El sistema és culpable!

El passat 3 de febrer es va produir de nou una violació grupal, aquest cop a Sabadell. Una jove de 18 anys va ser raptada al sortir d'una discoteca i violada per tres homes en una nau abandonada del barri de Can Feu. Arran de la investigació, s'ha conegut que durant la violació van estar presents 8 homes d'entre 21 i 57 anys, que ja havien agredit sexualment una altra jove, i un d'ells havia assetjat anteriorment la víctima en un bar. Cinc dies després de l'agressió, i lamentablement no és cap sorpresa, el jutge que investiga el cas va condemnar a la presó a només un dels violadors, deixant als altres set en llibertat. La indignació va ser tan massiva, que aquesta mateixa tarda, més de 4.000 persones es van concentrar davant l'Ajuntament de Sabadell exigint justícia i un càstig exemplar per als violadors.

Aquesta mateixa setmana, coneixíem també una llarga llista de violacions en grup, assassinats i agressions contra dones que tornen a posar damunt de la taula que la violència contra nosaltres no és un cas aïllat: a Granada tres homes van agredir sexualment dues menors, l'Audiència de Lleida ha condemnat a 2 anys de presó un home que va violar a una dona discapacitada perquè, malgrat que ella exigia que paressin perquè li feien mal, "no es va resistir prou" o a Alcalá d'Henares on van trobar a una jove esquarterada al congelador de la seva parella.

Tots aquests casos terrorífics estan molt relacionats i són una clara conseqüència de la vergonyosa sentència als violadors de la Manada que encara a dia d'avui segueixen en llibertat. Des del judici en 2016 fins al 2018, s'han registrat a tot l'Estat espanyol 37 denúncies de violacions en grup, i les agressions sexuals s'han multiplicat en un 298% en tres anys. Com ja vam assenyalar, la sentència de la Manada, que ha creat moltes altres Manades en diferents ciutats de l'Estat, ha col·locat una diana al front de milions de dones per a ser agredides, violades i fins i tot assassinades amb total impunitat. És la clara expressió de la terrible xacra que suposa el masclisme per a milions de nosaltres. Però com hem explicat moltes vegades, la nostra lluita no va només dirigida contra tots aquells individus que ens agredeixen, sinó també contra el sistema que els empara: una manada judicial, reaccionària, classista i masclista, molt més gran de jutgesses i jutges que amb aquestes sentències aberrants pretenen enviar un missatge exemplaritzant a totes aquelles que ens rebel·lem contra l'opressió i contra un sistema supeditat als interessos de la classe dominant.

Tot aquest patiment, la violència, les agressions, la precarietat i la vida de misèria de milions de dones treballadores, ha provocat una autèntica rebel·lió. El 8 de març del 2018, una vaga general històrica va recórrer els carrers i places de tot l'Estat, durant tot l'any hem cridat contra La Manada, en solidaritat amb Juana Rivas i les temporeres d'Huelva. La violència contra les dones s'ha intensificat perquè el nostre moviment ha estat inspirador per a milions de persones que lluitem per una vida digna i lliure de tota opressió. Per això, aquest 8 de març hem de donar un cop encara més gran i cal tornar a protagonitzar una massiva vaga general feminista de 24 hores contra la violència masclista, la justícia patriarcal i franquista i l'opressió capitalista. Per això, CCOO i UGT, tal com ja han fet altres sindicats com la CGT i alternatius, han de convocar vaga general de 24 hores, de treballadores i treballadors, per demostrar que tenim la força, la determinació i que som majoria per aconseguir totes les nostres reivindicacions.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Totes i tots a la vaga i a les manifestacions del 8 de març!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01