Mentre Netanyahu du a terme un veritable genocidi a Gaza, ara estenent una fam atroç que amenaça de provocar milers de morts, la burgesia catalana i els seus representants polítics de Junts tornen a deixar molt clar que l'únic que els importa són els seus sucosos negocis amb el sionisme criminal.

El 29 de febrer passat, Junts votava al Congrés dels Diputats, al costat del PP i Vox, contra totes les propostes de Podem: per un alto el foc immediat, per l'entrada d'ajuda humanitària urgent a Gaza i per la ruptura de totes les relacions amb l'Estat genocida d'Israel.

Els mateixos que s'omplen la boca parlant de drets democràtics i de la lluita contra la repressió o del dret d'autodeterminació i la independència, denunciant l'opressió que pateix el poble de Catalunya, no dubten, quan es tracta de defensar els interessos de les grans empreses catalanes i espanyoles, a barrar files amb la dreta i la ultradreta espanyolista per donar suport a l'esclafament sagnant del dret a existir del poble palestí.

Una posició a la qual també s'ha sumat el PSOE de Pedro Sánchez i els dirigents d'ERC, votant en contra de la ruptura de relacions amb Israel.

Del Parlament al Mobile (o com fer negocis amb la massacre)

Tant el boom del sector de la construcció —vinculat a l'especulació immobiliària i les obres públiques promogudes pel règim sionista als territoris que està arrabassant a sang i foc al poble palestí— com el sector de la «seguretat» ofereixen un camp molt sucós d'inversions, contractes i concessions. Això és el que està darrere de la posició dels dirigents de Junts, fidels continuadors de CiU, i que sempre s'han quadrat en suport a les polítiques racistes d'Israel.

Aquesta escandalosa votació no és cap casualitat. Aquell mateix dia es clausurava el Mobile World Congress a Barcelona. Un congrés al qual acudeixen multinacionals vinculades al sector tecnològic de tot el món i on destaca especialment en el pla militar l'Estat d'Israel.

Tant Junts com l'alcalde de Barcelona Collboni i el PSC, seguint els dictats de la burgesia catalana, ja es van encarregar tan bon punt van accedir a l'alcaldia de restaurar les relacions oficials amb Israel i l'agermanament amb Tel Aviv, suspesos per Ada Colau durant el seu mandat.

Però en aquesta edició del Mobile, a més, l'Ajuntament barceloní, principal organitzador, i el Ministeri de Tecnologia del Govern PSOE-Sumar han destacat com una de les seves principals estrelles les empreses de «seguretat» israelianes dedicades a fabricar drons i diferents sistemes militars d'intel·ligència emprats diàriament per sembrar la mort, el caos i la destrucció entre la població palestina a Gaza i Cisjordània.

"El Congrés (...) ha servit (...) per posar a l’aparador 31 companyies israelianes del sector tecnològic. Set d'elles es desenvolupen en el negoci de la 'seguretat', una branca de la indústria armamentista en la qual Israel s'ha convertit en una potència capdavantera al món, en gran mesura, gràcies a l'experiència dels seus dispositius 'provats en combat'". [1]

Efectivament, una tecnologia "provada" en l'assassinat de milers d'homes, dones i nens palestins. I un florent negoci en el qual es recolza la Unió Europea per blindar militarment les seves fronteres, a través de Frontex, convertint el Mediterrani en una fossa comuna.

Empreses catalanes com COMSA o bancs com Caixabank o Banc Sabadell tenen importants negocis amb Israel. I el mateix passa amb altres destacades empreses espanyoles: ACS, Sacyr, Repsol, BBVA, Santander i un llarg etcètera.

COMSA, amb estrets vincles amb CiU i ara amb Junts, esquitxada per l'escàndol dels Pujol, va obtenir contractes el 2022 del Govern sionista per prop de 300 milions d'euros. I ja enmig de l'ofensiva genocida, va aconseguir un nou contracte per 2.200 milions per construir una línia de tramvia que connectarà Jerusalem amb l'assentament colonial de Gilo, construït il·legalment mitjançant l'expulsió, espoliació i assassinat de la població palestina per part de l'exèrcit i de les falanges feixistes de colons.

La complicitat hipòcrita d'ERC amb el PSOE i Sumar

Però no és només Junts o el PSOE. També altres forces de l'esquerra reformista, que intenten aparèixer fins i tot com a aliats del poble palestí, han adoptat una actitud còmplice amb el sionisme.

És el cas d'ERC, que va votar al costat del PSOE en contra de trencar les relacions amb Israel i l'acord d'associació estratègica de la UE amb el règim sionista. Un vot que, a la pràctica, significa que continuïn tots els intercanvis comercials i inversions, sostenint l'economia israeliana i alimentant la maquinària militar que està reduint Gaza a cendres.

I el mateix va ocórrer amb Sumar, quan Santos Maraver, fitxatge estrella de Yolanda Díaz i número dos a la llista per Madrid, va votar en el mateix sentit. En aquest cas, el cinisme dels dirigents de Sumar, començant per Yolanda Díaz, o d'Esquerra Unida i el PCE, ha assolit noves cotes, justificant-ho per la seva tasca de diplomàtic i assenyalant que Maraver creu que la ruptura de relacions dificulta un alto el foc. Increïble, però cert!

Assumir la lògica del sistema porta inevitablement a fer-se còmplice de totes les seves polítiques, incloses les més criminals i reaccionàries. L'únic camí per fer front a aquesta barbàrie, per frenar el genocidi i la neteja ètnica que pateixen les nostres germanes i germans palestins, és impulsar una lluita conseqüent als carrers, construir una esquerra revolucionària de combat, i lluitar per una societat comunista lliure de tota opressió.

 

[1] Indústria armamentística | El Mobile World Congress de Barcelona posa la catifa vermella per a drons israelians "provats en combat"


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01