Ja n'hi ha prou de repressió sindical a la Ford-València!

Descarrega el cartell en PDF - Descarrega el full en PDF

El 27 de Juny, el company Carlos Naranjo de la planta de muntatge va ser acomiadat disciplinàriament de manera fraudulenta. Feia dues setmanes que s'havia reincorporat d'una baixa mèdica de set mesos i, just estant en ple rendiment productiu, li van lliurar la carta d'acomiadament. A la carta, la FORD al·lega "disminució en el rendiment i la seva falta d'integració en els processos de producció", i s'afirma que "ja havia estat vostè informat per part dels seus superiors". És completament fals i l'empresa no ho pot provar; molt al contrari, Carlos sempre ha comptat amb una valoració positiva de tots els seus comandaments immediats.

L'empresa va fer-li al Carlos un contracte indefinit estant de baixa. Aleshores, per què se l'acomiada ara? Quina és la raó real d'aquesta agressió?

Prou càrregues de treball abusives i prou vulnerar el dret de la baixa mèdica!

És important que tota la plantilla conegui que en el grup de treball del company existia un enorme malestar per una càrrega de treball insuportable i la prohibició dels comandaments de fer parades. En sis dels dotze llocs de treball només és possible mantenir el ritme de la cadena a costa de l'extenuació, incomplint en la pràctica les normes de prevenció de riscos laborals.

El company va trucar a delegats del STM per a denunciar això. Entre el dimarts 19 i el dijous 21 es van acostar diversos delegats del STM a la línia per a parlar amb ell. Aquestes converses van ser públiques i la reacció de l'empresa no s'ha fet esperar.

El divendres 22, el dia següent a l'última conversa a la línia, l'empresa decideix l'acomiadament de Carlos iniciant l'expedient sancionador. Com que no hi ha cap motiu legal per a això, van usar una carta d'acomiadament model, un còpia-enganxa de les causes d'acomiadament de l'Estatut dels Treballadors, després de la reforma del PP. Tot són falsedats genèriques sense donar cap tipus de prova.

L'objectiu d'aquest acomiadament és acovardir la plantilla. No només es persegueix a un treballador per la seva acció sindical, s'envia un missatge a tots: aneu amb compte amb mantenir baixes prolongades, encara que siguin necessàries per a curar les malalties que patim. Aneu amb compte amb queixar-se i plantejar que tenim excés de càrrega i ritme de treball.

Ja n'hi ha prou de repressió sindical i represàlies per a exercir els nostres drets!

L'empresa ha actuat contra els drets fonamentals dels treballadors amb aquest acomiadament injust i antisindical. No ho tolerarem, lluitarem per la seva readmissió i per obtenir l'acomiadament nul.

Carlos col·laborava amb el STM des de feia temps i es va afiliar per defensar els drets dels treballadors amb un sindicalisme combatiu. Va participar activament en el IV Congrés, presentant una resolució contra la precarietat laboral i per unes pensions dignes. Carlos té una coneguda trajectòria com a lluitador, pel seu paper al capdavant del Sindicat d'Estudiants del País Valencià en defensa de l'educació pública i pel seu suport a moviments socials o plantilles en lluita. Al STM li havien proposat que fos candidat a delegat a les eleccions sindicals del proper any, el que afegeix encara més gravetat a aquest acomiadament.

FORD NO VOL TREBALLADORS QUE EXERCEIXIN ELS SEUS DRETS. El seu cas no és quelcom aïllat, hi ha un gran nombre d'expedientats, acomiadats injustament, vetats en promocions, etc. Si permetem AIXÒ, LES NOSTRES CONDICIONS continuaran empitjorant CADA VEGADA MÉS RÀPID.

Fem una crida a tota la plantilla de Ford i a les plantilles de les subcontractes a lluitar per a la readmissió immediata en Ford de Carlos Naranjo i contra les represàlies cap a qualsevol treballador, de la principal o de les auxiliars, que exerceixi els seus drets. Exigim als sindicats que estiguin a l'altura de les circumstàncies, i impedeixin que es dugui a terme aquest atropellament. Si toquen a un, responem tots.

Envia'ns els teus missatges de solidaritat a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

PUNXA AQUÍ I ENVIA LA TEVA RESOLUCIÓ DE PROTESTA

Enviar al fax: 96 179 25 oct (a l'atenció de Manager General Ford i RRHH)

Enviar a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb còpia a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01