu servei). El manifest va acabar amb consignes com: “Hem lluitat per aconseguir els nostres drets, no permetrem que ens els robin per privatitzar-los”; “per què retallar drets quan es poden retallar privilegis?”; “per un repartiment del treball i la riquesa”; “contra la crisi que ens han provocat, que retallin els seus beneficis”; “nacionalització dels bancs i caixes intervingudes”, etc. i fent una crida a la mobilització i la lluita com a únic camí per aturar els atacs.

L’ambient era d’allò més positiu (i combatiu!). Van participar a la marxa gent de totes les edats, estudiants, aturats i treballadors. Centenars de persones portaven samarretes blanques amb el símbol vermell de “prou retallades” i es van poder llegir múltiples pancartes, moltes casolanes.  En la manifestació del 15-O es va percebre clarament, de nou, les ganes de la gent de lluitar i la necessitat de fer un pas més en la protesta, que representi un salt qualitatiu en la lluita i que unifiqui a tots els treballadors i treballadores. Aquest pas, creiem, hauria de ser la convocatòria d’una vaga general per aturar els atacs i impulsar el moviment.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01