El Conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray (ERC), manté les polítiques de retallades i infrafinançament de l’escola pública que van dur a terme durant dècades els governs de l’antiga CiU, la dreta catalanista. Lluny de les promeses de Pere Aragonès, la seva arribada a Presidència no ha suposat cap gir a l’esquerra respecte de les polítiques dretanes de l’anterior Govern dirigit per Junts.

L’avançament escolar, aprovat d’esquenes a la comunitat educativa i sense la dotació de recursos especials per a posar-lo en marxa, representa un nou atac a les condicions laborals del professorat i un aprofundiment en la seva precarització. Aquesta mateixa actitud autoritària la manté el Conseller respecte del canvi de currículums i la fi de la jornada intensiva, que es planteja sense augmentar la quantia i número de beques menjador i en un context de creixement del cost del transport.

Ràtios i taxes elevades, falta de professores i precarietat laboral, amb més del 40% d’interines, gestió penosa de la Covid amb dos terços de substitucions sense cobrir... Falten places a l’educació pública, especialment a l'FP, però el curs passat van sobrar més de 16.000 a la privada-concertada finançades amb diners públics!

A més a més, Cambray ja ha donat sobrades mostres de voler acatar la sentència del TSJC contra el català i la immersió lingüística.

Des del Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària volem mostrar tot el nostre suport a les reivindicacions dels professors i professores que han motivat la convocatòria de vaga de docents per als propers 15, 16, 17, 29 i 30 de març per part de diversos sindicats de professores i professors.

Ja n’hi ha prou de dessagnar l’escola pública amb les retallades, prou regalar diners a la patronal de la privada-concertada! El Govern ERC-Junts segueix atacant l'escola pública!

Cambray dimissió!

Per una escola pública, de qualitat, laica i en català!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01