Totes i tots a Sant Jaume! VAGA ESTUDIANTIL DE 72h!

La sentència del judici farsa de l’1-O té un objectiu molt clar: aixafar les aspiracions de canvi social profund del poble de Catalunya. És una resposta a la victòria que vam obtenir en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, quan a través de la mobilització i l’organització popular vam exercir el dret democràtic de l’autodeterminació, votant a més de forma aclaparadora a favor de la República catalana. És una reacció a les desenes de mobilitzacions massives que durant anys ha protagonitzat el moviment d’alliberament nacional, amb l’objectiu majoritari de trencar amb la monarquia i el règim del 78, fer enrere les retallades de la dreta espanyola i catalana, acabar amb el malson dels desnonaments i la precarietat laboral i posar fi a les sentències masclistes i patriarcals. Hem provocat la crisi més important del règim capitalista del 78 en quaranta anys.

El Sindicat d’Estudiants hem impulsat de forma enèrgica la lluita contra la repressió franquista, per l’autodeterminació i per la República catalana dels treballadors i treballadores i el jovent, a través de nombroses vagues estudiantils i mobilitzacions on centenars de milers d’estudiants hem omplert els carrers amb una força formidable. I ara ens endinsem en una fase determinant. Ja s’ha iniciat una nova ofensiva de l’Estat espanyol contra els drets democràtics, com hem vist recentment amb l’empresonament de 7 membres dels CDRs. Des del Sindicat d’Estudiants volem refermar el nostre compromís amb la lluita per l’alliberament nacional i la necessitat d’enfortir la mobilització.

És per això que des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots i totes les estudiants de instituts i universitats de Catalunya a aturar les classes en el moment que es conegui la sentència i sortir massivament a Plaça Sant Jaume.

Així mateix, proposem al moviment estudiantil la celebració d’ una vaga general estudiantil de 72h, que consisteixi en:

• Dia 1: Mobilitzacions i accions a instituts i campus universitaris

• Dia 2: Manifestacions estudiantils pel matí

• Dia 3: Confluència d’estudiants i treballadors/es en una vaga general amb manifestació unitària per la tarda.

Aquesta és la proposta que en els propers dies portarem a tots els centres d’estudi per organitzar una resposta a l’alçada de l’ofensiva repressiva que enfrontem.

L'única manera de vèncer és a través de la mobilització de masses i amb una estratègia combativa que vinculi la lluita per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió franquista amb la lluita contra el règim que la genera i per la República socialista de Catalunya, que rebria el suport majoritari de la classe treballadora i dels oprimits i oprimides.

Ni un pas enrere! NO PASSARAN!

Totes i tots als carrers contra la repressió franquista!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01