Madrid 24 de Febrer del 2018

Inscriu-te aquí per participar-hi

Durant els últims anys milions de dones treballadors i joves de tot el món hem sacsejat la consciència de la societat desafiant als nostres opressors. A l’Amèrica Llatina, als EUA, a Europa i a tots els continents protagonitzem mobilitzacions massives contra la xacra de la violència masclista i institucional que empara el sistema capitalista, organitzem vagues per acabar amb la discriminació salarial i les retallades socials de les quals som víctimes, i expressem contundentment la nostra voluntat de conquerir els nostres drets reproductius davant els governs reaccionaris que els limiten, entre ells el dret a l’avortament lliure i gratuït. 

La lluita de les dones s’ha convertit en una part fonamental, i molt destacada, del combat contra les injustícies i la desigualtat del capitalisme. Ara també és el moment de dotar-nos d’un fort moviment feminista que no sigui assimilable pel sistema, que es conformi amb les engrunes que cauen de les taules dels poderosos, que no contribueixi a rentar la cara dels que ens oprimeixen. Per aquests motius les companyes del Sindicat d’Estudiants, en col·laboració amb les treballadores d’Esquerra Revolucionària, hem creat la plataforma feminista i anticapitalista Lliures i Combatives.

Lliures i Combatives va participar activament a l’aturada internacional del 8 de Març de l’any passat, omplint les manifestacions d’aquell dia de seguicis juvenils i estudiantils. Pel 8 de Març d’aquest any, des del Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives estem organitzant una gran vaga general estudiantil de 24 hores a tots els instituts i universitat, al mateix temps que promourem aturades laborals instant als sindicats de treballadors a que convoquin vaga general a tots els centres de treball.

Per preparar les accions del 8 de Març, i construir Lliures i Combatives a tots els territoris, organitzarem una Trobada Estatal per proper 24 de Febrer. Volem que sigui un espai on totes puguem expressar-nos i aprofundir a la lluita de les dones per la seva emancipació. Abordarem en tres línies de debat la lluita històrica de la dona contra la seva opressió de gènere i de classe: des de la fundació del moviment feminista fins els nostres dies, passant per la situació de les dones sota la dictadura franquista i a la Transició. Per suposat tractarem el tipus de feminisme que necessitem construir per a combatre eficaçment la violència masclista institucionalitzada; la nostra posició davant la prostitució i totes les formes d’esclavitud moderna a les quals ens sotmeten; els drets reproductius que ens neguen, les polítiques de retallades que ens afecten, i l’assetjament que patim les dones joves als centres d’estudi com a reflex de les polítiques reaccionaris en matèria educativa.

En aquesta Trobada comptarem també amb l’assistència de nombrosos col·lectius de dones que estan protagonitzant lluites emblemàtiques pels seus drets laborals i socials, així com amb representants del moviment feminista d’Europa.

No ho dubtis! Assisteix a la Trobada Estatal del 24 de Febrer. Venir és molt fàcil. Omple el formulari d’assistència i ens posarem immediatament en contacte amb tu.

8 de Març, vaga feminista

Ens volem vives, lliures i combatives

Visita el nostre nou web


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01