Continuar la mobilització fins a vèncer!

El diumenge 15 d'Abril una impressionant mobilització de més d'un milió de persones desbordava l'Avinguda Paral·lel de Barcelona, la plaça d'Espanya i els seus voltants exigint la llibertat immediata dels presos polítics i la fi de la repressió contra el poble de Catalunya. Sota la consigna Us volem a casa, aquesta demostració de força, en una de les manifestacions més multitudinàries des de la històrica vaga general del 3 d'Octubre, torna a posar sobre la taula la decisió i empenta dels joves i poble de Catalunya d’anar fins al final en la lluita per la república.

Cal un pla contundent de lluita. Vaga general a Catalunya ja!

La determinació de les masses catalanes per a derrotar el bloc espanyolista monàrquic del 155 ha estat més que provada: defensant el seu dret a decidir contra la repressió salvatge de la policia l'1 d'Octubre, paralitzant Catalunya el 3-O i de nou el 8 de Novembre, en la històrica manifestació per la llibertat dels presos polítics del 11N, votant massivament de nou el 21D per una república catalana, protagonitzant aturades, talls de carreteres i bloquejos de vies de tren en manifestacions espontànies, resistint les càrregues dels Mossos d' Esquadra el passat 23 de març després de les detencions de Carles Puigdemont i els empresonaments de nous consellers... la idea que recorria cadascuna d’aquestes protestes i accions, exemplars i pacífiques, és la necessitat d'un pla contundent de lluita que acabi amb l’Estat de excepció franquista que viu Catalunya, per això la consigna de "Vaga General ja" ha estat corejada amb una força i una passió impressionants.

Els atacs de l’aparell de l'Estat, del Partit Popular, Ciutadans i de la direcció del PSOE contra els drets democràtics no són casuals. La burgesia espanyola i catalana ha entès que el poble de Catalunya amb la seva acció directa de l'1-O i el 3-O va obrir una crisi revolucionària sense precedents. Així mateix, l’objectiu d'un Estat heretat del franquisme, de la judicatura i la monarquia, és humiliar a tots aquells que hem desafiat l’ordre establert i esborrar de la consciència de milions de persones la idea que és possible trencar amb el règim del 78 i conquerir la república; idees que cada vegada són més fortes dins del moviment.

Malestar per sota amb la direcció del moviment

Sabem que l’únic manera d’enfrontar la repressió de l'Estat i poder avançar cap a la república del poble i els treballadors, cap a una república socialista de Catalunya, és amb la mobilització massiva i defensant un programa de lluita contra les retallades i l’austeritat, que a més permeti unir a la nostra causa als treballadors i el jovent de la resta de l'Estat que també pateixen l’ofensiva neofranquista. Però els dirigents polítics vinculats a ERC i el PDeCAT no han presentat cap pla d’acció seriós, ni a curt o llarg termini, de noves protestes als carrers, i molts menys pretenen trencar amb la lògica del capitalisme. El moviment d’alliberament nacional de Catalunya necessita d'un programa revolucionari per triomfar, no dubtes ni retrocessos ni claudicacions. Ja hem vist com l'Estat respon quan això es produeix: amb nous atacs encara més agressius.

El malestar del moviment amb la direcció es feien palpables en la manifestació del 15A. Centenars de milers de persones es preguntaven perplexes per què no s’havien convocat mobilitzacions de masses ben organitzades abans i, sobretot, per què no es torna a aturar el país en una gran vaga general com va succeir el 3 d'Octubre si "sobren els motius", si "hem vist com podem guanyar a Rajoy", si "és ara o mai".

Efectivament, no falta força. El que sobren són els jocs parlamentaris dels dirigents del moviment, les maniobres institucionals o les crides a la calma i al diàleg amb un govern que vol tornar-nos a les cavernes de la dictadura.

Per això no podem subordinar-nos políticament a aquells que durant mesos han mostrat la seva passivitat total i el seu desig de restablir pactes amb els partits del règim a costa de sacrificar la lluita per la república catalana. És el moment que el motor del moviment per la llibertat del poble de Catalunya, que són les masses en acció, els joves i els sectors del moviment obrer més avançat, prenguem la direcció del Procés.

Per la república catalana del poble, els joves i els treballadors

Des d'Esquerra Revolucionària defensem un programa revolucionari per acabar amb l'ofensiva espanyolista i repressiva de l'Estat. Per això, vam participar activament en la manifestació del dia 15 d'Abril difonent les nostres idees, venent més de 1.100 exemplars del nostre diari Militant, repartint milers de fulls de la vaga general estudiantil del 26 d'Abril impulsada pel Sindicat d'Estudiants contra la repressió franquista i per la democràcia, i estenent la necessitat de derrotar el règim capitalista del 78 i els partits que el sustenten, o ho intenten reformar, per conquerir la república catalana del poble, els joves i els treballadors.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01