Prou impunitat feixista!

Fa un any, la manifestació tradicional de l'esquerra valenciana del 9 d'Octubre va ser envoltada i assetjada per centenars d'ultradretans amb banderes borbòniques que cridaven contra Catalunya i "los rojos". A primera línia hi eren desenes de feixistes ben coneguts de diferents bandes, i especialment dels Yomus, un violent grup que utilitza la coartada del València CF i la permissivitat de la seva directiva. Hi va haver manifestants agredits i insults i amenaces masclistes del tipus "porteu-vos a aquesta gossa entre els dos, la violeu i la tireu a la cuneta". Tot i que aquesta contra-manifestació feixista no comunicada legalment va ser profundament publicitada des de setmanes abans, la Delegació del Govern (en aquells moments en mans del PP) no va prendre cap mesura, sent absolutament còmplice d'aquestes agressions violentes que pretenen acovardir a l'esquerra, especialment a les i els joves, i evitar que sortim als carrers.

Aquesta acció impune de la ultradreta no va ser una qüestió aïllada. Durant mes anterior, els assistents a un acte en solidaritat amb la lluita del poble català vam ser assetjats per energúmens feixistes, i pocs dies després del 9 d'Octubre un grup d'Espanya 2000, amb caretes tapades i de nit, es van plantar davant del domicili particular de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, de Compromís. Tot això, sense comptar innombrables agressions feixistes, homòfobes, racistes, patides en els carrers de València, i moltes vegades perpetrades de forma planificada per grups feixistes ben coneguts.

Un any després... res de res

Un any després ningú està a la presó per aquests fets. Durant el Nou d'Octubre cap agressor va ser identificat per la policia, i només bastant després, per ordre de la fiscalia i no d'ofici, i a causa de la pressió social (innombrables persones, incloent periodistes, van identificar a les xarxes socials a gairebé tots els atacants), van ser finalment cridats a declarar 19 individus... I això és tot, ni presó ni judici ni res de res. Això és precisament el que anima a aquests energúmens a seguir agredint impunement.

Però encara hi ha més: la impunitat cap a aquestes bandes es manté tot i que la Delegació del Govern avui la dirigeix el PSOE. No només no es pren cap mesura contra grups violents, sinó que es permet que Espanya 2000 organitzi, per al Nou d'Octubre, una manifestació molt a prop del recorregut de l'esquerra, una cobertura legal per a intentar de nou agredir algú. Diferents bandes d'extrema dreta han fet una crida per les xarxes socials a perseguir aquells que ens manifestarem aquest dia, sense cap conseqüència. I la raó és molt clara: no es tracta d'individus o grups aïllats, sinó de tota una estructura totalment imbricada en l'aparell estatal (jutges, policies, militars, alts funcionaris) amb un enorme poder, un poder que ha estat defensat brutalment des de la mort del dictador. El PP des de la Generalitat i al Govern central ha fet elevar encara més aquests elements donant-los més poder i impunitat; Ciutadans els aplaudeix i competeix amb el PP per a ser la seva cobertura política, esperonant bandes feixistes per tota Catalunya per a contrarestar l'enorme moviment social per la República; i el PSOE permet també aquest poder ocult en no prendre cap mesura de depuració de l'aparell de l'Estat ni de la desarticulació d'aquestes bandes, les amenaces i agressions de les quals estan àmpliament demostrades. Tampoc Compromís, des de la Generalitat, ni Podem, s'atreveixen a denunciar aquesta greu amenaça contra els moviments socials i la impunitat feixista.

L'instrument fonamental contra aquestes bandes i aquells que les impulsen és que som moltes i molts més els que estem disposats a lluitar per a millorar les nostres condicions de vida, per a acabar amb el masclisme institucional, per a defensar els nostres drets al carrer. Units i organitzats som forts. La defensa del nostre dret de manifestació depèn també de nosaltres mateixos. El 28 d'Octubre 12.000 persones, en una gran majoria joves, vam prendre els carrers de València contra la impunitat feixista. Aquest any la lluita antifeixista també marcarà la manifestació del Nou d'Octubre.

Exigim:

• Desarticulació de les bandes feixistes immediatament! Investigació de totes les seves connexions i contra la seva impunitat actual! Depuració dels elements feixistes, racistes i masclistes de l'aparell de l'Estat!

• Ni una sola agressió sense resposta: contra els feixistes, lluita massiva i unida als carrers!

• El capitalisme implica racisme, masclisme i feixisme. Per això la lluita antifeixista només pot ser anticapitalista.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01