vag1

Després de la gran demostració de força que vam realitzar el passat 26 d’Octubre, els estudiants hem hagut d’afrontar-nos aquesta vegada amb una brutal campanya de mentides i desinformació protagonitzada des del govern del PP, que ha donat a entendre durant les últimes setmanes que retirava les revàlides. Com hem demostrat, això no és veritat i, encara que el Ministre d’Educació Iñigo Méndez de Vigo, si ha acusat que la totalitat de la comunitat educativa està enfurismada amb la LOMCE i les revàlides, encara segueix obstinat en mantenir ambos atacs a l’escola pública. També hem de lamentar el paper de comparsa del govern que han acceptat els actuals dirigents del PSOE. Els portaveus del PSOE al Parlament han tingut la poca vergonya de sumar-se a la campanya de mentides del PP a la qüestió de les revàlides, arribant a afirmar que aquestes estaven ja suprimides. És lamentable que vulguin jugar aquest paper i donar l’esquena a la Marea Verda i Groga i a milions d’estudiants que estan patint les conseqüències de les retallades. Ara es veu que aquella abstenció a la investidura de Rajoy era molt més que un gest.

 

Des del Sindicat d’Estudiants volem agrair els recolzaments que hem rebut de desenes de col·lectius socials, de la CEAPA, i especialment dels companys i companyes d’Units Podem, dels seus diputats, que constitueixen l’única oposició parlamentaria d’esquerres al PP. A les portes del Parlament, Irene Montero i altres dirigents de Podem no només van manifestar el seu recolzament públic a la nostra vaga, sinó que igual que el Sindicat d’Estudiants han exigit alt i clar que no acceptaran cap pacte d’Estat educatiu que no passi per la derogació de la LOMCE i les revàlides. Moltes gràcies a tots i totes pel vostre recolzament.

Demà hi ha un nou Consell de Ministres que segons sembla tornarà a tractar sobre les revàlides franquistes. Des del Sindicat d’Estudiants exigim al Ministre d’Educació que practiqui la democràcia, que abandonin d’una vegada per totes la seva prepotència autoritària, que es sotmetin a la decisió majoritària dels estudiants i la comunitat educativa. L’exigim que retiri clarament les revàlides, suspenent-les de manera immediata per aquest curs, que cap estudiant de secundària i primària es vegi obligat a haver de realitzar aquest examen injust i classista que tan sols persegueix expulsar a desenes de milers d’alumnes del sistema educatiu.

vag3

La qualitat del nostre ensenyament públic no es recuperarà ni amb retallades ni amb revàlides. La immensa majoria de la joventut i les nostres famílies sabem com es resol aquesta situació calamitosa: contractant als més de 30.000 professors que han estat acomiadats des de que el PP va arribar al govern, augmentant dràsticament els pressupostos de l’ensenyament públic; rebaixant les taxes acadèmiques a la Universitat i garantint beques perquè tots els fills de treballadors puguin accedir a ella; acabant amb el poder de l’ensenyament privat i de l’Església Catòlica que segueix obtenint recursos públics formidables que surten de les nostres butxaques.

 

El Sindicat d’Estudiants torna a reiterar el seu compromís amb la lluita en defensa de l’ensenyament públic. Si el govern del PP no retira les revàlides abans de desembre, tornarem a convocar noves mobilitzacions després de les festes de nadal. I també diem als dirigents sindicals del professorat, als companys que dirigeixen les federacions d’ensenyament de CCOO, STEs, USTEC, UGT, ELA, LAB, CIG... que no poden estar més temps sense convocar a la lluita als professors, que no té cap sentit. Que els nostres docents són els primers afectats per aquestes mesures del PP, del PNV i de l’antiga Convergència. Que han de lluitar al nostre costat, i no només emetre comunicats de suport a la nostra mobilització. Que els necessitem per vèncer al PP, i que aquest és el sentiment majoritari que existeix entre el professorat de tots els territoris.

vag4

Si el PP no retrocedeix, si segueix menyspreant la veu de la comunitat educativa, tornarem a la càrrega, amb més força i més contundència!

Aquesta lluita la guanyarem!

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA