Per un sindicalisme democràtic, combatiu i transparent! En defensa de la CGT!

El passat 4 de setembre el Secretariat Permanent de CGT de Catalunya convocava una Assemblea de la Federació d’Activitats Diverses de CGT de Tarragona per al proper 18 de setembre amb un únic punt en l’ordre del dia: l’expulsió dels companys Arturo Fernández Ferro (ex delegat sindical a COTINSA-Grupo NAVEC, acomiadat per defensar els drets dels treballadors) i Manuel Vidal Pineda (President durant els últims anys del Comitè d’Empresa de COMSA SERVICE i reelegit aquest mes de juliol com a cap de llista de CGT en les eleccions sindicals de l’empresa).

Aquesta decisió del SP de Catalunya ha provocat sorpresa, rebuig i indignació entre molts afiliats i delegats del sindicat, així com entre treballadors que coneixen la trajectòria de lluita en defensa d’un sindicalisme combatiu, assembleari i democràtic que mantenen des de fa anys tant l’Arturo com el Manu.

Delegats i afiliats de CGT de diverses empreses ens hem posat en marxa per a aturar aquest atac burocràtic i hem elaborat una carta al SP de Catalunya exigint la paralització immediata d’aquestes expulsions i que es posi fi a la caça de bruixes que ha iniciat la direcció de la CGT de Catalunya contra aquests companys a causa de les seves idees. En només 3 dies des que es va elaborar aquesta carta més de 50 delegats/des i afiliats/des de CGT de tota Catalunya han unit les seves signatures a aquesta.

Aquesta carta ha estat enviada al SP de Catalunya i presentada en roda de premsa el divendres 14 de setembre i estem fent una crida a tots els delegats i afiliats del sindicat i treballadors que defensem un model sindical de lluita, transparent i basat en la participació dels treballadors i afiliats en la presa de totes les decisions a mobilitzar-nos per a derrotar aquest atropellament.
Si vols participar en la campanya contra les expulsions, signant aquesta carta, omple el formulari que apareix més a baix. A continuació reproduïm la carta completa.

FES CLICK AQUÍ I ENVIA LES TEVES DADES PER A SIGNAR AQUESTA CARTA

Att Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya.

Els companys que signem aquesta carta, militants de la CGT, ens dirigim al Secretariat Permanent de Catalunya per a manifestar el nostre rebuig a l’escandalosa campanya de calúmnies i atacs personals llançada contra els companys Arturo Fernández Ferro, Manuel Vidal Pineda i Meritxell Fernández Martínez i el intent d’expulsar burocràticament del sindicat als dos primers d’ells.

Aquests tres companys s’han destacat per construir lleialment la CGT durant aquests anys, defensant un model de sindicalisme combatiu, assembleari i democràtic basat en la transparència, la presa de decisions per part dels afiliats i no cedir a les pressions dels empresaris.

Aquesta trajectòria de lluita, en el cas de l’Arturo com a delegat de la Secció de Muntatge del Grupo NAVEC (antiga COTINSA), en el cas del Manu com a President del Comitè d’Empresa de COMSA SERVICE (antiga EMTE) i en el cas de la Meritxell com a advocada del sindicat, ha implicat enfrontar-se a coaccions empresarials i acomiadaments de la patronal, i també a tot tipus d’atacs per part de les cúpules burocràtiques de CCOO i UGT. El compromís insubornable amb la causa dels treballadors ha suposat també el reconeixement d’aquests companys entre el moviment obrer de Tarragona i els sectors més avançats de la nostra classe, tal i com mostra la victòria de la CGT en les eleccions sindicals de COMSA SERVICE fa menys de dos mesos, i la reelecció de Manu Vidal com a cap de llista per al Comitè d’Empresa de COMSA SERVICE.

En tots els debats interns i assemblees de la CGT de Tarragona aquests companys han defensat la democràcia interna, la transparència en la gestió dels organismes de direcció i el control de la base sobre els dirigents. Principis bàsics del sindicalisme de classe. Això ha portat en nombroses ocasions a aquests companys a exigir que s’informi de manera clara i transparent a tots els afiliats de tots els aspectes de la vida del sindicat (finances, acció sindical, etc.) i que qualsevol irregularitat, desviació o diferència es resolgui mitjançant la participació democràtica del conjunt dels afiliats en la presa de totes les decisions. La postura d’aquests companys ha estat molt clara: total oposició a que puguin reproduir-se dins de la CGT els mètodes burocràtics que per desgràcia s’han convertit en un càncer en altres organitzacions polítiques i sindicals, com l’ocultació d’informació, la no rendició de comptes i la utilització de mètodes que freguen la corrupció per al benefici personal.

Com a part d’aquesta lluita contra pràctiques que no han de tenir lloc dins d’una organització obrera, la companya Meritxell, aportant les proves corresponents i seguint les vies orgàniques del sindicat, va demanar la intervenció del sindicat arran del tracte vexatori que li propinava l’afiliat Óscar Alias Ginel, membre també dels serveis jurídics del sindicat. El SP escollit en aquell moment per l’Assemblea de Tarragona de CGT, va considerar que hi havia motius per a iniciar un “expedient d’assetjament”, denominat així per la pròpia organització. Manu i Arturo, així com altres companys, i a petició dels instructors del procediment assignats per CGT per a investigar els fets, es van entrevistar amb ells i explicaren què va succeir.

Ambdós companys han exigit també informar de forma clara i transparent a tots els afiliats de tots els problemes, irregularitats i debats importants que es produeixin en la nostra organització, com les irregularitats detectades el 2016 en les finances de la CGT de Tarragona i que van motivar la dimissió en bloc del SP d’aquell moment i que van ser reconegudes públicament pel propi SP tant en reunions internes com en unes declaracions del Secretari General de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot, a la premsa (Nació Digital, 18 de Maig de 2017).

Ara, després de mesos sense que el citat “expedient d’assetjament” hagi estat resolt per cap òrgan responsable de CGT, ens trobem amb què el SP de Catalunya, per a sorpresa nostra i consternació, dirigeix a tota una sèrie d’afiliats una carta convocant una assemblea de la Federació d’Activitats Diverses de Tarragona, que ni tan sols ha estat notificada als dos afectats, amb un únic punt de l’ordre del dia: l’expulsió dels companys Manu i Arturo.

En aquesta comunicació queda clar que l’assemblea es produeix a petició d’un únic afiliat, que no és un altre que el propi Óscar Alias, el investigat en el procediment, denunciat per ella i contra el que testificaren els dos companys que ara es pretén excloure del sindicat.

El SP de Catalunya, màxim òrgan de direcció de la CGT de Catalunya, no només decideix prestar-se a la maniobra espúria d’aquest afiliat que ha estat investigat per les faltes de respecte cap a l’altre treballadora i que a més pretén eludir la seva responsabilitat individual promovent l’expulsió de dos dels tres testimonis que participaren en el “Expedient d’assetjament” i ratificaren el maltractament de paraula existent, sinó que a més distribueix una carta difamatòria en la qual aquest individu llança tot tipus de calúmnies contra la pròpia companya Meritxell i els companys Arturo i Manu. Mentre, el SP oculta als afiliats les proves i denúncies presentades contra aquest individu i quines han estat les crítiques i propostes concretes que els companys Manu, Meritxell i Arturo han defensat en les reunions del sindicat.

Ens trobem davant d’una gravíssima vulneració dels estatus de la CGT. Aquesta forma d’actuar constitueix una violació dels drets democràtics dels companys als quals es pretén expulsar burocràticament; una caça de bruixes contra treballadors que estan construint la CGT de manera lleial, honesta i amb gran esforç, i l’únic “crim” dels quals ha estat plantejar democràcia i transparència, confirmar el tracte vexatori contra una companya i defensar opinions i propostes.

Com a afiliats i afiliades de CGT exigim al SP de Catalunya que posi fi de manera immediata a aquestes maniobres antidemocràtiques i aturi el procés d’expulsió contra els companys Arturo Fernández Ferro i Manuel Vidal Pineda. Així mateix, exigim que les denúncies i queixes fonamentades presentades contra Óscar Alias tant per Meritxell com per altres afiliats siguin investigades i es prenguin les mesures que correspongui.

Fem una crida a tots els afiliats i afiliades de CGT a impedir que aquest atropellament burocràtic contra Arturo i Manu es dugui a terme, i a construir, preservar i enfortir la CGT com a sindicat de lluita, assembleari i democràtic.

FES CLICK AQUÍ I ENVIA LES TEVES DADES PER A SIGNAR AQUESTA CARTA


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01