Comunicat de premsa del Sindicat d'Estudiants

L'èxit rotund de la manifestació convocat aquest matí pel Sindicat d'Estudiants i CGT, amb el suport de CCOO, UGT, STEM i la FAPA "Giner de los Ríos", ha estat una demostració clara de la voluntat de professors i estudiants de parar els atacs a l'educació pública per part del Partit Popular. La prepotència de la dreta ha estat contestada contundentment una vegada més pels joves i treballadors.

Encara que el resultat de la manifestació ha estat excel·lent, hem de dir que la veritat és que podíem aspirar a una participació molt superior, sempre i quan, els grans sindicats del professorat haguessin convocat d'una manera seriosa i militant als propis professors perquè acudissin aquest matí a la mobilització, que com ha quedat clar en la manifestació d'aquest matí amb la presència de milers d'ells, tenien la ferma determinació de participar junt amb els estudiants en la mobilització contra els atacs de la dreta a Madrid.

Després d'anys de govern del PP en la Comunitat de Madrid, l'educació pública es troba en una situació calamitosa: la CAM és la Comunitat que menys inverteix en educació de tot l'Estat, mentre que alhora es destinen més de 860 milions d'euros a engreixar les butxaques dels empresaris que fan de l'educació un negoci, els mateixos als quals se'ls regalen milers de metres quadrats de terreny públic per construir els seus centres, que en la majoria dels casos són autèntics llocs d'adoctrinament religiós.

La manifestació d'aquest matí ha de ser el principi de lluites més contundents i massives contra el Partit Popular. En aquest sentit, des del Sindicat d'Estudiants hem fet una crida pública als sindicats de professors i organitzacions juvenils de l'esquerra perquè, entre tots, fixem un calendari de mobilitzacions de cara al curs que ve contra la política educativa d'Esperança Aguirre.