Treballadors sidoristes i sindicat Sutiss, guanyen la seva lluita per la nacionalització de l'empresa siderúrgica “Ternium-Sidor”, després de mesos de vagues, agressions i repressió per part de la Guàrdia Nacional. Aquesta matinada (9 d’abril), a les 1:22 AM, el vicepresident Ramón Carrizales, enviat per l'executiu nacional, amb la finalitat d'obrir un camí definitiu en la solució del conflicte entre l'aliança sindical i la patronal transnacional. Procés en el qual els treballadors venien denunciant davant el ministre del treball, les múltiples irregularitats contractuals existents i les condicions d'explotació capitalista imperant, però malgrat tot això, no eren considerades aquestes denúncies per part del funcionari nacional.

Carrizales, va parlar en nom de la República Bolivariana de Veneçuela per a comunicar la decisió ja presa pel primer mandatari nacional Hugo Chávez Fredes de reestatalitzar a "Ternium Sidor", la principal siderúrgica del país, controlada pel consorci italo-argentí "Techint". El caràcter impredictible de la conflictivitat laboral a Sidor va quedar anit confirmat amb l'anunci del Govern veneçolà de reprendre la majoria accionària de l'empresa, que va ser privatitzada l'any 1997.Després de la petició del Sindicat Únic de Treballadors Siderúrgics i els seus Similars (Sutiss) de reprendre les converses amb la companyia en el marc de la negociació contractual, l'Executiu va organitzar dilluns passat una reunió entre les parts, que va ser marcada des d'un començament per la determinació del vicepresident d'acabar amb aquest conflicte d'una vegada per sempre. El ministre del Treball no va ser convocat a aquesta reunió del passat dilluns.

La veritat va ser que la pressió avançada pels treballadors, va desencadenar en l'aprovació de la nacionalització. Mentre la patronal es resistia a reconèixer: el traspàs a la nòmina fixa a més de 600 treballadors subcontractats i establir la pensió per als jubilats i pensionistes al salari mínim nacional.

Triomfen els treballadors

A mitjanit, ja l'ambient era tibant a la sala de reunió del complex hidroelèctric de Macagua. En aquest moment els treballadors de Sutiss proposen una oferta econòmica sense trobar ressó en l'empresa patronal.

Mentre, l'amenaça de nacionalització rondava el lloc, cobrant vigència a cada moment. Intempestivament i fins a sorprendre a alguns presents, el vicepresident va demanar en acta als representants de la transaccional la seva negativa a proposar una contraoferta, per a després comunicar la decisió que no feia falta més diligències: Sidor seria nacionalitzada.

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01