Aquest nou episodi ha estat la gota que ha fet vessar el got. Un atur massiu combinat amb l'absència de serveis socials bàsics i d'una sanitat pública que protegeixi la vida de la gent, contrasta amb el comportament d'una elit empresarial que pasta fortunes obscenes. La pandèmia del COVID19 -que s'ha acarnissat dramàticament amb la població negra, afroamericana i hispana- només ha destapat l'olla podrida del capitalisme nord-americà.

La valentia i la determinació de desenes de milers de joves negres, blancs, asiàtics, de treballadors i gent gran s'ha fet visible per a tothom. La repressió policial salvatge contra les protestes i la criminalització del moviment per part dels mitjans de comunicació al servei dels grans capitalistes, no ha acovardit els manifestants i està alimentant una ràbia creixent que s'estén com la pólvora.

Les escenes en més de 25 ciutats nord-americanes, on mobilitzacions multitudinàries desafien el toc de queda, ens recorden als grans esdeveniments revolucionaris de Xile, Bogotà, Quito o París en els mesos passats. Són els oprimits en peu de guerra contra un sistema criminal.

Donald Trump s'ha mogut en aquest conflicte tirant gasolina a el foc. El campió del supremacisme blanc capitalista, del racisme i la xenofòbia, no ha vacil·lat a llançar un missatge bel·licós, fent una crida a començar els tirotejos, treure l'exèrcit i proposant la il·legalització de les organitzacions d'esquerra i antifeixistes. La por a la Casa Blanca i a Wall Street davant un moviment que s'ha unificat per sobre de barreres racials, cohesionat per la pertinença a una mateixa classe social -la classe obrera- està provocant suors fredes a la burgesia nord-americana.

Aquesta explosió social als carrers de la primera potència mundial assenyala directament el racisme orgànic de la policia, la judicatura i l'Estat capitalista, als Estats Units i a tot el món.

A l'Estat espanyol, el suport de Vox i de el PP a Donald Trump no és casual: defensen el mateix model de societat autoritària, racista, classista i policial. Per això la millor resposta i repudi a aquests reaccionaris és manifestar el nostre suport a les lluita del jovent i els treballadors afroamericans, i també blancs, contra el règim capitalista dels EUA, i exigir al Govern del PSOE-UP que es posi fi a tota manifestació de xenofòbia i racisme institucional, començant per la regularització dels treballadors/es immigrants, la derogació de la llei d'estrangeria i la supressió dels CIEs.

Ara més que mai és necessària la solidaritat internacionalista, la millor garantia de cara a que els nostres germans i germanes als Estats Units puguin triomfar contra la repressió i aconsegueixin totes les seves reivindicacions.

Catalunya | Diumenge 7 de juny a les 11h
Barcelona: Pl. Sant Jaume
Tarragona: Pl. de la Font
Salt (Girona): Pl. de la Llibertat

País Valencià | Diumenge 7 de juny a les 11h
València: Plaça de la Verge

Illes Balears | Diumenge 7 de juny a les 18h
Palma: Plaça del Mercat de l'Olivar


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01