Bolxevisme: el camí de la revolució, exposa la història del partit bolxevic que va portar a la classe treballadora russa al poder el 1917. Aquest llibre escrit per Alan Woods, dirigent de la CMI i teòric marxista britànic, és sobre tot un manual per a la construcció del partit revolucionari en l'actualitat que partint de l'experiència del bolxevisme, de la lluita per a la seva construcció extreu les lliçons per a la lluita de classes i la generació actual de revolucionaris. Una mostra de la vàlua és que la seva edició ha suposat un referent polític per als revolucionaris de tot el món.

El fet de què el President Chávez estigui llegint en aquest moment decisiu de la revolució "Bolxevisme: el camí de la revolució" és una mostra de la recerca d'idees del President per fer avançar la revolució al socialisme i de l'autoritat de les idees de la CMI. Chávez va utilitzar el llibre d'Alan per alliçonar els dirigents de PSUV en diversos aspectes.

En dos esdeveniments realitzats amb motiu de les eleccions internes del PSUV per a candidats d'Alcaldes i Governadors, el President Chávez davant d'un auditori de dirigents nacionals del PSUV, va assenyalar que estava llegint el llibre d'un amic seu, el teòric marxista britànic Alan Woods i mostrant el llibre Bolxevisme: el camí de la revolució va llegir part del llibre en l'esdeveniment que era retransmès a nivell nacional a la televisió. Chávez tractant de transmetre la idea de la importància del partit revolucionari, de la construcció del PSUV als dirigents nacionals i regionals allà presents i es basà en paràgrafs del llibre d'Alan Woods. El primer va ser la cita de Trotsky a començaments del llibre i li va servir per reforçar la idea del caràcter de la direcció que a de tenir el PSUV.

"L'any 1917, Rússia passava per una crisi social molt greu. No obstant això, sobre la base de totes les lliçons de la Història, un pot dir amb certesa que en cas de no haver estat per l'existència del Partit Bolxevic, la immesurable energia revolucionària de les masses s'hagués gastat infructuosament en explosions esporàdiques i els grans aixecaments haguessin conclòs en la dictadura més dura contrarevolucionària. La lluita de classes és el principal motor de la història. Necessita un programa correcte, un partit ferm, una direcció valenta i de confiança -no herois de saló i de frases parlamentàries, sinó revolucionaris disposats a anar fins al final-. Aquesta és la principal lliçó de la Revolució d'octubre" i va recalcar dirigint-se als dirigents del PSUV allà presents la part que diu "Necessita un programa correcte, un partit ferm, una direcció valenta i de confiança -no herois de saló i de frases parlamentàries, sinó revolucionaris disposats a anar fins al final" i va dir que els dirigents del PSUV s'haurien d'emmotllar a això que assenyalava Trotsky.

El dissabte 31 en l'últim acte previ a l'elecció del dia 1 també retransmès per televisió va tornar a citar el llibre d'Alan Woods en la part del pròleg. "La presència d'un partit revolucionari i una direcció revolucionària no és menys decisiva en la lluita de classes que la qualitat d'un exèrcit i la seva caserna general en les guerres entre les nacions. No es pot improvisar el partit revolucionari en vigílies d'una lluita decisiva, de la mateixa forma que no es pot improvisar la caserna general en vigílies d'una guerra. " Semblant-li molt encertada la comparació entre l'estat major d'un exèrcit.

Aquesta és una mostra de la creixent influència de les idees del Corrent Marxista Internacional al si del moviment bolivarià. Anteriorment el president Chávez havia esmentat a Alan Woods amb referència al llibre Raó i Revolució.

La recomanació del llibre per Chávez es fa tan sols mig mes abans d'una gira d'actes públics d'Alan Woods a Veneçuela planificats pel Corrent Marxista Revolucionari. El teòric britànic ve amb motiu de la publicació d'un nou llibre seu, "Reformisme o revolució - Marxisme i socialisme del segle XXI”. Aquest llibre constitueix una resposta a les idees d'Heinz Dietrich les propostes de les quals per a la revolució veneçolana van en la direcció d'una reconciliació amb l'oligarquia i sembrar confusió i justificar les idees reformistes sobre el socialisme del segle XXI.

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA